Yolsuzluk operasyonu! Bankadaki özel kasasından çıkanlar şoke etti
"Rüşvet ve yolsuzluk" suçlamasıyla tutuklanan Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) eski İşletme Dairesi Başkanı Mehmet Cemil Acar'ın bankadaki özel kasasından 26 kg külçe altın, 1 milyon 320 bin dolar ile 121 bin euro çıktı.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) eski İşletme Dairesi Başkanı Mehmet Cemil Acar hakkında yürütülen "Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet" soruşturması kapsamında çarpıcı bulgulara ulaşıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma derinleştirilirken, Acar adına kayıtlı bir banka kasasında yapılan aramada adeta bir servet ele geçirildi. Adli kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Acar'ın bankada bulunan özel kasasında 26 kilogram külçe altın, 1 milyon 320 bin dolar, 121 bin euro ele geçirildi. Ele geçirilen döviz ve altın varlıklarının bugünkü kurla karşılığının 160 milyon Türk Lirası'nı aştığı öğrenildi.
MASAK İLE ORTAK ÇALIŞMA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Acar'ın yalnızca fiziki varlıkları değil, dijital varlıkları da mercek altına alındı. Yurt içi ve yurt dışındaki kripto para hesapları ile olası "soğuk cüzdan"larda tutulan dijital varlıkların tespiti için Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile koordineli çalışma yürütülüyor.
PARALAR HAZİNEYE AKTARILABİLİR
Acar hakkında yürütülen soruşturmanın ilerleyen aşamalarında, rüşvet ve yolsuzluk iddialarının mahkemece sabit görülmesi halinde ele geçirilen tüm menkul varlıkların kamu yararına devlet hazinesine aktarılması bekleniyor. Sürecin bu yönde ilerlemesi, benzeri soruşturmalar açısından da emsal teşkil edecek.
MAL KAÇIRMAK İÇİN Mİ BOŞANDI?
Soruşturmanın başlamasının ardından Acar'ın eşiyle muvazaalı şekilde boşandığı iddia ediliyor. Savcılık, bu boşanmanın mal varlığını kaçırma amaçlı olup olmadığını tespit edebilmek için hukuki süreç başlattı. Boşanma protokolü ve mal paylaşımı kayıtları incelemeye alındı.
AİLESİ DE MERCEK ALTINDA
Acar ailesinin 2 villası dışında da gayrimenkulleri olduğu öğrenildi. Başsavcılık, Acar ve ailesinin gelir-gider dengesini analiz etmek üzere bir bilirkişi görevlendirdi. Görevlendirilen uzman ekip, yıllara yayılmış mal edinim süreçlerini, banka hesap hareketlerini, aile bireylerinin gelir beyanlarını ve harcama kalemlerini detaylı biçimde inceleyecek.
-
TRakya59 1 gün önce Şikayet EtHaram helal ver Allahım Garip kulun Yer Allahım misali bu da küpünü doldurmuş, eskiden yediği hurmaların bir gün tırmalayacağı aklına gelmemiş herhalde. Naptın da bu mal varlığını edindin dayı ?? Allah beter etsin sizin gibileri.. soyunuz kurusun emi.. Nasıl bir açgözlülüktür bu sizdeki ??Beğen Toplam 1 beğeni
-
VATANSEVER ASKER 1 gün önce Şikayet EtAcaba HANGİ KAÇAGA YOL VERDİDE BU VARLIĞIN SAHİBİ OLDU ; İNŞALLAH DÜŞÜNDÜĞÜM ÇIKMAZ ; UYUŞTURUCU !!!Beğen Toplam 1 beğeni
-
MaKuS 1 gün önce Şikayet Et7 sülaleme yeter ama KİRLİ , eksik olsun .Beğen
-
AfrikadakiAngaralı 1 gün önce Şikayet EtAkp kendi adamlarını göreve getirmez ise yani ben Akp'liuim diyeni değil de yaşamı duruşu hareketleri yle AKP'li olanlara görev vermeli. Akp son yirmi yılda aldığı personelin Yüzde 70 Gerçek Akp li. Değil. Zaten Belediyeleride kaybetmesinin en büyük sebebi bu. Daha dikkatli olmalıBeğen Toplam 5 beğeni
-
Türkiyem 1 gün önce Şikayet Etbir insan 26 kg altını çalışarak alamaz dolarlar eurolar alamaz aman ha hazineye aktarın Hırsızlık bitsin . daha gayri mehkuller hariç vay Anadolum vay. kimseyi uzun süre böyle makamlarda fazla çalıştırmayacaksın.Beğen