Bakan Yerlikaya acı bilançoyu paylaştı: 19 kişi hayatını kaybetti!

Son dakika: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ikinci gününde 709 trafik kazasının olduğunu ve 14 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

GİRİŞ 31.03.2025 11:28 GÜNCELLEME 31.03.2025 12:18
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik kazalarına ilişkin sosyal medya hesabından bilgilendirme yaptı.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde emniyet ve jandarma trafik ekipleri denetimleri büyük bir hassasiyetle sürdürüyor. Bayram tatilinin ikinci gününde 420 bin 737 araç denetlendi, 22 bin 310 araca hız ve radar işlemi, 18 bin 49 araca ise diğer işlemler yapıldı. Denetimler hakkında bilgi veren Bakan Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ikinci gününe ilişkin acı bilançoyu da duyurdu.

Yerlikaya'nın açıklamasına göre; bayram tatilinin ikinci gününde 709 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 14 kişi hayatını kaybetti.

TATİLDE TOPLAM 19 KİŞİ ÖLDÜ

Bayram tatilinin ilk gününde ise meydana gelen kazalarda 5 kişi hayatını kaybetti. Toplam 1475 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 19 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 499 kişi yaralandı. 

İstanbul ters köşe yaptı! Şaşırtan bayram trafiği! Dışarı çıkanlara büyük şokİstanbul ters köşe yaptı! Şaşırtan bayram trafiği! Dışarı çıkanlara büyük şok

SON DAKİKA: Bakan açıkladı! Bayramın ilk günü trafik kazalarında 5 kişi hayatını kaybettiSON DAKİKA: Bakan açıkladı! Bayramın ilk günü trafik kazalarında 5 kişi hayatını kaybetti

Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde:

Ramazan Bayramı tatilinin 2. günü (Pazar) 709 trafik kazası meydana geldi. Maalesef 
14 vatandaşımız hayatını kaybetti, 
1.280 vatandaşımız ise yaralandı. 

14 can geride gözü yaşlı anne, baba, evlat, kardeş, akraba bıraktı. Lütfen, trafik kurallarına uyalım. Bayram sevinçlerimize acı karışmasın. Yollar bizleri kavuşturmak için var, ayırmak için değil.

Bayram tatilinin ilk 2 gününde (Cumartesi ve Pazar) maalesef 
19 vatandaşımız hayatını kaybetti.  
2.499 vatandaşımız ise yaralandı.

9 günlük Ramazan Bayramı Tatilinde Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerimiz denetimleri ve sürdürüyor. Bayram tatilinin 2. günü 30 Mart 2025 Pazar günü trafik ekiplerimizce; 

 420.737 araç denetlendi.

 22.310 araca hız ve radar işlemi,

18.049 araca ise diğer işlemler yapıldı.

Denetlemelerimiz işlem yapmak için değil, kazaları önlemek ve can kaybımızı sıfıra indirmek içindir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Sanki diğer günlerde trafik kazakarında ölen yokmuş gibi..
    Cevapla
  • misafir 1 gün önce Şikayet Et
    böyle kaymak gibi yollar yaparsanız, olacağı budur. yollar bozuk olmalı ki arabalar yavaş gitsinler. o zaman bak kaza oluyor mu.
    Cevapla
  • Bir gören 1 gün önce Şikayet Et
    Yoldan bana ne, yol mu yiyeceğim diyenler geriye bir baksınlar. Bölünmüş yollar yokken bayramlarda kaç kişi ölüyordu. Bu yolları yapanlardan Allah razı olsun, görmemek için gözünü kapayanların da gözleri kapansın.
    Cevapla
  • Badem 1 gün önce Şikayet Et
    Aman yerkikaya bajknimizin ayagina taş degmesinvde ne olursa olsun. Onu cokvseviyoruz. Şukru soknensüerden beri bu kadar kiynetli bir ic isleri bakani gelnemistir bu ülkeye..
    Cevapla
  • Ordulu 1 gün önce Şikayet Et
    Rakamlar en aza indirilmiş durum da. Yoksa bir kaç sene önce 400-500 kişi ölüyordu. Bence bu başarı. Tabi yeterli değil çünkü kazaların ülke ekonomisine ciddi zarar veriyor. Hem vatandaş azalıyor hem yurtdışına döviz gidiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
19 yıllık korkunç sır ortaya çıktı! Mektuplardaki itiraf her şeyi ifşa etti
Alman bakandan küstah sözler! AK Parti'den tepki: Hadsiz, haksız, mesnetsiz...