Türkiye geneli pasaport kontrol sistemi arızalandı! Bakanlıktan açıklama geldi!

Türkiye geneli havalimanlarında pasaport kontrol sisteminde yaşanan arıza nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Arızanın iftar saatine denk gelmesi nedeniyle yolculara hurma ve su dağıtılırken bir süre sonra sorun çözüldü.

GİRİŞ 17.03.2025 21:39 GÜNCELLEME 18.03.2025 01:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde pasaport kontrollerinde emniyet tarafından kullanılan Polis Bilgi Sistemi'nde (POLNET) akşam saatlerinde sistem arızası meydana geldi. Antalya ve İstanbul Havalimanı’nda sistem arızası yaşandı.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Yolcular emniyet tarafından kullanılan bilişim desteği olan Polis Bilgi Sistemi'nde (POLNET) meydana gelen arıza nedeniyle pasaport kuyruğunda beklemek zorunda kaldı. Arızanın giderilmesi için yoğun çaba sarf eden polis ve terminal ekipleri gerekli müdahaleleri yaparken yolcular anonslarla bilgilendirildi.

ARIZA GİDERİLDİ

Arızanın iftar saatine denk gelmesi nedeniyle yolculara hurma ve su dağıtıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılan açıklamada arızanın bir süre sonra giderildiğini ifade edilerek pasaport işlemlerinin yeniden yapılmaya başlandığı ifade edildi. Diğer havalimanlarında da sistemi normale döndüğü öğrenildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: ARIZA GİDERİLDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Sorunun giderildiğini aktaran bakanlık açıklamasında "Emniyet Teşkilatı tarafından yürütülen hizmetlere bilişim desteği veren Polis Bilgi Sistemi'nde (POLNET) saat 18:20 itibariyle yaşanan sistem arızası nedeniyle Türkiye genelinde pasaport kontrol işlemi bir süreliğine kesintiye uğramıştır." denildi ve şu ifadelere yer verildi:

"Bu süreçte Polis ve terminal IT ekipleri arızayı gidermek için gerekli müdahaleleri sağlarken işlemler manuel olarak yürütülmüştür. Sistemdeki arıza giderilerek işlemler yapılmaya başlanmıştır. İşlem sürelerinin kısa sürede normale dönmesi beklenmektedir. Bu süreçte bekleme alanlarında ve havalimanı girişlerinde sık sık yolcu bilgilendirmeleri yapılmaktadır. Yoğun noktalardaki klimalar tam kapasitede çalışmaktadır. Tüm terminal operasyon ekiplerimiz sahada misafirlerimize destek vermektedir. Tüm gelişmeler ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR 3
  • Vatandaş ! 8 saat önce Şikayet Et
    Geçen gün ÇALINAN kişisel verileri kullanarak yurt dışına KAÇMAK isteyenler olabilir !
    Cevapla
  • vatandaş 10 saat önce Şikayet Et
    Bu işin altından yurt dışı çıkma yasaklı aranan suçluların menfaatine bir iş çıkmaz altından
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 9 saat önce Şikayet Et
    Gayet mümkün.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sultan Vahdettin'in torununun evinde milyonluk soygun! Hırsızın kimliği şoke etti
Sınır hattında gerginlik! Suriye ile Lübnan arasında anlaşma sağlandı