Dev operasyon! 566 şüpheli tutuklandı

Ankara merkezli 14 ilde gerçekleştirilen dev uyuşturucu operasyonunda toplamda 566 şüpheli tutuklandı.

GİRİŞ 21.04.2025 00:55 GÜNCELLEME 21.04.2025 00:55
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Ankara merkezli 14 ilde uzun süredir yürütülen planlı ve projeli soruşturma kapsamında uyuşturucu tacirlerine yönelik dev operasyon düzenlendi.

90 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapanlara yönelik uzun süredir yürütülen planlı ve projeli soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan planlı ve projeli saha çalışmaları ile teknik ve fiziki takip sonucunda elde edilen deliller doğrultusunda uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yaptığı tespit edilen toplam 119 şüphelinin 17 Nisan 2025 tarihinden itibaren Ankara merkezli 4 ilde eşzamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verilmiştir" denildi.

Soruşturma kapsamında, 90 şüphelinin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halen aynı veya farklı suçlardan ceza infaz kurumlarında tutuklu bulunan 11 şüpheli haricinde gözaltına alınması talimatı verilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda bu aşamada toplam 94 şüpheli yakalanmıştır. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden adli kolluk nezdindeki soruşturma işlemleri biten ve 19 Nisan 2025 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilen toplam 94 şüpheliden 90’ı sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama suçundan tutuklanmış, 4 şüpheli hakkında ise yurt dışı çıkış yasağı ve belirli günlerde belirlenen yerlere başvurmak adli kontrol tedbirlerine hükmedilmiştir. Firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam etmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmanın 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde 4 Cumhuriyet Savcısı tarafından tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında ayrıca bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TOPLAM TUTUKLU SAYISI 566'YA ULAŞTI

Ankara merkezli 14 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan zanlılardan şu ana kadar 566'sı emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemelerce tutuklandı.

Hakkında adli kontrol kararı verilen şüpheli sayısı 26 olurken, başka suçtan tutuklu olan şüpheliler ile diğer şüpheliler açısından ifade alma işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • xyz 4 gün önce Şikayet Et
    hepsini kızılay meydanında idam edin
    Cevapla
  • misafir 4 gün önce Şikayet Et
    memleket öyle duruma gelmişki. uyşturucu satıcılarından geçinmiyor. nasıl bir ülke olduk.
    Cevapla
  • Malatyalı 5 gün önce Şikayet Et
    İdam idam idam olmase olmaz bir ülke için
    Cevapla
  • Bdeniz 5 gün önce Şikayet Et
    Dolandırıcı sahtekar insanları kandırıp parasını çalanlarıda artık yakalayıp ağır hapis cezasına mahkum edin magdurların zararlarını o sahtekarlardan söke söke alın bir senedir mahkemede artık yakalasın güçlü dewletımız teröristleri sınırdışında magaralardan bulup içerı tıkan dewletımız dolandırıcılarımı yakalayamayacak artık sabır tukendı suçluyu bul teşhir et cezasını verin
    Cevapla
  • Memti 5 gün önce Şikayet Et
    Kendi iradeleriyle bilinçli olarak suç işliyorlar en az 20 sene hapis verilmesi gerekir çünkü hususi yapılmaktadır. Devlet eğer halkının zehirlenmesine müsade etmeyecekse suçluları hapiste çürütmesi gerekir bu devletin vazifesidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
‘Su krizi’ iddialarına net yalanlama!
Tsunaminin etkileyeceği ilçeler! İşte Marmara Bölgesinde tehlikeli yerler...