Son dakika: Eski Bakan Denizolgun ile ilgili feth-i kabir kararı! Mezarı açılacak...

Son dakika haberi... Eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun'un şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Denizolgun hakkında feth-i kabir kararı verildi.

GİRİŞ 18.08.2026 16:02 GÜNCELLEME 18.08.2026 17:29
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun'un mezarı açılarak, ölüm nedenine ilişkin yeniden adli inceleme yapılacak ve ölümünün doğal nedenlerle mi yoksa dış müdahale ile mi gerçekleştiği araştırılacak.
  • Adalet Bakanlığı, Denizolgun’un ölüm dosyasını yakından takip ediyor.
  • Denizolgun ailesi de kısa süre önce ölümün yeniden araştırılması için Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığına başvurmuştu.
  • Süleymancılar cemaatinin eski lideri, eski bakan ve milletvekili Arif Ahmet Denizolgun'un 2016'daki şüpheli ölümüyle ilgili soruşturmada kritik gelişme yaşandı.
     
  • Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine feth-i kabir kararı verildi.
     
  • Denizolgun'un mezarı açılarak ölüm nedeni yeniden Adli Tıp tarafından incelenecek.
     
  • Ölümün bildirilmesindeki gecikme ve dosyadaki şüpheli bulgular yeniden araştırılacak. Adalet Bakanlığı Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı da soruşturmayı takip ediyor.

Fatih Süleyman Denizolgun'dan Alihan Kuriş açıklaması: Türkiye’ye ihanet eden bir aparat!Fatih Süleyman Denizolgun'dan Alihan Kuriş açıklaması: Türkiye’ye ihanet eden bir aparat!

Kurişçilerin haberleşme uygulaması Gloper: Hintli mühendisler yazdı, 3 aşama ile giriliyorKurişçilerin haberleşme uygulaması Gloper: Hintli mühendisler yazdı, 3 aşama ile giriliyor

Süleymancılar cemaatinin eski lideri, eski bakan ve milletvekili Arif Ahmet Denizolgun, 7 Eylül 2016'da İstanbul Beykoz Çavuşbaşı'ndaki çiftliğinde hayatını kaybetti.

Ölümünün ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada hazırlanan "Bilgi Notu"nda, tanık ifadeleri ve olayın zamanlamasına ilişkin dikkat çeken çelişkiler sıralandı.

Denizolgun'un ailesi yıllar sonra yeniden suç duyurusunda bulunurken, dosya "cinayetin Adli Tıp Kurumu'nda üstünün örtüldüğü" iddiasının araştırılması amacıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun

FETH-İ KABİR YAPILACAK

Eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun'un şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada kritik bir gelişme yaşandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Denizolgun hakkında feth-i kabir kararı verildi.Karar kapsamında Denizolgun'un mezarı açılarak, ölüm nedenine ilişkin yeniden adli inceleme yapılacak.

Lacivert takkeli abiniz “Bylock deşifre oldu Glooper verelim” mi dediLacivert takkeli abiniz “Bylock deşifre oldu Glooper verelim” mi dedi

Alihan Kuriş Suç Örgütü soruşturması derinleşiyor! Her perşembe beddua seansıAlihan Kuriş Suç Örgütü soruşturması derinleşiyor! Her perşembe beddua seansı

Böylece yıllardır tartışma konusu olan ölümünün doğal nedenlerle mi gerçekleştiği, yoksa herhangi bir dış müdahalenin bulunup bulunmadığı bilimsel ve adli bulgular ışığında yeniden araştırılacak.

Denizolgun'un ölümüne ilişkin dosyada; ölümün bildirilmesindeki gecikme, cesette bulunduğu ileri sürülen şüpheli bulgular ve dönemin Adli Tıp incelemelerine yönelik iddialar kamuoyunda uzun süredir tartışılıyordu.

Eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun

Masonlar Kurişçilerin önünü nasıl açtı? 40 yıllık yazışmalar arşivden çıktıMasonlar Kurişçilerin önünü nasıl açtı? 40 yıllık yazışmalar arşivden çıktı

Alihan Kuriş’in ifadesi ortaya çıktı! 'Hocaefendi' kılıfı 'Aylık geliri' sorusuna yanıt!Alihan Kuriş’in ifadesi ortaya çıktı! 'Hocaefendi' kılıfı 'Aylık geliri' sorusuna yanıt!

Bakan Çiftçi'den Alihan Kuriş operasyonuyla ilgili açıklamaBakan Çiftçi'den Alihan Kuriş operasyonuyla ilgili açıklama

FAİLİ MEÇHUL SUÇLARI ARAŞTIRMA DAİRE BAŞKANLIĞI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Adalet Bakanlığı Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı da dosyayı yakından takip ediyor. Başkanlığın resmi görevi, geçmiş yıllara ait faili meçhul ve şüpheli ölüm dosyalarının yeniden incelenmesinde başsavcılıklarla koordinasyon sağlamak.

Denizolgun ailesi de kısa süre önce ölümün yeniden araştırılması için Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığına başvurmuştu. Feth-i kabir işlemi sonrası elde edilecek bulguların Adli Tıp Kurumunca incelenerek Denizolgun'un ölümüne ilişkin şüphelerin aydınlatılması hedefleniyor.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Adil düzen* 3 hafta önce Şikayet Et
    Hükümetimiz kanun teklifi sunarak bundan sonra tüm ölen vatandaşlarımızın adli kurum ile ölüm sebebi onaylanarak defnedilmesi gerekir. Son zamanda 7 den 77 e şüpheli ölümler artmaya başladı. Tüm ölümler adli tıptan geçildikten sonra defnedilmeli. 81 il ve ilçe kasabada adli kurum olmalı.
    Cevapla
  • karabahtim 3 hafta önce Şikayet Et
    Konvoyun önünde giden yolcu, makas atarak zig zag çiziyorsa, trafik canavari odur. Ne asfaltta ve yolda sorun vardir, nede arkadaki düzgünce arabisini süren diğer yolculara ceza kesilmez.
    Cevapla
  • Aslan 3 hafta önce Şikayet Et
    Mezar acilacak ancak 1 yada iki sene önce orada Mezarlikta bir düzenleme yapildi Süleyman efendinin etrafinda olan kabirlerde isim yazılı degil cik dikkatli olmalilar Adli Tip uzmanlari cünkü bir mezar düzenlemedi yapildi
    Cevapla
  • Ali veli 3 hafta önce Şikayet Et
    bu Fatih denizolgun zamanında dayısının yanında hiç olmadı hep karşısında oldu
    Cevapla
  • Tunakhan07 3 hafta önce Şikayet Et
    Arkadaslar cemaati suclamayin, Süleymanli cemaatinin cogunlugu zaten Kurisi yönetiminden rahatsiz ve cogunluk yine ak parti secmeni, Reis hayrani.
    Cevapla
  • Bekir 3 hafta önce Şikayet Et
    Cemaatlerde şeyh ne detse o yapılır. Şeyhin elinde musalladaki mevt gibi olurlar. Pamuksa pamuk. Şeyh me isterse yaparlar
    Cevapla
  • İnci 3 hafta önce Şikayet Et
    Cemaati suçlamiyoruz fakat aklini kiraya vermelerıni anlayamıyoruz.. Dini bir önder din düşmani bir olusumu nasıl destekleyin der ve onlarda dinler.. Devlete karsı gelmek nasıl kabul edılır.. Bu günden sonra kandırıldık demesınler terk etsınler gorelim bizde..
    Cevapla
  • ali 3 hafta önce Şikayet Et
    hadi ordan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmam Hatip okullarında yeni dönem heyecanı! Sıfır kilometre otomobil hediye edildi
Türk bilim insanlarından kanser hücresini azaltan buluş!