Eker: Biz molotofla hizaya getirmiyoruz

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ''Biz başkaları gibi bizimle aynı görüşte olmayanlara molotofkokteyli atmıyoruz'' dedi.

Eker: Biz molotofla hizaya getirmiyoruz
Eker: Biz molotofla hizaya getirmiyoruz
GİRİŞ 13.05.2011 18:09 GÜNCELLEME 13.05.2011 18:09

Seçim çalışmaları kapsamında beraberinde AK Parti Diyarbakır milletvekili adayları ile Silvan'a gelen Eker, Gazi Caddesi'ndeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Vatandaşlarla Kürtçe selamlaşan Eker beraberindeki milletvekili adayları ile cadde üzerinde bulunan CHP ilçe teşkilatını da ziyaret ederek partililerle görüştükten sonra aynı cadde üzerindeki AK Parti ilçe seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Eker burada yaptığı konuşmada, 6 yıldır Tarım Bakanlığı, 2 dönem de milletvekilliği yaptığını hatırlatarak, halkın emanet ettiği görevi başının üstünde taşıdığını, hiçbir zaman yere düşürmediğini söyledi.

''Başımız dik alnımız ak bir şekilde bugünlere geldik'' diyen Eker, AK Parti hükümetinin 2 dönem boyunca Türkiye'nin birikmiş meselelerini çözmeye gayret ettiğini belirtti.

Tarihi Diyarbakır'dan da eski olan Silvan'ın bir dönem çok acılar yaşadığına dikkati çeken Eker, şöyle konuştu:

''Geçmişte faili meçhullerle her gün bir annenin yüreği yandı. Her gün bir ocak söndü bu şehirde. Bu bölgede insanlar annelerinden öğrendiği dili konuşamıyorlardı. Anneler çocuklarına istedikleri ismi koyamıyorlardı. Bir yerden bir yere giderken olağanüstü hal nedeni ile bu bölgenin insanları olağanüstü eziyet görüyorlardı. Bütün bunlar 30-40 yıl önce değil, 8 yıl öncesinde yaşanıyordu. Biz sizden aldığımız güç, destek ve dua ile çok önemli mesafeler katettik. Bölgenin demokratikleşmesi, sivilleşmesi alanında önemli adımlar attık.

Bugün bırakın insanların çocuklarına Kürtçe isim takabilmesi, devletin 24 saat Kürtçe yayın yapan bir televizyonu var. Devlet 3 üniversitesinde Kürtçe lisanüstü eğitim programları veriyor. Bundan 8 yıl önce bu salonda oturan kaçımız bunu hayal edebiliyorduk? Biz barış, sevgi ve geleceğe umutla bakmak istiyoruz. Buradaki işsiz gençlerin aynı zamanda aş ve iş sahibi olmalarını istiyoruz. Çabalarımızın, gayretlerimizin amacı bu. Onun için bir yandan bölgeyi, Türkiye'yi demokratikleştirirken, sivilleştirirken, öte yandan da bu bölgeye 80 yıldır gecikmiş kamu hizmetlerini taşıyoruz.''

-BİN 147 AİLE TARIMSAL DESTEKLERDEN FAYDALANDI-

Eker, Silvan'a 8 yılda Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısının üçte biri kadar derslik yapıldığını söyledi.

Bu kapsamda ilçeye, 2 anaokulu, 2 ilköğretim okulu, 2 anadolu lisesi, 1 anadolu öğretmen lisesi, 2 meslek lisesi, 1 rehberlik araştırma merkezi, 1 spor sahası ve 1 orta öğretim pansiyonu açtıklarını ifade eden Eker, 16 derslikli imam hatip lisesini de 2013 yılı içerisinde tamamlayacaklarını, yapımı devam eden okul projelerinin tamamlanması halinde ilçeye 38 ilave derslik kazandırmış olacaklarını belirtti.

Eker, 1.5 milyon TL bütçe ile ilçeye sağlık ocağı açtıklarını, uzman doktor sayısı 4'ten 31'e, sağlık personeli sayısını da 30'dan 253'e çıkardıklarını kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bunlar Silvanlı vatandaşların hak ettiği, ancak bizden önce alamadığı hizmetlerdi. 132 mezra, şebekeli içme suyuna kavuştu. 61 köye kanalizasyon hizmeti getirdik. Diyarbakır'da kurulan Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Hasuni Mağaraları'nın turizme açılması için 550 milyar lira hibe destek sağladık. Yoksul vatandaşlara 20 milyon TL'nin üzerinde yardım yaptık. 336 tane toplu konut tamamlandı. Silvan Barajının ihalesi yapıldı. Bu proje de 2012 yılı sonunda tamamlanacak. İlçedeki çiftçilere benim dönemimde 124 milyon TL nakit tarımsal destek sağlandı. 46 tesise yüzde 50 hibe destek verdik. 93 kişi bu tesislerde çalışıyor. 307 tane makine ekipman projesine destek verdik. Bin 147 aile tarımsal desteklerden faydalandı.''

Seçimleri Silvan, Diyarbakır ve bölgenin umut seçimi olarak gördüklerinin altını çizen Eker, şu değerlendirmede bulundu:

''Barışın, sevginin, birlik ve beraberliğin umudu olarak değerlendiriyoruz. Biz başkaları gibi bizimle aynı görüşte olmayanlara molotofkokteyli atmıyoruz. Biz milletimizin destek, sevgi ve duasını almaya talip oluyoruz. Dolayısıyla milletimizin sevgisi ve duası bizimle oldukça 12 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'nin bütün meselelerini çözecek olan sivil demokratik bir anayasayı da Allah'ın izni ile hayata geçireceğiz. Sizden alacağımız gücü size hizmet olarak geri getireceğiz. Demokratikleşme, sivilleşme ve Kürt meselesinin çözümü ile ilgili anayasa değişikliği altında yapacağımız projeler seçimden sonra size getireceğimiz en iyi hediye olacak.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOGG'da heyecanlandıran gelişme! Karakaş: Gelecek yıl için planlıyoruz
Gıda sahtekarlarının avcısı! Sistem nasıl işliyor? İşte aşama aşama süreç