Kerkük'te kaçırılan işçiler ailelerine kavuştu

Irak'ın Kerkük şehrinde 15 Şubat'ta kaçırılan asansör firmasının 3 işçisi yapılan operasyonla kurtarıldıktan sonra Türkiye'ye döndü.İşçiler, davul zurnayla karşılandı.

Kerkük'te kaçırılan işçiler ailelerine kavuştu
Kerkük'te kaçırılan işçiler ailelerine kavuştu
GİRİŞ 27.04.2011 17:28 GÜNCELLEME 27.04.2011 17:28

Irak'ın Kerkük şehrinde 15 Şubat'ta kaçırılan asansör firmasının 3 işçisi kurtarıldıktan sonra bugün ailelerine kavuştu. Aksaray Adana Karayolu'nda davullu karşılama yapan aileler, çocukları için adadıkları kurbanları kesti.

Bir hastanenin asansör işini yapmak için Türkiye'den Irak'ın Kerkük şehrine giden ve 15 Şubat'ta kaldıkları evden silahlı kişiler tarafından kaçırılan Aksaraylı 3 işçi yapılan operasyonla kurtarıldıktan sonra Türkiye'ye döndüler. Gece sınır kapısından geçerek Diyarbakır'a gelen işçiler Ali Kulaksız, Bahtiyar Kılıç ve Muttalip Kütük buradan arabalarla Aksaray'a yola çıktılar. Aksaray Adana Karayolu'nda konvoy halinde işçileri bekleyen aileler arabanın gelmesiyle birlikte davullarla ve büyük bir sevinçle çocuklarını karşıladılar.

20 yaşındaki Muttalip Kütük'ün babası ve ağabeyleri kardeşlerine sarılarak gözyaşı dökerken, kaçırılan işçiler yaşadıklarını anlattılar. Kendilerine kötü bir şey yapılmadığını ifade eden Ali Kulaksız, "Bizi 15 Şubat'ta kaçırdıktan sonra önce bir eve götürdüler, sonra da mağara benzeri bir yere soktular, orada günümüz geçti. Bir fiske bile vurmadıkları gibi bir kötü söz bile demediler. Ailelerimize kavuştuğumuz için sevinçliyiz.

Operasyonun nasıl yapıldığını bilmiyoruz ama gece bir komutan geldi bizim olduğumuz yerin kapağını buldu ve Türk müsünüz diye seslendi. Biz de Türk'üz dediğimizde Allahüekber diyerek bizi kurtardılar. Onlar bizden çok sevindiler, çok sağ olsunlar" dedi.

Kaçırılan işçilerden Bahtiyar Kılıç, "Ailelerimiz buradan, biz orada dua ettik. Allah'a şükür kurtulduk. Irak Polisi operasyon düzenlemiş. Türkmen komutan Turhan çok uğraşmış. İlk kez bu kadar uzun süre rehin kalan bir grup canlı kurtulabilmiş. Kaçırıldığımız gün ben mutfaktaydım, kapı çaldı arkadaşlar açtığında polis olduğunu söyleyen silahlı kişiler içeri girmiş. Ben mutfaktan odaya geldiğimde hemen beni de yatırdılar. Mühendis dediler Ali arkadaşımızı mühendis sanıp bizi de yanına alarak götürdüler.

Bir gün bir evde gözlerimiz kapalı kaldık sonra bir çukura götürdüler. Burada bizi öldürmelerinden korktuk ama bir şey yapmadılar. Zaten dillerinden anlamıyorduk. Pat çat biz onlara soru sorduğumuzda torba dolar siz Türkiye diyorlardı. Türkiye sizinle ilgilenmiyor dediler. Daha sonra da Türkmen komutan Turhan, bizi kurtardı. Şimdi ailelerimize kavuştuğumuz için sevinçliyiz" dediler.
Daha sonra konvoyla evine gelen Muttalip Kütük'ü evin önünde bekleyen annesi Ayşe Kütük, "Oğluma kurban adamıştım geldiğinde onu keseceğiz. Allah darda olan herkese yardım etsin" dedi.
Muttalip Kütük eve geldiğinde büyük bir kalabalık kendisini bekliyordu. Herkese sarılan Muttalip Kütük annesine sarıldığında gözyaşlarını tutamadı. Dualarla kurban kesilirken Muttalip Kütük ailesiyle hasret giderdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Haniye'nin ABD'nin Gazze teklifini reddettiği ortaya çıktı
Sözlerini inkar eden DEM'li Garo Paylan, kendisini eleştiren gazeteciye saldırdı!