Skandal sözler! Türker Ertürk hakkında soruşturma başlatıldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Türker Ertürk’ün sosyal medya hesabından paylaşılan video içeriklerinde yer alan ifadeler nedeniyle resen soruşturma başlattı.

GİRİŞ 17.08.2026 09:10 GÜNCELLEME 17.08.2026 09:45

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk'ün sosyal medya hesabından paylaşılan video içeriklerinde yer alan ifadeler üzerine harekete geçildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu ifadeler nedeniyle Ertürk hakkında resen soruşturma başlattı.

TÜRKER ERTÜRK NE DEMİŞTİ?

Sosyal medya hesabından paylaşılan videoda Türker Ertürk ''Artık iktidar değişecek. Ama acılı ama acısız! Yoksa ülkece müşkülat yaşarız.'' diyerek büyük skandala imza attı.

TÜRKER ERTÜRK KİMDİR?

1957 yılında Trabzon'da doğan Türker Ertürk, 2008-2010 yılları arasında Deniz Harp Okulu Komutanlığı görevini yaptı. Ertürk, Heybeliada'da bulunan Deniz Harp Okulu'ndan mezuniyetinin ardından, 1979 yılında subay olarak donanmaya katıldı.

Türker Ertürk; 15 sene gemilerde çalıştı, bu süre içinde üç harp gemisinin komutanlığını yaptı. Ertürk; binbaşı rütbesinde Deniz Kuvvetleri Milli Plan Subaylığı, yarbay rütbesinde Donanma Komutanlığı Eğitim ve Tatbikat Kısım Amirliği, albay rütbesinde ise Deniz Kuvvetleri Komuta Kontrol Daire Başkanlığı görevlerini yaptı.

Türker Ertürk, 1985-1987 yılları arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde görev yaptı. 1988-1990 yıllarında Deniz Harp Akademisi eğitimini alan Türker Ertürk, 1992'de Silahlı Kuvvetler Akademisi ve 1999'da Roma’da bulunan NATO Savunma Koleji eğitimlerini tamamladı.

30 Ağustos 2006 tarihinde tuğamiralliğe terfi eden Türker Ertürk, 2006-2008 yılları arasında Karadeniz Bölge Komutanlığı görevini yaptı. Ertürk, 9 Ağustos 2010 tarihinde istifa etti.

Türker Ertürk, mesleğinden ayrılmasının sonra CHP’ye katılan ve yaklaşık olarak beş yıl CHP içinde siyasi faaliyet yürüttü. Ertürk, 12 Kasım 2014'te CHP'den istifa etti. Bir dönem siyasi çalışmalarını bağımsız olarak sürdüren Türker Ertürk, 2019'da TBMM Grubu'nda düzenlenen bir törenle yeniden CHP'ye katıldı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 251
  • ASIM US 3 hafta önce Şikayet Et
    Demirel de gitti karaoğlan da kimse kalıcı değil.
    Cevapla
  • Zafer 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunlara hiç bir şey olmaz bahse girerim, bir kaç gün, en fazla bir iki aya misafir edip rütbe takar çıkar
    Cevapla
  • Arzu 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu adam derhal yargılanmalı!
    Cevapla
  • Al işte 3 hafta önce Şikayet Et
    Dayı ne diyo
    Cevapla
  • Faruk 3 hafta önce Şikayet Et
    Ben yemin ederim ki bu adam ne Türk nede Müslüman, devşirme Jöntürktür, rütbesini söküp alın….
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara kulislerini hareketlendiren iddia: Demirtaş DEM Parti’nin başına geçebilir
Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na bir tokat daha! Soruya öyle bir cevap verdi ki...