Fırtına kopacak! Meteoroloji'den İstanbul ve çok sayıda ile peş peşe uyarı

İstanbul’da hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor; pazar akşamı ise fırtına etkili olacak. Meteoroloji'den gelen son dakika verilerine göre birçok şehir bahar havasından kışa dönüş yapacak.

GİRİŞ 25.04.2025 07:00 GÜNCELLEME 25.04.2025 11:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hafta sonu bahar havasının etkili olacağı İstanbul'da pazar akşamı başlayacak fırtınayla birlikte ani sıcaklık düşüşü yaşanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), pazar ve sonrasındaki günlerde ani sıcaklık düşüşüyle birlikte etkili olması beklenen fırtınaya karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

HAVADA ANİ VE SERT DEĞİŞİM OLACAK

İBB'den yapılan açıklamada, İstanbul'da hafta sonuna kadar bahar havasının etkili olacağı, güneşli, parçalı bulutlu havayla birlikte sıcaklıkların 17-20 derece bandında seyredeceği belirtildi.

Açıklamada, meteorolojiden gelen son tahminlere göre, pazar günüyle birlikte hava koşullarında ani ve sert değişim yaşanmasının beklendiği aktarıldı.

POYRAZ SERT EDECEK

Pazar günü itibarıyla rüzgarın kuzeyden (poyraz) kuvvetlenerek saatte 40 ila 70 kilometre hızla esmesinin öngörüldüğü belirtilen açıklamada, bu durumun sıcaklıklarda 5 ila 8 derecelik ani düşüşe yol açacağı kaydedildi.

Sıcaklığın mevsim normallerinin altına ineceği aktarılan açıklamada, rüzgarla yer yer sağanak ve kısa süreli gök gürültülü yağışların da etkili olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Açıklamada, kentte özellikle pazar ve sonrasındaki günlerde ani sıcaklık düşüşü ve fırtına şeklinde esecek rüzgarlara karşı tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Yurt genelinde yağışlı havanın, gelecek hafta ortasına kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, haftalık hava durumuna ilişkin bilgi verdi.

Son değerlendirmelere göre, yurt genelinde etkili olan yağışlı havanın devam edeceğini dile getiren Macit, yağışların gelecek hafta ortasına kadar süreceğini söyledi.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Macit, "Yağışların, özellikle yarın İç Anadolu Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi, Göller Yöresi'nde, Antalya'nın iç kesimlerinde, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

SICAKLIKLAR AZALACAK

Yağışların kuvvetli olacağı bölgelerdeki vatandaşları dikkatli davranmaları konusunda uyaran Macit, "Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerindeydi, azalarak mevsim normalleri civarına, yer yer de mevsim normallerinin altına düşmesini bekliyoruz." bilgisini verdi.

İSTANBUL'DA HAFTA SONU ARALIKLI YAĞIŞ VAR

İstanbul'da yarın için yağış beklenmediğini anlatan Macit, "Hava sıcaklığı 20 derece civarında olacak. Cumartesi ve pazar günü İstanbul'da yer yer aralıklı olmak üzere yağışların görülmesini bekliyoruz. Hava sıcaklıkları 17 dereceye kadar düşecek." dedi.

Macit, İstanbul'da kuvvetli rüzgarın beklenmediğini, yarın sabah sis ve pus görülebileceğini belirtti.

ANKARA'DA ÜÇ GÜN YAĞMUR VAR

Ankara'da hava sıcaklıklarının 17 ila 20 derece arasında olacağını ifade eden Macit, yarından sonra 3 gün boyunca gök gürültülü sağanağın süreceğini söyledi.

İZMİR'DE SAĞANAK BEKLENİYOR

Macit, "İzmir'de de gök gürültülü sağanakların cumartesiye kadar devam etmesini bekliyoruz. Hava sıcaklığı da 20 derecelerde seyredecek." diye konuştu.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editör
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • vatan 2 saat önce Şikayet Et
    Çok şükür bu sene rahmet bol,
    Cevapla
  • Yorgun yorumcu 4 saat önce Şikayet Et
    Her şey çok güzel olacak
    Cevapla
  • büyük zelzele 1 saat önce Şikayet Et
    bu kadar günahlar haramlar hayvanlıklar varken herşey nah güzel olur sizi kandırmışlar oğlum eğer böyle devam ederse herşey yerle bir olacak taş üstünde taş omuz üstünde baş kalmayacak
    Cevapla
  • DOĞRUCU 5 saat önce Şikayet Et
    eee istanbullu, sizi depremden önce Ekrem salladı,şimdi deprem salladı,park bahcelere yayıldınız,yağmur günahlarınızı yıkamaya başladı,ardından sizi rüzgar kurulayacak,nur topuna döndünüz,akılsız kafanın ceremesini ayaklar cekermiş,6 yıldır yapmakla değil çarpmakla meşgul olan bu haramiyi değilde,arlı hayalı dürüs birini seçseydinizde sağlam konutlar yapsaydı evinde olsaydın olmazmıydı.
    Cevapla
  • Fatih 2 saat önce Şikayet Et
    Ne yapalım kral tezgaha geldik ya
    Cevapla
  • Veysel Çakı 3 saat önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum.Hizmeti tepkiler.Himet edebilecek olana destek olmadılar.Hırsızlara yol verdiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vatandaşın yeni gözdesi altından daha fazla kazandırdı! Fiyatlar rekor seviyede
Türkiye İsrail'e karşı devrede! Hesap vakti yaklaşıyor