İstanbul Üniversitesi'nden son dakika açıklaması! Fazıl Say'ın iddialarına yanıt

İstanbul Üniversitesi, bazı sosyal medya ve haber sitesi mecralarında, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarında görev yapan 50 akademisyenin açığa alındığı iddialarını yalanladı.

İstanbul Üniversitesi'nden son dakika açıklaması! Fazıl Say'ın iddialarına yanıt
İstanbul Üniversitesi'nden son dakika açıklaması! Fazıl Say'ın iddialarına yanıt
GİRİŞ 27.03.2025 21:43 GÜNCELLEME 27.03.2025 21:43
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Ünlü Piyanist Fazıl Say, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Devlet Konservatuarı’nın müzik bölümünden 50 akademisyenin açığa alındığını iddia etmişti.  Say'ın iddialarına ilişkin İstanbul Üniversitesi'nden açıklama geldi.

Konservatuvardan yapılan açıklamada, bazı sosyal medya ve haber sitesi mecralarında, İÜ Devlet Konservatuvarında görev yapan 50 akademisyenin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) veya İÜ tarafından açığa alındığına dair gerçek dışı haberlerin yayıldığının görüldüğü aktarıldı.



Üniversiteden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bazı sosyal medya ve haber sitesi mecralarında, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarımızda görev yapan 50 akademisyenin YÖK/İstanbul Üniversitesi tarafından açığa alındığına dair gerçek dışı haberlerin yayıldığı görülmektedir. Yükseköğretim Kurulu veya İstanbul Üniversitesi tarafından Konservatuvarımızda bu şekilde bir açığa alma tasarrufu veya girişimi söz konusu değildir.

Nitekim bir öğretim elemanının açığa alınabilmesi için öncelikle Konservatuvarımızda kadrolu olarak görev yapıyor olması gerekmektedir. Konservatuvar kadrosunda olup da açığa alınmış herhangi bir öğretim elemanımızın bulunmadığını bir kez daha tekrarlamak isteriz.

Diğer taraftan, bilindiği üzere Üniversitelerde ihtiyaç halinde ilgili mevzuat uyarınca Üniversite dışından öğretim elemanları ders saati ücreti karşılığında veya süreli olarak görevlendirilebilmektedir. Bu şekilde görevlendirilen öğretim elemanlarından bazılarının ya görevlendirme sürelerinin bitmesi ya hizmetlerine ihtiyaç kalmaması (ilgili alanda kadrolu yeni öğretim elemanının istihdam edilmesi, Konservatuvarımızın insan kaynağının ve eğitim öğretimin optimize edilip devamlılığının etkin ve verimli bir şekilde sağlanması...) ya da bireysel sonlandırma talepleri gibi nedenlerle Konservatuvarımızdan doğal olarak ayrılmaları söz konusu olabilmektedir.

Dolayısıyla, “somut ve hukuki durum” hakkında herhangi bir bilgi sahibi olunmadan, 50 akademisyenin YÖK/İstanbul Üniversitesi tarafından açığa alındığı gibi toplu şekilde yapılan bu tür gerçek dışı paylaşımların maksatlı olduğunu ve itibar edilmemesi gerektiğini belirtmek isteriz.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 114
  • Garip 1 gün önce Şikayet Et
    Devlet parasıyla Almanya da eğitim gördü. Avrupa da sürekli ırkçılığa uğradı. Londra hava alanında adam yerine konulmadı. En son İsviçre konseri iptal edildi. Sadece çalıyor. Öyle büyük besteci falan da değil. İşi gücü siyaset. Avrupa da aranan sanatçı değil yani. Lang Lang var .New yorkda dahi tutunamadı. En sonunda ülkemize döndü. Bir Mozart olamaz.
    Cevapla
  • Hür Göçen 1 gün önce Şikayet Et
    Sen müziğin ile uğraş,her .... Maydonoz olma...
    Cevapla
  • Mehmet 2 gün önce Şikayet Et
    Bu sol kafasının siyasetçisi de sanatçısı da hep aynı yalan dolan algı iftira
    Cevapla
  • Zafer Güreşçi 2 gün önce Şikayet Et
    Bunalımı acaba
    Cevapla
  • Hakan 2 gün önce Şikayet Et
    Bunların siyasetçisi de aynı sanatçısı! da aynı yalan ruhlarına işlemiş..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'nun polise teslim etmediği telefonunun HTS kayıtları ortaya çıktı!
Avrupa'da durgun ekonomi işten çıkarma dalgasını büyütüyor