900 hanenin hakkına girdiler! Kaçak elektrik kullananlar böyle yakalandı
Dicle Elektrik, Siverek'te dron ve yapay zeka destekli bir kaçak elektrik operasyonuna imza attı. Tarlada güneş paneli olduğu ama sulamanın kaçak trafoyla yapıldığı belirlendi. Trafolar yaklaşık 900 hanenin ihtiyacını karşılayacak seviyede.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, denetimlerde, kırsal Gözeli ve Kılıç mahallelerinde buğday tarlalarının sulanmasında kullanılan toplam 1980 kilovatamper (kVA) gücünde 9 kaçak trafo tespit edilirken bu trafoların gücünün yaklaşık 900 hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak seviyede olduğu belirlendi.
DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN BENZER YELEKLER GİYDİLER
Dicle Elektrik ekiplerinin dron ile kayda aldığı görüntülerde, kaçak trafoları fark eden bazı kişilerin trafoları söküp uzaklaşmaya çalıştıkları anların da kayıt altına alındığı ifade edildi. Bu kişilerin, Dicle Elektrik çalışanlarının kullandığı iş kıyafetlerine benzer yelekler giyerek dikkat çekmemeye çalışmalarının da kameralara yansıdığı belirtildi.
VAHŞİ SULAMA SU YATAKLARINI KURUTTU
Kontroller sırasında bazı tarım arazilerinde güneş enerji sistemlerine ait panellerin bulunmasına rağmen sulamanın kaçak trafolarla yapıldığı aktarılan açıklamada, her yıl kuraklığın arttığı ve ürün veriminin azaldığı bölgede, salma (vahşi) sulamanın yol açtığı tahribatla birlikte, tarlaların çevresindeki su yataklarının kuruduğunun görüldüğü bildirildi.
YASAL İŞLEMLER BAŞLATILDI
Açıklamada, tespit edilen 9 kaçak trafonun enerji sistemine verdiği zarar sebebiyle Dicle Elektrik tarafından gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı belirtildi. Ayrıca şirket avukatlarının, kaçak trafolara el konulması için ve Dicle Elektrik'in adını kötüye kullanabilecek şekilde saha çalışanlarının kıyafetlerini taklit eden kişiler hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi.
Şanlıurfa'ya 2013'ten bu yana toplam 17 milyar lira yatırım yapan Dicle Elektrik, 2025 özelinde kente 3 milyar lira tutarında yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyor. İlde şebeke yenilemeleri, kapasite artışları ve akıllı şebeke uygulamaları başta olmak üzere 90 farklı proje yürütüldüğü bilgisini paylaşan dağıtım şirketi, milyarlarca liralık yatırımlara rağmen, enerji altyapısına zarar veren bu tür davranışların hizmet sürekliliğini sekteye uğrattığı açıklamasında bulundu.
-
Elkoy Korkma 1 hafta önce Şikayet EtO arsaya el koy bakalım bidaha yapılıyor mu,Beğen Toplam 3 beğeni
-
Abdullah 1 hafta önce Şikayet EtBazı Müslümancıkların dini termolojisinde kul hakkı diye bir kavram yok herhalde.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Hasan adıyaman 1 hafta önce Şikayet Ether suçun cezası bellidir,Türk ceza kanunu kitapçığında yazılmıştır.Ancak avukatlar hakimlere giderek tutuksuz veya ev hapsi talebi için görüşüyorlar,hakimlerede takdir yetkisi verildiği için hakimler tutuklamayabiliyor,kanundaki gibi ceza verilse zaten bu rezillikler olmaz.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ayarcı 1 hafta önce Şikayet EtMüslüman geçinen hırsız çeteleri... doğu ve güneydoğu bölgesinde elektrik hırsızlığı zirvede... İslâm dinini yanlış anlıyor bunlar yâda müslüman değiller... Yahudi hristiyan veya Ermeniler olabilir bu elektrik çalan alçaklar...Beğen
-
afad 1 hafta önce Şikayet Ethakkım varsa haram olsun, rabbim ondan hakkımı almamı nasip etsiBeğen