Yahudiler GAP'ta Filistin taktiği uyguluyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni vadedilmiş topraklar arasında gören yahudiler gizli emellerine ulaşmak için GAP Bölgesi’ne de tıpkı Filistin’de yaptıkları gibi toprak satın alarak yerleşiyor.

Yahudiler GAP'ta Filistin taktiği uyguluyor
Yahudiler GAP'ta Filistin taktiği uyguluyor
GİRİŞ 08.08.2004 11:57 GÜNCELLEME 08.08.2004 11:57

Yahudiler “Vaadedilmiş topraklar” olarak gördükleri GAP Bölgesi’ne tıpkı Filistin’de yaptıkları gibi toprak satın alarak yerleşme taktiği uyguluyor...



UZANTILARINI KULLANIYORLAR



2003’te çıkarılan “Yabancıların mülk edinmesine izin veren yasa”, Yahudilerin GAP Bölgesi’ne akın etmesine neden oldu. Yasadan önce 200 bin dönüm araziyi kullanan Yahudiler, yasanın çıkmasıyla birlikte 450 bin dönüm araziyi satın aldı. Şanlıurfa eski Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan, Yahudilerin KOÇ-ATA Grubu ile bölgeye yatırım yaptıklarını belirterek, “Tepkilerden çekindikleri için daha çok gayri resmi yöntemlere başvurup Türkiye’deki uzantıları vasıtasıyla toprak satın alıyorlar” dedi.



NEREDE ABDÜLHAMİT FERASETİ?



Türkiye’nin Abdülhamit Han ferasetine ihtiyacı olduğunu söyleyen Bahçıvan, “Yahudiler II. Abdülhamit Han döneminde de Osmanlı sınırları içerisinde bulunan Filistin’den parayla toprak satın almak istemişlerdi. Ancak, Yahudilerin niyetini sezen Abdülhamit Han, bu teklifi getiren Thedor Herzl’i kovdu. Abdülhamit’in şimdiki torunları ise yabancılar topraklarımızı satın alabilsin diye özel yasa çıkardı. Bunu fırsat bilen Yahudiler de ülkemize yerleşmeye başladı” diye konuştu.



Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni vaadedilmiş topraklar arasında gören Yahudiler, GAP Bölgesi’ne de tıpkı Filistin’de yaptıkları gibi toprak satın alarak yerleşiyor.

1940’lı yıllarda Filistin’deki toprakları bedelinin üstünde paralar ödeyerek satın alan Yahudilerin, Türkiye’de aynı taktiği uyguladığı belirtildi. Yahudiler, “GAP Bölgesi’ndeki tarımı geliştirme” söylemlerini gerçek niyetlerinin maskesi olarak kullanıyor. Yahudilerin bu kadar kolay toprak satın alması, 19 Temmuz 2003’te çıkartılan Yabancıların Mülk Edinmesine İmkân Sağlayan Yasaya dayandırılıyor.



PARSEL PARSEL ELE GEÇİRİYORLAR

Yasadan önce 200 bin dönüm araziyi kiralayan Yahudiler, yasanın çıkmasıyla birlikte tam 450 bin dönüm araziyi satın aldı. Üstelik satın alınan bu arazilerin tapu kayıtlarının da gizli olduğu ifade ediliyor. Yunanlılar, İngilizler, Almanlar, Fransızlar, Hollandalılar da Ege ve Akdeniz kıyılarında adeta gayrimenkul edinme yarışına girdi.



BAHÇIVAN: GAP BÖLGESİ ELDEN GİDİYOR

Şanlıurfa eski Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan, İsrailliler’in GAP bölgesinde binlerce dönümlük toprak satın aldıklarını doğruladı. Yahudilerin bölgede resmi olarak değil de gayri resmi olarak toprak satın aldıklarına dikkat çeken Bahçıvan, İsrailliler’in KOÇ-ATA Grubu ile bölgeye tarım yatırımı yaptığını belirtti. Bahçıvan, yabancıların toprak satın almalarıyla ilgili yasa çıkmasına rağmen İsrailliler’in gelecek tepkilerden çekindiklerini ve bu nedenle Türkiye’deki uzantılarına toprak satın aldırdıklarını kaydetti.



