DEM Parti'den operasyon sonrası 'İmamoğlu' açıklaması!

Son dakika haberi... DEM Parti MYK, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesinin ardından yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin olarak açıklamada bulundu.

GİRİŞ 19.03.2025 10:39 GÜNCELLEME 19.03.2025 10:49
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

DEM Parti'den yapılan açıklama şu şekilde;

Bu sabah saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, belediye yöneticileri ve gazetecilerin de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi bu uygulamaların tamamı darbe uygulamasıdır. Türkiye gittikçe daha belirgin hale gelen ve bütün siyasal ve toplumsal muhalefeti hedefleyen açık bir “yargı ve iktidar ortak yapımı” sivil darbe sürecini yaşıyor.

Partimize ve siyasetimize yönelik yıllardır sürdürülen hukuksuz, keyfi ve antidemokratik uygulamalar ne yazık ki gelinen aşamada Türkiye’nin tamamını esir almış durumdadır. Kayyımcı ve darbeci bu zihniyet, Türkiye’nin ve toplumun geleceğine kurulmuş en büyük komplodur.

Gözaltı operasyonunda ileri sürülen gerekçelerin tamamı bu darbeyi ve hukuksuzluğu örtemeyecek bahanelerdir. Kent uzlaşısını, demokratik siyaseti ve siyasi ortaklaşmayı hedef almak yerel seçimlerde alınan yenilginin hazımsızlığı ve intikamıdır. Dünkü kayyım uygulamaları da bugünkü operasyon da halk iradesine saldırıdır. Geleceğe dönük olarak da siyaseten rakibini saf dışı bırakma, iktidarını sürdürme girişimidir.

Bugün yaşananlar Türkiye halklarının barış ve demokrasi umutlarını kırmaya yönelik de bir saldırılardır. Türkiye’den başlayıp Ortadoğu’ya yayılacak değişim girişimini sabote etme çabasıdır. Asla kabul etmiyoruz. Bu uygulamaların ne Türkiye’ye ne de buna onay verenlere asla faydası olmayacaktır. Dün olduğu gibi bugün de toplum vicdanında bu uygulamaların tamamı ters tepecektir.

Partimiz, her şart ve koşulda demokratik siyaset alanının genişletilmesi için mücadelesini büyüterek sürdürecektir. Kimden gelirse gelsin hukuksuzluğun, darbenin ve keyfiliğin karşısında yer alacaktır. Kent uzlaşısını, ortak mücadeleyi, demokrasiyi, barışı ve özgürlüğü her zamankinden daha büyük bir kararlılıkla savunacaktır.

İktidara açık çağrı yapıyoruz: Bu uygulamalardan derhal vazgeçin. Yargıyı araçsallaştırmaya son verin. Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere bugün gözaltına alınanları derhal serbest bırakın.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Misafir 23 saat önce Şikayet Et
    görevinden istifa eder sanıyorum karekteri musaitse
    Cevapla
  • Mehmet 1 gün önce Şikayet Et
    pkk ya para kaçırma bitiyor değil mi
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    işine bak önce silah bırakın yoksa sizdende adam kalmayacak dısarda
    Cevapla
  • ADIYAMANLI ALİ 1 gün önce Şikayet Et
    olur olur emriniz olur.her türlü uygunsuzluk,hukuksuzluk,kanunsuzluk yapılsın ondan sonrada hiç bir şekilde dokunulmasın oh ne güzel nerde bu yoğurt dun bolluğu.kimse kusura bakmasın.her kes yaptığının bedeline odemeli.
    Cevapla
  • Hamza 1 gün önce Şikayet Et
    Sen hırsızlık yapacaksın çıkarların için devleti zarar vereceksi,her türlü hile hurda ile iş yapacaksın.Devlet göz yumacak afferin iyi yaptın demesini bekliyeceksin,o devir bitti suçlu cezasını çekeCek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Terör örgütü ne zaman lağvedilecek? MSB kaynaklarından son dakika çağrısı!
Asgari ücret desteğinin şartları belli oldu