'Zirve'de yeni şüpheliler Erenerol ve Poyraz

Zirve katliamına ilişkin soruşturmada, Ergenekon davasının tutuklu sanıkları Sevgi Erenerol ve Ergün Poyraz da şüpheli olarak ifade verecek.

'Zirve'de yeni şüpheliler Erenerol ve Poyraz
'Zirve'de yeni şüpheliler Erenerol ve Poyraz
GİRİŞ 14.05.2011 08:34 GÜNCELLEME 14.05.2011 08:34

Nazif KARAMAN'ın haberi

Ergenekon soruşturması kapsamına alınan Zirve Yayınevi katliamına ilişkin soruşturmada, birinci Ergenekon davasının tutuklu sanıkları Sevgi Erenerol ve Ergün Poyraz'ın ifadelerinin alınması kararlaştırıldı.

Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın önümüzdeki günlerde Erenerol ve Poyraz'ın şüpheli sıfatıyla ifadelerini alacağı öğrenildi. Sevgi Erenerol, Genelkurmay Karargâhı ve Kuvvet Komutanlıkları Karargâhları'nda subaylara 2006'da verdiği misyonerlik konferansları ile gündeme gelmişti. İfadeye çağrılan diğer isim Ergün Poyraz ise misyonerlik konulu çalışmaları ile tanınıyor.

Poyraz'ın "Misyonerler Arasında Altı Ay" isimli bir kitabı bulunuyor. Savcılık bir süre önce de emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un "şüpheli" sıfatıyla ifade vermesini kararlaştırmıştı. Zirve Katliamı davasının avukatlarından Erdal Doğan, o dönem Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e verdiği dilekçede Hurşit Tolon'un Zirve cinayetinin işlendiği günlerde Malatya'da bulunduğunu belirtmiş, kanıt olarak da bazı fotoğraflar vermişti. Soruşturma kapsamında önce 5'i muvazzaf asker olmak üzere 7 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında dönemin Malatya İl Jandarma Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ile İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ruhi Abat da bulunuyordu.

SABAH

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gasilhanede panik! Kanserden ölen kadın gözlerini açtı
Tarih yazdık! İzlanda'da zafer bizim