Yavuzeli'ni cazibe merkezine dönüştürecek proje hızla ilerliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yavuzeli Karapınar Göleti ve Mesire Alanı Projesi hakkında “Amacımız merkezdeki sahre talebini Yavuzeli’nde karşılayarak ilçeyi cazibe merkezi haline getirmek” dedi.

Yavuzeli'ni cazibe merkezine dönüştürecek proje hızla ilerliyor
Yavuzeli'ni cazibe merkezine dönüştürecek proje hızla ilerliyor
GİRİŞ 13.04.2025 13:19 GÜNCELLEME 13.04.2025 13:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Yavuzeli ilçesinde 32 bin metrekarelik alana kurulacak Karapınar Göleti ve Mesire Alanı Projesi’ni hayata geçiriyor. Gölet alanı hariç 25 bin 716 metrekarelik mesire düzenlemesiyle dikkat çeken proje, Yavuzeli’nin hızla büyüyen nüfusuna sosyal ve rekreasyonel alanlar sunmayı hedefliyor.

Proje kapsamında mesire alanında 2 büfe, su deposu, çeşmeler, 62 piknik ünitesi, 30 bank, barbeküler, spor alanları, fitness grupları, 3 potalı basketbol sahası, çocuk oyun alanı, 106 araçlık otopark, mescit, 4 araçlık tur otobüsü park alanı ve gölet üzerinde 35 metre uzunluğunda aydınlatmalı bir yaya köprüsü ve WC yer alacak. Çevre ve mesire alanı içindeki yol bağlantılarının da sağlanacağı projede, doğal güzelliklere sahip Karapınar Göleti, özellikle su nilüferleriyle ziyaretçilerine görsel bir şölen sunacak.

“YAVUZELİ, BU PROJEYLE DAHA DA DEĞER KAZANACAK”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projenin tanıtımı sırasında yaptığı açıklamada, Yavuzeli’nin hızlı büyümesine dikkat çekerek, ilçenin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için kentsel dönüşüm, yol düzenlemeleri ve sosyal alan projelerine ağırlık verdiklerini belirtti. Şahin, şunları söyledi:

“Yavuzeli’nin olağanüstü coğrafi güzelliklerini değerlendirmek için bugün sahadayız. 32 dönüm alan üzerine kurulacak bu proje ile vatandaşlarımız yürüyüş yapabilecek, spor alanlarında vakit geçirebilecek, piknik alanlarında ailesiyle mangal keyfi yapabilecek. Amacımız merkezdeki sahre talebini Yavuzeli’nde karşılayarak ilçeyi cazibe merkezi haline getirmek. Rumkale yolu ve merkez ilçelere yakınlığıyla Yavuzeli, bu projeyle daha da değer kazanacak.”

Başkan Şahin, projenin hızlı bir şekilde tamamlanacağını belirterek, Eylül başında Karapınar Göleti ve Mesire Alanı’nın hizmete açılacağını müjdeledi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Egemen Taşdemir 1 gün önce Şikayet Et
    Bizim başkanımız yapar en iyisini yapar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'in saldırı iddialarını yalanladı! Alçak propaganda ifşa edildi
Son dakika... Fidan-Rubio görüşmesi! Suriye, Gazze ve Ukrayna konuşuldu!