Ayşe Barım hakkında verilen tahliye kararına itiraz kabul edildi

Gezi Parkı soruşturması kapsamında tutuklanan Ayşe Barım hakkında, Asliye Ceza Mahkemesince verilen tahliye kararına itiraz eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yeniden tutuklama talebi bir üst mahkemece kabul edildi.

Ayşe Barım hakkında verilen tahliye kararına itiraz kabul edildi
Ayşe Barım hakkında verilen tahliye kararına itiraz kabul edildi
GİRİŞ 17.02.2025 20:56 GÜNCELLEME 17.02.2025 20:56
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Taksim'deki Gezi Parkı odaklı olaylara iştirak ettiğine ilişkin yazılı ve görsel medyada çıkan iddialar üzerine menajer Ayşe Barım hakkında başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Barım'ın avukatı, geçen günlerde sulh ceza hakimliğine başvurarak müvekkilinin tutukluluğuna itirazda bulundu. Talebi değerlendiren hakimlik, itirazı reddederek Barım'ın tutukluluğunun devamını kararlaştırdı.

Bunun üzerine Barım'ın avukatı, müvekkilinin tutukluluğuna yeniden itiraz ederek Asliye Ceza Mahkemesine başvurdu. İtirazı değerlendiren Asliye Ceza Mahkemesi, Barım hakkında tahliye kararı verdi.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Barım'ın tahliyesi gerçekleşmeden karara itirazda bulundu.

Başsavcılığın talebini yerinde bulan Ağır Ceza Mahkemesi, Barım hakkında yeniden tutuklama kararı verdi.

SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Taksim'deki Gezi Parkı odaklı olaylara iştirak ettiğine ilişkin yazılı ve görsel medyada çıkan iddialar üzerine hakkında soruşturma başlatılan Ayşe Barım, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüse yardım etme" suçundan tutuklanmıştı.

Soruşturmada, firari sanık Memet Ali Alabora'nın bir başka kişiyle yaptığı görüşmeye ilişkin tape içeriğinde, Gezi Parkı odaklı olaylarda sanatçılarla Gezi Parkı'nda bildiri yayımlanması konusunda fikir alışverişinin yapıldığı ve hayata geçirildiği tespitine yer verilmişti.

Barım'ın, Gezi Parkı davasının sanıklarından Osman Kavala, Çiğdem Utku Mater ve Memet Ali Alabora ile yoğun iletişiminin olduğu, menajerliğini yaptığı sanatçıları Gezi Parkı olaylarına katılmaları için yönlendirdiği, kendisinin de bu oyuncularla olaylara katıldığı belirtilmişti.

"YALAN TANIKLIK" SORUŞTURMASI

Öte yandan, soruşturma kapsamında oyuncular Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Mehmet Günsür, Ceyda Düvenci, Nejat İşler, Rıza Kocaoğlu ve Nehir Erdoğan'ın "tanık" sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

Ayşe Barım'ın tutuklanması talebiyle savcılığın nöbetçi hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, Ergenç ve Kocaoğlu'nun, Alabora ile olaylar sürecinde irtibatları olduğu, birlikte eylem görüntüleri bulunmalarına rağmen irtibatlı olmadıklarına dair beyanda bulunmaları nedeniyle "yalan tanıklık" suçundan ayrıca soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

DİZİ VE SİNEMA SEKTÖRÜNDE TEKELLEŞME İDDİALARI

ID Danışmanlık Limited Şirketinin kurucusu ve ortağı olan, birçok ünlü oyuncunun menajerliğini de yapan Ayşe Barım, sektörde tekelleşmeye neden olduğu iddialarıyla da gündeme gelmiş, Barım'ın kendisine karşı çıkan oyuncuları piyasadan uzaklaştırdığı öne sürülmüştü.

Bu iddialara ilişkin de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ayrıca soruşturma yürütülüyor.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Çolpan Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Çolpan Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 16
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Bu kararların hangisi doğru?İkisinden biri yanlış?
    Cevapla
  • Misafirü 2 gün önce Şikayet Et
    Hsyk ne iş yapar
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Boşuna mı Mahkeme ceza verdi de bir diğeri tahliye veriyor..... BU NASIL BİR İŞ.... ARDINDA neler var.
    Cevapla
  • YALNIZ KURT 2 gün önce Şikayet Et
    bu adaletinde cılğı çıktı biri tahliyesini istedi diğeri tutukluğuna devam kararı veriyor bu nasıl bir iş HSK derhal ğöreve
    Cevapla
  • mete 2 gün önce Şikayet Et
    bir ülkede 2 kurum bozulmuşsa o ülke berbattir bunun biri TSK BİRİ HUKUK BUNLAR BİR DEVKET MİLLETİ KORUR BİRİDE ADALET SAGALAR BEN TA OZAMANLAR DEDİM BUNU BİRAKAN HAKİMİ İCERİYE ATİN ÇUNKU BU KADAR HAİNİ KORUYAN BİR HAKİM NE HAKİMDİR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji, İstanbul için tarih verdi! Kar yağışı kaç gün daha sürecek?
CHP'nin ön seçim tiyatrosu