Hatay’da tarihi Uzun Çarşı çevresinde ticari hayat yeniden canlanıyor!

Hatay’daki Kemal Paşa Caddesi’nde, deprem sonrası ticari hayatı canlandırmak amacıyla 426 iş yeri inşa ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan yapılar, tarihi dokuya uygun modern mimariyle yükseliyor.

Hatay’da tarihi Uzun Çarşı çevresinde ticari hayat yeniden canlanıyor!
Hatay’da tarihi Uzun Çarşı çevresinde ticari hayat yeniden canlanıyor!
GİRİŞ 25.04.2025 16:40 GÜNCELLEME 25.04.2025 16:40

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da ticari hayatın yeniden canlanması için yürütülen çalışmalar kapsamında, tarihi Uzun Çarşı etrafındaki caddede 426 bağımsız iş yerinin yapımı sürüyor.

Merkez ilçe Antakya’nın Kemal Paşa Caddesi’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde yapılan iş yerleri, kentin tarihi dokusuna uygun olarak modern mimari anlayışla inşa ediliyor. Depremlerden etkilenen Hatay’da, yapılan iş yerleriyle ticari hayatın yeniden canlandırılması amaçlanıyor.

CADDEDEN 194 İŞ YERİNİN HAK SAHİBİ BELİRLENDİ

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremin kentte sadece modern yapı stokunda değil, aynı zamanda tarihi yapılarda da ciddi hasarlara yol açtığını söyledi.

Depremden etkilenen kente konutlardan tarihi yapılara ve iş yerlerine kadar her alanda inşa çalışmalarının sürdüğünü anlatan Masatlı, bu kapsamda tarihi Uzun Çarşı’nın hemen yanında bulunan Kemal Paşa Caddesi’nde de faaliyet yürüttüklerini belirtti.

Masatlı, 426 bağımsız iş yerinden 194’ünün tamamlandığını ve hak sahiplerinin belirlendiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Kemal Paşa Caddemizdeki bina stokunun genel manada çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bir caddeydi. Burası, tarihi ve kültürel dokuya uygun olarak yeniden inşa ediliyor. Tabii sadece bu burası değil, bunun yanında hemen üst tarafında Habib-i Neccar Camii, onun hemen yan tarafında da tarihi Uzun Çarşı’da da çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor.”

KÜLTÜREL DOKUYA UYGUN

Vali Masatlı, çalışmaların sona ermesiyle caddenin hem kentin tarihi ve kültürel dokusuna uygun bir görünüme kavuşacağını hem de ticaretin yeniden hareketlenmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1 ve 19 Mayıs'ta toplu ulaşım ücretsiz
‘Su krizi’ iddialarına net yalanlama!