Ahmet Hakan'dan Celal Şengör, Şener Üşümezsoy, Naci Görür, Ahmet Ercan yorumu

Son bir haftada yaşanan sarsıntıların ardından Türkiye'nin ana gündem maddesi depremler oldu. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan deprem hocalarını değerlendirdi. Hakan, Celal Şengör'e ayrı bir parantez açıp yerden yere vurdu.

GİRİŞ 26.04.2025 11:09 GÜNCELLEME 26.04.2025 11:21
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye'de İstanbul başta olmak üzere yaşanan depremlerin ardından gözler yeniden uzman isimlere çevridli. Profesörlerin İstanbul depremi konusundaki zıt görüşleri toplumda kafa karışıklığına neden oldu, bazı kesimin de tepkisini çekti.

En çok tepki çeken isimlerin başında ise tüm Türkiye'ye korku pompalayan Celal Şengör oldu.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında deprem hocalarını tek tek değerlendirdi. Hakan, Celal Şengör'ü yerden yere vurdu.

Hakan, ''Celal Şengör konuştukça. Bünyelerde oluşan şeyler şunlar: Panik atak. / Korku dolu uykusuzluk. / Kan ter içinde uyanmak. / Bir santim yaşama sevincinin kalmaması. / Her türlü kaygı bozukluğu. / Hiçbir hapın geçiremediği aşırı depresyon. / Üst üste on sekiz korku filmi izlemiş gibi kâbuslar görmek.Empati yoksunu. / Aşırı bencil. / İnsan sevgisinden kilometrelerce uzak. / Merhametin kıyısına bile uğramamış. / Muazzam gaddar. / Cehennem tasviri anlatmaya meraklı vaiz.'' ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan'ın diğer deprem hocaları hakkındaki yorumu şu şekilde;

- OSMAN BEKTAŞ:
Çok seviyorum bu hocayı. Almanların 2017’de yaptığı bir araştırmaya dayanarak hep gönül ferahlatıcı şeyler söylüyor. Yani hem bilimsel dayanakları var hem de tam benim kafama göre.

- ŞENER ÜŞÜMEZSOY: Biz bu pazıları masada makale yazarak yapmadık. Biz bu pazıları Istranca Dağları’nda kayaları kırarak yaptık” diyerek Celal Şengör’e füzelerin en büyüğünü fırlatmış. Pazıları dert görmesin yiğidin.

- TUNCAY TAYMAZ: Sismolojinin, yani sarsıntı-bilimin tam göbeğinden gelen İTÜ hocası. Hem bilimsel hem sempatik. Üstelik “bir iyi bir kötü haberim var” demesini biliyor. Yani iyiyi de söylüyor kötüyü de.

- OKAN TÜYSÜZ: Realizm akımının öncülerinden. Recaizade Mahmut Ekrem gibi katı gerçekçi. Duyguya hiç yer vermiyor, bilimin soğuk ve katı yüzüyle çıkıyor kamuoyunun karşısına. Bir soğukkanlılık abidesi.

-SÜLEYMAN PAMPAL: Ak saçlı bir bilge. Aksi bir insan değil. Esnemesini biliyor. Mesela 6.2’lik depremden sonra azıcık düşürdü büyüklüğü. “6.5 ile 7 arası bir deprem bekliyorum” diyor. Yaşa hocam yaşa!

- NACİ GÖRÜR: İtimat ettiğim hocalarımızdandır kendisi. Konuşunca kulak veririm. Kendisine bakışımı belirleyen dinamik şudur: Politize olduğu anda itimadım sarsılıyor. Politize olmadığı anda itimadım artıyor.

- AHMET ERCAN: 1999 depreminin starlarındandı. O zamanlar yürekleri ferahlatan taraftandı. Şimdilerde korkutan tarafa geçti. Biraz çaptan düştü. Papyonuyla, Öztürkçe takıntısıyla bambaşka biri oldu çıktı. Hey gidi hey!

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Ahmet hakan halk siyasilerin kurbanı olmuş biraz siyasilere eleştiri yap istanbulun acilll dönüşüm olmalı
    Cevapla
  • misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Depremleri dış güçler yaptırıyor suni neden Avruupada Amerikada deprem yok
    Cevapla
  • vatandaş 3 saat önce Şikayet Et
    Bunlar kendi bıranşlarında bir ilmi kanıt çalışmaları varmı bunlar demogojiden başka bir üretkenlikleri yok öyleyse söylemlerinin bir ehemniyeti yoktur bunları dinlemeyin yok sayın
    Cevapla
  • BAYBURT SEVDALISI 3 saat önce Şikayet Et
    Haysiyetsiz
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    bu milleti bu topraklarda görmek istemeyen,haçlinin bir turuva ati
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
5 bin tonluk savaş gemisi suya indirildi!
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda ikinci dalga! İSKİ müdürü dahil yeni gözaltılar