“ABDÜLHAMİT FERASETİ LAZIM”

Türkiye’nin Abdülhamit Han ferasetine ihtiyacı olduğunu söyleyen Bahçıvan, “Yahudiler II. Abdülhamit döneminde de parayla Osmanlı sınırları içerisinde yer alan Filistin bölgesinde toprak satın almak istediler. Abdülhamit Han, bu teklifi getiren Thedor Herzl’i kovdu. Abdülhamit’in torunları ise yabancılar topraklarımızı satın alabilsin diye özel yasa çıkardı. Bunu fırsat bilen Yahudiler bir yıl içerisinde adeta ülkemize yerleşmeye başladı. Açıkçası Türkiye, siyaset ve ferasetiyle yeni bir Abdülhamit’e ihtiyaç duymaktadır” diye konuştu.

Bahçıvan, “Bozova’da sulama sistemi için 3 bin çiftçi ile Portekiz ve Yahudi şirketleriyle bir ortaklık kurma gayretleri içerisindeler. Ancak burda kendilerini açıkça göstermek istemiyorlar. Resmi olarak öne çıkmak istemiyorlar, gayri resmi olarak bazı şirketlerle ortaklık kurma girişimleri var. Bunlar, yasa çıkmadan önce GAP bölgesinde 200 bin dönüm toprağı satın alma imkânları olmadığı için kiralama yoluna başvurdular” dedi.



ASIL AMAÇLARI BÜYÜK İSRAİL PROJESİ

Filistin’de toprak satın alıp bölgeyi yavaş yavaş ele geçiren İsrailliler’in GAP bölgesini de bu şekilde ele geçireceklerine dikkat çeken Ahmet Bahçıvan, şunları söyledi: “Bu topraklar, onlar için vadedilmiş topraklardır, gerçek amaçları da budur. Onların politikaları uzun süreçlidir. Filistin’e nasıl girdilerse buraya da yavaş yavaş ele geçirmek istiyorlar. Yahudiler, Büyük İsrail Projesi’nin bir parçası olarak buradaki toprakları satın alıyor. Yahudiler, bölgenin önde gelen çiftçilerinin, iş adamlarının sempatisini kazanmak istiyor. Bu amaçla, iş adamlarını, çiftçileri İsrail’e davet ediyorlar. Kendi ülkelerinde tarım teknolojisini gösteriyorlar. Ancak asıl hesapları kendilerini müslümanlara kabul ettirmek.”



İLGİ DUYAN YABANCILAR

Türkiye’de satılan sadece GAP bölgesi toprakları değil, turistik kıyı kesimlerinde de gayrimenkuller parsel parsel satılıyor. Gayrimenkul satın alan yabancılarda ilk sırayı Yunanlılar ve Almanlar alıyor. Bunları İngilizler, İsrailliler ve Araplar takip ediyor. İrlanda, Danimarka, Finlandiya, Belçika, Norveç gibi ülkelerin de 1 yılda gözle görülür bir biçimde Türkiye’de mülk edindikleri belirlendi. Gayrimenkul alan yabancıların özellikle Ege, Marmara ve Akdeniz kıyı kesimlerini tercih ediyor. Türkiye’de gayrimenkulü olan yabancıların üçte birini (yüzde 33.4) Yunanlılar oluşturuyor. Halen Türkiye’de 14 bin 459 Yunan vatandaşının 12 bin 557 taşınmazı bulunuyor. 10 bin 827 adet gayrımenkule sahip 11 bin 750 Alman vatandaşı ise Türkiye’de mülk ediniminde Yunanlıları izliyor. Üçüncü sırada Suriyeliler yer alırken, Türkiye’de mülkü bulunun yabancılar listesinde İngilizler üst sıralarda yer alıyor. 5 bin 258 İngiliz’in 4 bin 101 taşınmazı bulunuyor. Yabancılar özellikle sahil kesimlerini tercih ediyor. En gözde iller ise Antalya, Muğla, Aydın ve Balıkesir. Fransızlar, Nevşehir’e büyük ilgi gösterirken, Uçhisar İlçesi’ndeki Tekelli Mahallesi’ni adeta satın aldıkları ortaya çıktı. Mülk Edinme Yasası, yabancıların Türkiye topraklarını turizm bahanesiyle parsel parsel aldıklarının en çarpıcı örneğini ise Fransızlar’ın Uçhisar İlçesi’ndeki Tekelli Mahallesi’nde satın aldıkları binalarla burayı, “Fransız Köyü” haline getirmeleri oldu.



