Evlat nöbetindeki aile sayısı 381 oldu

Diyarbakır'da eski HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aile sayısı, 7 ay önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Abdullah (24) için katılan Remezan Kazaylek ile 381'e çıktı.

GİRİŞ 06.03.2025 16:31 GÜNCELLEME 06.03.2025 17:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan aileler, 3 Eylül 2019'da Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine başladı. 2012 gündür sürdürülen nöbette bugüne kadar 60 aile, çocuklarına kavuştu.

Evlat nöbetindeki aile sayısı, 7 ay önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Abdullah için gelen babası Remezan Kazaylek'in de katılımıyla 381'e çıktı.

'ŞANLIURFA'DA KAYBOLDU'

Oğlu Abdullah Kazaylek için evlat nöbetine katıldığını belirten Remezan Kazaylek, "Diyarbakır’dan katılıyorum. Oğlum için buraya geldim. Oğlum sen neredesin, beni duyuyorsan, bana haber ver, yanına geleyim. Oğlum 24 yaşındaydı, Şanlıurfa'da çalışıyordu ve orada kayboldu. Hiç haber alamadığım için Irak'a bile gittim" dedi.

KAYNAK: DHA
Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Mardinli 3 gün önce Şikayet Et
    12-13 yaşında olsa eyvallah da 24 yaşındaki adam kendi rızasıyla katılmıştır Terör örgütüne kimse hikaye anlatmasın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye dahil 5 ülkeden ortak bildiri: Operasyon merkezi kararı! Şam yönetimine tam destek
Hamas İsrail askerini konuşturdu: ‘Tek yolu var’