Üniversite adaylarını çifte müjde birden

Müjde, lisans mezunu olmak hayal değil. Açıköğretim'de Felsefe, Medya ve İletişim, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji gibi 22 yeni bölüm açılıyor. Kayıt silme kalktı

Üniversite adaylarını çifte müjde birden
Üniversite adaylarını çifte müjde birden
GİRİŞ 22.06.2009 12:20 GÜNCELLEME 22.06.2009 12:20
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Abdullah YEŞİLKAYA / ESKİŞEHİR

Anadolu Üniversitesinin uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi, İktisat ve İşletme Fakültesi 2009 yılı mezunları, mezuniyet töreni öncesi düzenlenen tanışma toplantısında bir araya geldi. 20 Haziran Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Türkiye’nin dört bir yanından gelen mezunlar ve aileleri katıldı.

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, Uzaktan Eğitim Sistemi’nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nazm

İŞTE AÇILACAK BÖLÜMLER:
Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Konaklama ve İşletme Yönetimi, Menkul Kıymetler, İşletme Yönetimi, Spor Yönetimi, Adalet, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Elektrik Enerji Üretim, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Lojistik, Medya ve İletişim, Radyo ve TV Programcılığı.  
i Ulutak, Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özmen ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Timur mezunlar ile bir araya geldi.

Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, öğrenim sürelerine bakıldığında AÖF Önlisans Programları’ndan mezun olanların %39’nun 2 yılda, %23’nün 3 yılda; İktisat Fakültesi’nden mezun olanların %32’sinin 4 yılda, %25’inin 5 yılda okullarını tamamlarken, İşletme Fakültesi’nden mezun olanların %37’sinin 4 yılda, %26’sının 5 yılda mezun olduğunu, bu verilere bakıldığında İşletme öğrencilerinin İktisat öğrencilerinden daha başarılı olduklarını dile getirdi.

5 LİSANS, 17 ÖN LİSANS BÖLÜMÜ AÇILIYOR

2008-2009 Öğretim Yılında, uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nde 7 lisans, 33 önlisans programıyla geniş bir yelpazede eğitim verildiği kaydeden Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, 2009-2010 öğretim yılında, yeni açılacak olan 5 lisans, 17 önlisans programıyla birlikte 62 farklı alanda eğitim - öğretim olanağı sağlayacaklarının müjdesini verdi. Lisans bölümlerine ek olarak Uluslararası İlişkiler, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Konaklama ve İşletme Yönetimi bölümlerinin de ekleneceğini belirten Sürmeli, ön lisans programlarına da şu bölümlerin ekleneceğini açıkladı: Menkul Kıymetler, İşletme Yönetimi, Spor Yönetimi, Adalet, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Elektrik Enerji Üretim, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Lojistik, Medya ve İletişim, Radyo ve TV Programcılığı. KAYIT SİLME ARTIK YOK

 

Rektör Sürmeli, bundan böyle öğrencinin kendi isteği dışında kayıt silmenin söz konusu olmayacağının müjdesini verirken; “2009-2010 öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere 2 yıl üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerin kayıtları artık silinmeyecek. İsterseniz 2 yıl sonra, isterseniz 6 yıl sonra kaydınızı yenileyebilirsiniz” dedi.

Üniversite olarak her alanda hayatın içinde olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, Anadolu Üniversitesinin deneyimli uzman öğretim elemanı ve personeliyle birlikte, daha kaliteli eğitim olanaklarının sağlanabilmesi için, tüm imkânlarıyla çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi. Rektör Sürmeli, sözlerine şöyle devam etti: “Anadolu Üniversitesi sunduğu yaşam boyu öğrenme olanaklarıyla, her yaştan insana sertifika, önlisans, lisans düzeylerinde öğrenme ortamları sunduğu gibi, Yunus Emre Yeni Nesil Öğrenme Portalı ile ders materyallerinin açık ders malzemesi olarak internet üzerinden ücretsiz olarak paylaşıma açmakta ve önemli bir topluma hizmet uygulaması gerçekleştirmektedir. Türkçe Sertifika Programıyla birlikte, Türkçe öğrenmek isteyen herkes, İnternet üzerinden Türkçe öğrenebilmektedir. Ayrıca Anapod Projesiyle birlikte öğretim üyeleri en yeni iletişim teknolojileri ile öğrencilere ulaşmakta ve yüz yüze dersleri takip edemeyen öğrencilere destek öğrenme ortamları sunulmaktadır.”

