FETÖ işbaşında: Vatandaşı bezdirdiler!

15 Temmuz sonrası FETÖ ile mücadeleye rağmen, hükümlü veya yargılanan FETÖ'cüler bürokratik uzantılarıyla hizmetleri aksatarak vatandaşları adeta bezdiriyor.

FETÖ işbaşında: Vatandaşı bezdirdiler!
FETÖ işbaşında: Vatandaşı bezdirdiler!
GİRİŞ 18.04.2025 08:55 GÜNCELLEME 18.04.2025 11:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi ile hükümeti devirmeye çalışan FETÖ’cüler boş durmuyor. Sabıkalı geçmişleri ve kimlikleri ilgili yerlerde bilinmesine karşın gereği yapılmadığı için rahat durmayan bu kişiler, deşifre olmamış örgüt elemanlarını da kullanarak hainliklerini sürdürüyor.

Türkiye’nin ekonomisi ve geleceği için kritik önemde büyük atılımlar ve projelerin önüne takoz koyuluyor. Bürokratik uzantıları eliyle iş yavaşlatma, sümen altı etme, temel hizmetlerde vatandaşı bezdirerek devlet dairelerinden soğutarak devletle karşı karşıya getirme gibi hedefler güdülüyor.

YENİ ORGANİZASYON PEŞİNDELER

Edinilen bilgilere göre FETÖ soruşturması kapsamında örgüt yöneticiliği ve üyeliğinden yargılanıp hükümlülük süresini tamamlayan FETÖ’cüler yeni bir organizasyon peşinde. Kriminalize olmuş isimlerin kim olduğu, geçmişleri, 15 Temmuz sürecindeki rolleri ilgili birimlerce bilinmesine karşın cezaevi sonrası davranışları konusunda gereğinin yapılmadığına dikkat çekiliyor.

Soluğu dışarıda olan etkili örgüt elemanlarının deşifre olmayan FETÖ’cüleri kışkırttığı bildirildi. Emniyetten yargıya, sağlıktan eğitime kadar olan tüm alanlardaki kripto isimleri tehdit ya da şantaj yoluyla kullanarak devlet lehine karar aldırıyor ya da her türlü hizmete engel çıkaracak şekilde uygulamalar için teşvik ediliyor.

HÜKÜMETİ ZORDA BIRAKACAK KARARLAR

Hükümet vatandaşların hizmete erişmesinin önünü açmaya çalışırken, devlet içerisindeki kripto FETÖ’cüler ile iş birlikçileri bilinçli olarak mağduriyetlere neden olacak karar ya da uygulamalara imza atıyor.

Zamanında tespit edilerek yakalanmayan suçlular, eylemlerini sürdürmeye ve vatana ihanet etmeye devam ediyor. Deşifre olup tasfiye edilinceye kadar gizli ajandalarını uygulayan FETÖ’cüler devlet sistemine ağır hasarlar verirken son dönemde kendi özel gündemleriyle hareket eden ve hükümeti zor durumda bırakacak kararlar vermeye başladı.

‘VATANDAŞ SAHİPSİZ’ ALGISI

Cezasını çeken örgüt yöneticileri tarafından bürokrasi içinde bulunan kripto elemanlar harekete geçiriliyor. Bu şekilde vatandaşın devlet dairelerindeki işleri yavaşlatılıyor, görev yapılan kurum ya da kuruluşun en temel hizmetleri yerine getirmemesi için çaba harcanıyor.

Kriptolar aracılığıyla eğitimden sağlığa, ulaşımdan adalete, çevreden vergiye, her alanda vatandaşın işi yokuşa sürülüyor. Bununla 'devletin vatandaşa sahip çıkmadığı' algısı oluşturulmaya çalışılıyor.

‘BEYİN TAKIMI’ DEVREDE

Kanlı darbe girişiminin ardından devlette FETÖ temizliği yapılmıştı. Kamudan ihraç edilen örgüt üyelerinin yanı sıra FETÖ nedeniyle soruşturması devam eden 61 bin 796, ilk derece yargılaması devam eden de 23 bin 52 kişi bulunuyor.

Darbe girişiminde silah çeken, halkın üzerine tankları süren, helikopter kullanan, bomba atan ve fiilen orada milletine karşı koyan darbeci teröristlerle ilgili mahkûmiyet kararı ise 4 bin 891. Söz konusu sayının bin 634’ü ağırlaştırılmış müebbet, bin 366’sı müebbet hapis cezası iken bin 891'i de süreli hapis cezaları.

2 bin 870 kişi hakkında da fiili darbe davalarında beraat kararı verildi. Cezaevinden çıkan FETÖ’cüler arasında üst düzey eski yargı ve emniyet mensubu ile bürokraside kritik görevlerde bulunan isimler de var.

Bu çerçevede dikkatler FETÖ’nün 'beyin takımı' olarak gösterilen bu kişilerin tahliye sonrası davranışlarına çevrildi.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Misafir 16 saat önce Şikayet Et
    başta k.kule ve hamzabeyli gümrükleri
    Cevapla
  • Coşkun 22 saat önce Şikayet Et
    Suleymancilarin icindeler beraber devlet aleyhine çalışiyorlar 1 numarali erdoğan ve devlet millet duşmanlığı yapiyorlar abiler ablalar hepsi birodada toplaniyorlar kadin erkek karışik
    Cevapla
  • Kaşif 22 saat önce Şikayet Et
    Kamu Sağlık kurumların da fetönun ne kadar güçlü olduğu malûm. Hâl böyle olunca vatandaş ve devleti karşı karşıya getirmeye çalışan bu yapıya karşı gereken önlem neyse bir an evvel alınmalı.
    Cevapla
  • Misafir . 22 saat önce Şikayet Et
    Çoğunu da dolaylı dolaysız biliyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş 22 saat önce Şikayet Et
    Bu hamam böceklerini bitirmediniz gitti en büyük terör Bunlar en büyük alçak en büyük hain bunlardan daha tehlikeli tehlikeli kimse yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Göktaş duyurdu: İlk ödemeler mayıs ayında!
Sürpriz golcüler sahnede! Aslan evinde hata yapmadı