Minguzzi ailesine yönelik yeni tehdit mesajları ortaya çıktı! 5 şüpheliye tutuklama
İstanbul Kadıköy'de pazarda öldürülen 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesine yönelik yeni tehdit mesajları ortaya çıktı. Minguzzi'nin ailesini tehdit eden 5 şüpheli tutuklandı.
Son dakika haberi: Kadıköy'de 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin sosyal medyadan failleri öven ve aileyi tehdit eden paylaşımları sonrası yakalanan 5 şüpheli tutuklandı.
Bakırköy Adliyesi'nde savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen B.A. ile suça sürüklenen çocuklar A.S.D, E.K, H.E.A. ve K.G'nin işlemleri tamamlandı.
Hakimlik, B.A. ile A.S.D, E.K. ve H.E.A'nın "birden fazla kişiyle tehdit" ve "silahla tehdit", K.G'nin ise "birden fazla kişiyle tehdit", "silahla tehdit" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.
GÖZALTI SAYISI ARTTI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Mattia Ahmet Minguzzi evladımızın ailesine tehdit mesajları atan K. Y. isimli şahsın GÜMÜŞHANE’de olduğu belirlenmiş; İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerimizce koordineli yapılan çalışmalar neticesinde şahıs Gümüşhane’de yakalanmıştır. Dün yakalanan 5 şüpheli birlikte toplamda 6 şüpheli yakalanmıştır. Kamuoyu saygıyla duyurulur." açıklamasını yapmıştı.
“YENİ GELİŞME”
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) April 11, 2025
Mattia Ahmet Minguzzi evladımızın ailesine tehdit mesajları atan K. Y. isimli şahsın GÜMÜŞHANE’de olduğu belirlenmiş;
İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerimizce koordineli yapılan çalışmalar neticesinde şahıs Gümüşhane’de yakalanmıştır.
Dün yakalanan 5 şüpheli…
"BUNLAR BİR ÖRGÜT OLDUKLARINI İSPATLADILAR"
Öte yandan ailenin avukatı tehdit mesajlarını sosyal medya hesabından paylaştı.
Mattia Ahmet Minguzzi'nin teyzesi Aylin Akıncılar, NTV ekranlarında yayınlanan Zincirleme Reaksiyon'a bağlanıp, Seda Öğretir'e, "Hepiniz biliyorsunuz, bunların paylaşımlarını. Size cehennemi yaşatacağız şeklinde paylaşımları vardı. İçişleri Bakanımız duyurdu, yakalanmışlar. Bunlar baştan verdiler sinyallerini, biz bunlardan korkmuyoruz, bunlar bizi tehdit edemez. Bunlar bir örgüt olduklarını ispatladılar. İçerideki suça sürüklenen çocuklar dediklerimize, suç üstüne suç yüklediler! Kendi kendilerini yaktılar. Bunların daha devamı gelecek, burada kalmayacak." ifadelerini kullandı.
"BEN ÖYLE BİR ŞEY HİSSETMEDİM"
Seda Öğretir, mahkemeyi kast ederek, "Herhangi bir pişmanlık var mıydı kişilerde?" sorusunu yöneltti. Teyze Aylin Akıncılar, "Ben öyle bir şey hissetmedim! Pişmanlık duyulacak bir şey değil bu, bu olay o kamera görüntüleri dönüyor, herkes neyin ne olduğunu görüyor, biliyor." diye cevap verdi.
Ailenin avukatı Dr.Rezan Epözdemir de Minguzzi ailesine yönelik yeni tehdit mesajlarının ekran görüntülerini paylaştı. Epözdemir paylaşımında, "Bunlar biraz önce evladı katledilen Müvekkil Yasemin Minguzzi'nin telefonuna gelen mesajlar. Bu mesajları da arkadaşlarımız şimdi savcılık dosyasına sunuyor. Ahlaksız müptezeller, siz insan mısınız? Evladını katlettiğiniz bir anneye nasıl böyle mesajlar atıyorsunuz?" dedi.
Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini tehdit edenlerin ifadesi ortaya çıktı
Epözdemir şunları kaydetti: "Bu arada korkmuyoruz, bu mesajlarla bizi korkutamazsınız. Hukuk devletinin gereği olarak hak arama özgürlüğümüzü kullandık, umut ediyorum en kısa zamanda yargı gereğini yapacaktır. Korkmuyoruz, sonuna kadar hukuki mücadelemiz devam edecek ve failler en ağır cezayı alacak."
Kan donduran mesajda ise, "Yakında sizin ve oğlunuzun tabutunun yanında olacağım. Mezarın adresini biliyoruz. Emanetleri doldurduk, hazır bekleyin" şeklinde ifadeler yer alıyor.
İşte Ahmet Minguzzi'nin katili! Fotoğrafı ortaya çıktı
NE OLMUŞTU?
Arkadaşlarıyla 24 Ocak'ta kaykay malzemesi almak için Hasanpaşa Mahallesi'ndeki pazara giden Mattia Ahmet Minguzzi ile B.B. ve U.B. arasında tartışma yaşanmış, pazardan ayrılmak isterken B.B'nin bıçakladığı Minguzzi, U.B. tarafından yerde tekmelenmişti.
Ağır yaralanan Minguzzi sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılırken, kaçan 2 sanık yakalanarak tutuklanmıştı. Minguzzi, kaldırıldığı hastanede 9 Şubat'ta hayatını kaybetmişti. Söz konusu 2 sanığın 24'er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması dün Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
-
1071 1 hafta önce Şikayet Etİdam utlaka geri dönmeli kısas Allahın buyruğuBeğen Toplam 1 beğeni
-
Ramazan 1 hafta önce Şikayet EtTipler hep aynı.Beğen
-
Kızılelma 1 hafta önce Şikayet EtKısasta hayat vardırBeğen Toplam 8 beğeni
-
Misafir 1 hafta önce Şikayet EtgeberesicelerBeğen Toplam 4 beğeni
-
Atila 1 hafta önce Şikayet EtBunların arkasindakiler kimler var tehdit ederken herifi uslu insanlar yakalanınca çocuk ha esas ölen masum çocuktuBeğen Toplam 3 beğeni