AVRUPA DİL ÖDÜLÜ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NE

Türkçe Sertifika Programının Avrupa Dil Ödülü’nü aldığını ifade eden Prof Dr. Fevzi Sürmeli, “Avrupa Birliği’ne henüz giremedik ama Avrupa Birliği’ne girmek kadar eğitim öğretimin ne kadar önemli olduğunu göstermiş olduk. Üniversitemiz şimdiden Avrupalı oldu” dedi. Toplantının ardından düzenlenen kokteylde mezun öğrenciler, Rektör Prof Dr. Fevzi Sürmeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAYNAK: (HABER 7)
YORUMLAR 37
  • guka 15 yıl önce Şikayet Et
    arada fark var. arkadaşlar çoğunuzun yorumlarını okudum bazı arkadaşlar isyan ediyor ben çalıştım kazandım barajı geçip benle aynı bölümü okuyacak diye aöf okuyan insanlar çalışan ya da dışarıda okuyamayan insanlar bu şekilde okuyorlar senle aynı bölümü bitirsede sende ki olanaklar onun önünde olmayacak hiç bir zaman ben burada felsefe okusam ne olacak ki 2 sene daha okuyup öğretmenlik yapmam gerek ama o olanak yok bildiğim kadarıyla biz sadece bölüm okuyacaz okursak arada yine bir çok fark var kimse korkmasın yani
    Cevapla
  • marea 15 yıl önce Şikayet Et
    eskiden sorgulama vardı şimdi ezber. türkiyedeki bütün üniversiteleri bitirsen ne olur eskiden öğrencilerde bir sorgulama düşünme vardı sağcısı solcusu osu busu vardı adam irdeliyordu düşünüp hakkını hangi tarafta olacagını kestirebiliyordu peki şimdi ne oldu artık askeriyenin postalı altında ezik ezik şuursuzca duruyorlar onlarda klasik şeyleri ezberlemeye başladılar "biz atatürk gençliğiyiz onun idealistleriyiz onun yılmaz savunucularıyız" :)))) meslekmi ekmekmi oda nedir bizim karnımız aç ama olsun biz yinede atatürk gençliğiyiz atam izinde
    Cevapla
  • mustafa şahin 15 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim Saçmalıgı. Türkiyede ki eğitim sistemindeki saçmalık dünyanın hiç bir yerinde yoktur ve sistem kökten değişmelidir.
    Cevapla
  • Mimiga 15 yıl önce Şikayet Et
    Adaletsizlik nerede Ahmet Ersan?. AÖF kazanması kolay bitirmesi zor bir okuldur.Zamanında bana tanınmayan hakları elim para görünce kendi çabamla kazanmaya çalışıyorum diye mi eşit değiliz? Ne yani,sen örgün öğretimde okudun diye benden daha mı çalışkansın,daha mı çok şey öğrendin, daha mı zekisin? Sen okulunda 49 puan alıp da sınıfta kalınca kaç takla atarsın hocalarının önünde? Bilenle bilmeyen bir değil bak! Yüksek puanla üniversiteye girmiş birisin ama yazım tarzınla ilkokul öğrencisinden farklı değilsin Sizin okulunuzda Türkçe yok muyd
    Cevapla
  • Mehmet UÇAR 15 yıl önce Şikayet Et
    başarı. Üniversitelerin başarıları ne ile ölçülmektedir, merak ediyorum. Mezun ettikleri öğrenci sayısıylamı? Yoksa mezun olan öğrencilerin iş bulup bulmamasına göremi yapılmaktadır. Emin olunuz birincisine göre ölçülmektedir. Ne zamanki ikinci seçenek üniversitelerin performanslarının ölçülmesinde kriter olarak kabül edilir, biz o zaman hakikati bulmuş oluruz. Hadi bakalım akademisyenler ne yapacaksınız?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Doğalgaza zam olacak mı? Bakan Bayraktar canlı yayında açıkladı
Siber Güvenlik Teşkilatı nasıl olacak? İşte detaylar