Rekor kırdı: Türkiye'nin en soğuk yerleşim yeri!

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Ardahan buz kesti. Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 32,1 dereceyle Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçüldü.

GİRİŞ 28.02.2025 10:00 GÜNCELLEME 28.02.2025 11:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kent'te kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuk hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışının durduğu bölgede gece eksi 32,1 derece ile Ardahan'ın Göle ilçesi en soğuk bölge oldu.

Termometreler Ardahan'da eksi 25, Çıldır'da eksi 25, Posof'ta eksi 16, Damal'da eksi 25 ve Hanak'ta eksi 25 dereceyi gösterdi.

PUS BEKLENİYOR

Sibirya soğuklarının birkaç gün daha devam edeceğini belirten uzmanlar, bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesi beklendiğini açıkladı.

Uzmanlar, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin, vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Kar yağışının ardından soğukların etkili olduğunu söyleyen Ufuk Ürker, "Kar yağışı sonrası soğuk hava etkili oldu. Sabah saatlerinde termometreler eksi 28 dereceyi gösteriyordu. Ağaçlar kırağı tuttu ve çatılarda buz sarkıtları oluştu. Ama bu coğrafyada yaşamaya alışığız. Önceden böyle değildi. İklim değişti artık" dedi.

KAYNAK: İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • ErenÇavuş 1 ay önce Şikayet Et
    Gayet iyi bilirim bu soğukları yakışıklı Jandarma askeriydim Bingölün Genç ilçesinde müthiş bir soğuk yaşadım askeri binanın kalorifer boruları dondu eksi 38 derece altına düşmüştü ısı kartpostallık görüntüler insanı büyülüyordu buzlanma ve çatı sarkıtlarına dikkatedelim lütfen bölgeye yapılan barajlar göller nispeten karasallığı kırsada yinede hissediliyor özellikle Yukarı Fırat Bölümü.
    Cevapla
  • baybars 1 ay önce Şikayet Et
    soğuktan kulakların kenarları su toplamıştır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
100 milyon tondan fazla! Toryumun ardından Çin'de büyük bir keşif haberi daha!
Konyalı Türk baba ile oğlu Avrupa'da kahraman ilan edildi! Tüm ülke onları konuşuyor