KÖY ARAZİLERİNE DE GÖZ DİKTİLER

Sahil kesimlerinde gayrimenkul alan yabancılar, bununla yetinmediler. Köy arazilerini de satın almaya başladılar. Yabancıların köy arazisi olarak tercih ettiği iller Antalya, Muğla, Balıkesir ve Aydın. Yabancıların, sahil kenarlarında en fazla ilgi gösterdikleri yerler de Alanya, Fethiye, Datça, Ölüdeniz, Marmaris, Bodrum, Göcek ve Didim. Belediye başkanları, yabancıların tarım arazileri ile büyük dönümler halinde arsa satın almasına karşı çıkıyor. Başkanlar, hükümeti bu konuda uyarırken, köylerdeki tarım arazilerinin yabancılara satılmasını büyük bir tehlike olarak nitelendiriyorlar. Belediye başkanları, yabancıların köylerdeki arazi alımına devam etmeleri halinde, önümüzdeki bir kaç yıl sonra Türk tarımının yabancılar tarafından ele geçirileceği uyarısını yaptılar.



YASADAN SONRA İLGİ ARTTI

Türkiye’de yabancılara toprak satılması, yabancıların ülkemizde mülk edinmesini kolaylaştıran 4916 sayılı “Çeşitli Kanunlarda ve Maliye Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK’de Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun’’ uygulamaya girdiği 19 Temmuz 2003’den sonra hızlı bir artış gösterdi.

Yasalara göre her isteyen Türkiye’de mülk edinemiyor. Türk vatandaşlarına bu konuda hiçbir sınırlama getirmeyen ülkelerin vatandaşları, Türkiye’de de hiçbir kısıtlama olmaksızın gayrimenkul alabiliyor. Taşınmaz mal edinimi konusunda Türkiye ile arasında tam karşılıklılık bulunan ülke sayısı 87. Türkiye ile karşılıklılık olmayan ülkelerin sayısı ise Suriye, Bulgaristan ve Arnavutluk haricinde 34. Taşınmaz konusunda tam karşılıklılık bulunan 87 ülkenin dışında 24 ülke vatandaşları da Türkiye’de sadece bina edinebiliyor. Bugüne kadar Türkiye’de taşınmaz mal edinme talebinde hiç bulunmadığından, hakkında herhangi bir değerlendirme yapılamayan, ancak başvuru halinde durumları incelenecek ülke sayısı ise 36.



AK Parti’li vekiller değişik yorumluyor



İsrailliler’in GAP bölgesinde toprak satın almasını AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Atilla Maraş, “Bizim insanımız da Avrupa ülkelerinde mülk alıyor. Ancak yabancılar bizden toprak satın aldıklarında kıyameti koparıyorlar. Bunu doğal karşılamak lazım. Global baktığınız zaman bunun bir sakıncası yok” şeklinde yorumlarken, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Özlek ise, “Bunları hepimizin kulağına gelen ama doğru olmayan iddialar. GAP Bölgesinde söz konusu olan KOÇ firmasının oraya yatırım yapmasıdır. Hiç bir Urfalı bir karış toprağını İsrail dünya kadar para verse satmaz” şeklinde değerlendirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Baykar, Piaggio’yu almak için ön anlaşmayı imzaladı
Bolat: Suriye 269 üründe gümrük vergisi indirimi yaptı