Mekke ve Medine'ye İHA saldırısı mı düzenlendi? Suudi Arabistan'dan son dakika açıklaması!

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, Suudi Arabistan Kraliyet Hava Savunma Güçlerinin Mekke ve Medine'nin hava sahasına girmeye çalışan bir insansız hava aracını (İHA) engellediğini açıkladı.

GİRİŞ 16.09.2026 06:47 GÜNCELLEME 16.09.2026 08:07

Arap Koalisyonu Sözcüsü Tuğgeneral Turki el-Maliki, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, dün saat 18.50 sularında Suudi Arabistan Kraliyet Hava Savunma Güçlerinin, Husiler tarafından fırlatılan bir İHA'yı Mekke’deki yasaklı hava sahasına girmeden önce tespit ettiğini belirtti.

Maliki, söz konusu İHA'nın Mekke şehrinin güneyinde engellendiğini ve imha edildiğini bildirdi.

Tuğgeneral Maliki, şöyle devam etti:

"Bu düşmanca ve terörist girişim, 27 Temmuz 2017'deki balistik füze saldırısının ardından Mekke-i Mükerreme'yi hedef almaya yönelik ikinci girişimdir. Vahyin indiği, risaletim diyarı ve dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca Müslümanın sevgilisi olan kutsal toprakları hedef alma girişiminde bulunmak utanç verici bir eylemdir. Milyonlarca Müslümanın duygularını kasıtlı olarak kışkırtmaya yönelik bu eylem, terörist Husilerin ihlallerle dolu kara sicilinde yeni bir utanç lekesi olarak kalacaktır."

Hac ve umre ziyaretçilerinin güvenliğinin "kırmızı çizgi" olduğunu vurgulayan Maliki, "Koalisyon Güçleri Komutanlığı, Husilerin bu düşmanca ve terörist davranışlarına karşı gerekli ve caydırıcı tüm tedbirleri almakta tereddüt etmeyecektir." ifadesini kullandı.

HUSİLERDEN MEKKE’YE YÖNELİK TEHDİT İDDİALARINA YALANLAMA

Husiler, dün, Mekke başta olmak üzere Suudi Arabistan’daki kutsal mekanların Yemen kaynaklı bir tehdidin hedefi olduğu yönündeki iddiaları yalanlamıştı.

Husilere ait Al Masirah televizyonunun haberine göre, Husilerin kontrolündeki Sana’daki askeri bir kaynak, Mekke’ye yönelik Yemen kaynaklı herhangi bir tehdit bulunmadığını belirtmişti.

Kaynak, Mekke ve kutsal mekanların hedef alındığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulamıştı.

KAYNAK: AA, İHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 71
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Müslüman bunu yapmaz, düşman yapmış olabilir.. Dikkat etmek lazım.
    Cevapla
  • Allah'ın bir kulu 1 hafta önce Şikayet Et
    husilerin değil İsrail'in işidir.
    Cevapla
  • dikkat 1 hafta önce Şikayet Et
    abd, israil işide olabilir, iran-huside. kesin öğrenmek lazım. fitne kol geziyor.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 hafta önce Şikayet Et
    Burdan Cumhurbaşkanımız Erdoğana sesleniyorum.Nasılki Nureddin Zengi PEYGAMBERİMİZİN KABRİNE SAHİP ÇIKIP KORUDUYSA,Diğer müslüman liderler uykuda olduğu için PEYGAMBERİMİZ(S.A.V)'İN kabrini ve Medineyi,kabe ve mekke'yi lütfen siz sahip çıkıp koruyun.Diğer Müslüman liderler uykudalar ve etrafta kimse olmadığı için bu iş size düşüyor.,2 milyar müslüman olarak size yalvarıp,rica ediyoruz.
    Cevapla
  • Mgl 1 hafta önce Şikayet Et
    İran husi abd israil hepsi bir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altında kritik uyarı! Uzman isimden 6 bin TL mesajı: 'Bu dönem biriktirme zamanı'
Karadeniz'de petrol heyecanı! Petrollü arazi keşfedildi: Türkiye harekete geçti...