Konya’da köpek saldırısında çocuğun öldüğü mahallede hareketlilik sürüyor

Konya’nın Karatay ilçesi Başak Mahallesi’nde sokak köpeklerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden küçük kız çocuğunun ardından mahalle halkı bir araya gelerek tepki gösterdi.

Konya’da köpek saldırısında çocuğun öldüğü mahallede hareketlilik sürüyor
Konya’da köpek saldırısında çocuğun öldüğü mahallede hareketlilik sürüyor
GİRİŞ 08.03.2025 16:02 GÜNCELLEME 08.03.2025 16:12
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

HABER7 / ZEKİ DURSUN

Dün yaşanan olay sonrası mahalleli, sokak köpekleriyle ilgili daha sıkı önlemler alınmasını talep ederek bir araya geldi. Hayatını kaybeden küçük kızın ailesi adına konuşan avukat Hasan Yılmaz, olayın sadece bir can kaybı değil, aynı zamanda toplumun vicdanında derin bir yara açtığını belirtti.

10 köpeğin saldırması sonucu hayatını kaybeden küçük kız.

Avukat Yılmaz, şu taleplerde bulundu;

Olayda ihmali bulunan yetkililerin tespit edilerek yargılanmalı, sokak hayvanlarının kontrolü, kısırlaştırılması ve aşılanması konusunda eksiklikler araştırılmalı, denetim mekanizmalarının etkinliği sorgulanmalı, hayvan hakları ve halk sağlığıyla ilgili yasalar eksiksiz uygulanmalı, aileye maddi ve manevi destek sağlanmalı.

"KİM SORUMLUYSA HESABINI VERECEK"

Mahalleye gelen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, vatandaşlarla görüştü ve başsağlığı dileyerek şu açıklamayı yaptı;

"Hepimizin başı sağ olsun. Keşke böyle bir olay yaşanmamış olsaydı. İlçemizde 2.800 km² gibi geniş bir alan var ve bugüne kadar 2.500’e yakın sokak köpeğini topladık. Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. 10 yeni araç aldık, 30 personelimiz sürekli sahada. Yönetmelik çıkalı 2,5 ay oldu, biz zaten 6 aydır bu işin üzerindeyiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Yaşanan olay hepimizi derinden üzdü. Adli ve idari süreç başlamış durumda. Kim sorumluysa hesabını verecek."

Başkan Kılca’nın açıklamalarının ardından mahallede toplanan vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • hakan 6 gün önce Şikayet Et
    eskisehirde her yer köpek dolu gurup gurup
    Cevapla
  • Ramazan ozdamar 6 gün önce Şikayet Et
    Şu an saat 9 30 fatıh karakolu karsısındakı sokaklardan köpek sesınden durulmuyor
    Cevapla
  • Bahar 6 gün önce Şikayet Et
    Kısırlaştırılması aşılanması diyor zavallı avukat.o kadar korkuyor ki hayvansever denilen canilerden. Sokaktaki kısır köpek insan avlamaz sahi ya... Sokakta köpek olmaz olamaz bu artık anlaşılmalı.kaç çocuk kaç yaşlı kurban vereceğiz bıktık artık...
    Cevapla
  • YAVUZ 6 gün önce Şikayet Et
    Mamacılar nerdesiniz? Sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Eserinizi gördünüz mü?
    Cevapla
  • Karar 6 gün önce Şikayet Et
    1-) 2 yaşındaki çocuk tek başına sokağa bırakılamaz. 2-) Tüm Türkiye Belediyelerinde köpekleri toplamayan sorumlular yargılanmalıdır. 3-) Konya Belediyesinin "Köpekleri topluyoruz ama dışarıdan getirip bırakıyorlar" sözü dikkate alınmalıdır. 4-) Her İlde her sabah saat 05:00 da köpek arama çalışmaları yapılmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görür'den bir ilimiz için korkutan uyarı: Konya depreminden sonra orayı işaret etti!
İstanbul'da kiralar asgari ücreti katladı! İşte ilçe ilçe kiralar