İstanbul'da gözaltına alınan İsveçli Kaj Joakim Medin tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan İsveç vatandaşı Kaj Joakim Medin, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklandı.

GİRİŞ 28.03.2025 22:01 GÜNCELLEME 28.03.2025 22:10
Bu Habere 176 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, 11 Ocak 2023'te İsveç'in Stockholm şehrinde terör örgütü PKK üyelerince belediye binası önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen bir maket asılarak örgütsel eylem yapıldığı tespiti üzerine 13 Ocak 2023'te soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında söz konusu eylemi yapan, organize eden, basına yansıtan veya irtibatlı olduğu değerlendirilen Medin'in de aralarında bulunduğu 15 şüpheli tespit edildi.

İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINDI

Cumhurbaşkanına hakaret ve silahlı terör örgütü üyeliği suçundan yürütülen soruşturmada, hakkında yakalama kararı bulunan şüphelilerden Medin'in, dün ülkeye giriş yaptığını tespit eden emniyet ekipleri şüpheliyi İstanbul'da gözaltına aldı.

Şüphelinin, İsveç'in Ete gazetesinin muhabiri olduğu, Stockholm şehrindeki eylemin sosyal medyada ve ulusal basında yer almasında sorumlu olduğu belirlendi.

TÜRKİYE ALEYHİNE FAALİYETLERDE BULUNDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Suriye'de çatışma bölgelerinde de bulunduğu tespit edilen Medin'in, 2014'te Kandil'e, 2016'da Diyarbakır'a ve 2017'de Erbil'e seyahat ettiği, buralarda Türkiye aleyhine faaliyetlerde bulunduğu ortaya çıkarıldı.

Şüphelinin, sosyal medya hesabından çok sayıda PKK/YPG silahlı terör örgütünün silah, bayrak ve örgüt üyeleriyle paylaşımlarının olduğu, ayrıca örgütsel içerikli kitap basımı, haber paylaşımı ve örgütsel eylemleri düzenli olarak anlatan internet haberleri yaptığı tespit edildi.

İstanbul'da, tercüman ve avukatın da aracılığıyla video konferans yöntemiyle nöbetçi Ankara Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Medin, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 176
  • Kadir Aydın 1 gün önce Şikayet Et
    Bunlar tamam da..... İçeride ülkeyi bölmek isteyenleri ne yapmalı.?
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    def edin
    Cevapla
  • Sedat 2 gün önce Şikayet Et
    Bunun kanından bizde çok var
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Salmayin it oğlu iti bizim dehlizlerimizle mahsenlerimizle taniṣsin polisimizle mahkumlarimizla bir taniṣsin değilmi !!!
    Cevapla
  • Emekli Vatandaş 2 gün önce Şikayet Et
    Tutuklanması iyi olmuş. Lakin daha önceki eylemleri nedeniyle daha erken yapılabilirdi bu. Tutuklanamıyorsa bile ülkeye girişi yasaklanabilirdi. Bu konularda çok geç davranıyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu’dan flaş karar...  Şin-Bet Direktörlüğü'ne son dakika atama!
TOGG T10X'te dev indirim: Aile Yılı'na özel kampanyadan kimler faydalanacak?