İmamoğlu protestolarına ilk iddianame! İşte 74 kişi hakkında istenen ceza...
Son dakika haberi... 'Ekrem İmamoğlu' eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 74 kişiye 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle ilk dava açıldı.
Son dakika haberi... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mali suçlar soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından başlayan protestolara katılan kişilere yönelik savcılık iddianame düzenlendi.
Edinilen bilgilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde genel yaş ortalaması 20 ile 40 arasında değişen 74 şüpheli hakkında "Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama" suçundan 6’şar aydan 3’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları ve kamuoyunda siyasi yasak olarak bilinen seçme seçilme hakkından yoksun bırakmanın da dahil olduğu "belli haklardan yoksun bırakılma" maddesi de her bir şüpheli yönünden istendi.
7 GAZETECİNİN DE İSMİ TUTUKLANANLAR ARASINDA YER ALDI
İddianamede İstanbul Valiliği’nin 19 Mart günü 4 gün süreyle toplantı, gösteri ve yürüyüşleri yasakladığı hatırlatıldı. Daha sonra bu kararın 4 gün daha uzatıldığına da yer verildi. Bu karara uymayarak gösteri ve yürüyüşlere katılan 100 kişinin İstanbul TEM Şube tarafından tespit edildiği belirtildi.
İddianamede aralarında Now muhabiri Ali Onur Tosun, AFP fotomuhabiri Yasin Akgül, fotomuhabir Bülent Kılıç ve gazeteci Zeynep Kuray, gazeteci Hayri Tunç, Bakırköy Belediyesi fotomuhabiri Gökhan Kam, İBB fotomuhabiri Kurtuluş Arı’nın da olduğu yaklaşık 70 kişinin tutuklandığı diğerlerine ise adli kontrol kararı verildiği belirtildi. 25 kişinin ise dosyası ayrıldı.
İddianamede tutuklandıkları belirtilen 7 gazeteci, tutuklandıktan 2 gün sonra savcılık tarafından verilen re’sen tahliye kararıyla serbest bırakılmıştı.
-
Selim 2 gün önce Şikayet EtBu ne kardeşim üç yıl en az 15 yıl verin ki bir daha onun bunun sözüne bakıp da sazan gibi zıplamasınlarBeğen Toplam 1 beğeni
-
Sorumlu CHP Ynt.mi 2 gün önce Şikayet EtÖzgür Özel', hadi bakalım kimin alnını karşılıyorsunuz? CHP yönetimi olarak yaptığınız esasen Sezgin Tanrıkulu tipi ve İmamoğlu ana merkezli dayatmadır. Rubini USA da Rümeysa için mahkemede olduğu için kararı bekleyeceğiz. Mahkemede Konuşamam derken,siz bu adama yargılaması devam eden birinin mektup yazıp kendisi hakında konuşt istiyorsunuz. İngiliz e bize müdahale diyorsunuz.Beğen
-
Misafir 2 gün önce Şikayet Etüç yıl değil 15 yıl versinler bir daha gün yuzu görmesinler özgür kurtarsin onlarıBeğen Toplam 4 beğeni
-
İdo 2 gün önce Şikayet EtDevlet bütün zararı bu vandallardan çıkartmalıdırBeğen Toplam 5 beğeni
-
Muzaffer 2 gün önce Şikayet EtBunlar 15 Temuz ve Gezi Olaylarını yakıp yıkanlar Yaptıkları yanlarına kalan üstü örtülen Yakılan yıkılan yerleri vatandaşa ödettiren bu pahalılığın Ekenömüyü bu Hae Getirenlerdir bunlar bunların Arkasında CHP var Nasıl sahip Çıkıyor bakın bu Saraçhane Darbeside Vatandaşın sırtına yüklenecek çünkü bunların yakıp yaktıkları Vatandaşın sırtına yükledi vatandaş sahip çıkmadı akpBeğen