Belediyelerle ilgili resmi rakamlar ortaya çıktı! CHP'nin en büyük iddiası çürüdü

İBB eski Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından muhalefetin oluşturmaya çalıştığı 'Soruşturmalar sadece CHP'li belediyelere yapılıyor' iddiası İçişleri Bakanlığı'nın resmi rakamlarıyla çürüdü.

GİRİŞ 25.03.2025 14:09 GÜNCELLEME 25.03.2025 17:56
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

    Haber7-ÖZEL

İBB eski Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında olduğu 108 kişiye yönelik yapılan operasyon ve tutuklama kararlarının ardından CHP yönetimi ve destekçilerinin ortaya attığı "Soruşturmalar sadece CHP'li belediyelere yapılıyor" algısının gerçeklerle bağlantısı olmadığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı resmi rakamlarda en çok soruşturma izninin AK Partili belediyelere yönelik verildiği görüldü. 

Haber7, İçişleri Bakanlığı'nın 2023 yılında CHP'liler tarafından yapılan “Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun soruşturulmasına ve yargılanmasına izin verilmediğine” yönelik açıkladığı rakamlara ulaştı. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre, adli merciler, CİMER, e-posta, dilekçe ve benzeri yollardan belediye başkanları ile ilgili gelen ihbar ve şikayetler üzerine uygulanan işlem süreçlerinde, hangi partili belediyelere yönelik soruşturma izni verildiği açıkça belirtildi. Bakanlığın resmi rakamlarında iddia edilenin aksine çok sayıda AK Partili belediyeye soruşturma izni verildiği ortaya çıktı.

AK PARTİLİ 225, CHP'Lİ 236 BELEDİYEYE SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

İçişleri Bakanlığı'nın 2019 yerel seçimlerinden 2023 yılına kadar gelen süreçte toplamda AK Parti'ye mensup belediyeler hakkında, 225 soruşturma izni verdiği, CHP'li belediyeler hakkında ise 236 soruşturma izni verdiği tespit edildi. Öte yandan AK Partili belediyelere yönelik soruşturma izni verilmeyen belediye sayısının 361 olduğu görülürken, CHP'li 359 belediyeye de soruşturma izni verilmediği belirlendi. 

İMAMOĞLU'NUN 13 DOSYASI İŞLEME KONULMADI

Bakanlık, aynı tarihler arasında sadece dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında  soruşturma izni verildiği yönündeki haberler için de resmi rakamları açıklayarak iddiaların gerçek olmadığını ispatladı. İçişleri Bakanlığı verilerine göre, 2019-2023 yılları arasında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında toplamda 13 dosyanın işleme konulmadığını duyurdu.

İşleme konulmayan dosya sayısının Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu için ise sadece 5 olduğu açıklandı. 


2024TE EN ÇOK AK PARTİLİ BELEDİYELERE SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

Belediyelere yönelik soruşturma izni rakamlarında 2024'te ise en çok soruşturma izninin AK Partili belediyelere verildiği ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, 2024 yılında belediyelerle ilgili toplam 1701 şikayetin 176'sına soruşturma izni verildiği açıklandı. 2024 yılında soruşturma izni verilen belediyelerde 59'unun AK Partili olduğu ifade edilirken 58'inin ise CHP'li olduğu belirtildi. 

Öte yandan 21'i MHP'li, 7'si İYİ Partili, 10'u ise HDP'li belediye hakkında da soruşturma izni verildiği öğrenildi. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 35
  • Murat 5 saat önce Şikayet Et
    Ekrem olacakları bildi hep bağırdı sokak ka Jargonuyla.şimdi de özel aynı dille alınları karışliyor. sanki çift yürekyemiş özelde kendisini kollamak için üst perdeden bağırıyor.yahu gerçekten şahsi hırsları için hiç gözlerini kırpmadan halkları karşı karşıya getiriyor
    Cevapla
  • Gültepeli,BjK 6 saat önce Şikayet Et
    Buuu chp,lilerin burunlarınaa halkaa takıpp meydanlarda teff çalarakk oynatmak lazım oynuyolardaa
    Cevapla
  • Türkoğlu 7 saat önce Şikayet Et
    Yargı önüne hangisi çıktı.hzngisine kayyum oldu.gorevden affını istediler o kadar
    Cevapla
  • benim ben 8 saat önce Şikayet Et
    Ya alan memnun veren memnun. Bunlarin umrunda mi yalan mi dogrumu diye? Hizmet diye, dürüstlük diye, din iman diye bir dertleri yokki
    Cevapla
  • Mehmedim 8 saat önce Şikayet Et
    Bu CHP siyasetçilerinden önde gelenleri yalanı peynir ekmek gibi yedikleri için, gün gelecek doğru bir şey söylediklerinde de hiç kimse inanmayacak. Hani fıkrada olduğu gibi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB Başkanı Karahan: Kur oynaklığının azalmasıyla döviz talebi geriledi
Üniversitelerde öğrencileri, hocalar kışkırtıyor! Akademisyenler anlaştı