Balcalı'da rektör protestosu

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde bir grup öğretim üyesi, asistan ve doktor çalışma koşullarının iyileştirilmediği iddiasıyla rektöre yönelik protesto düzenledi.

Balcalı'da rektör protestosu
Balcalı'da rektör protestosu
GİRİŞ 16.05.2011 12:28 GÜNCELLEME 16.05.2011 12:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde bir grup öğretim üyesi, asistan doktor ve hastane çalışanı, çalışma koşullarının iyileştirilmediği iddiasıyla ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nu düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

ÇÜ Balcalı Hastanesi poliklinikleri önünde toplanan grup, ''Rektöre kul, performansa köle olmayacağız'', ''Asistan hekimler köle değildir'', ''Demokratik yönetim istiyoruz'' şeklinde slogan atarak ÇÜ Rektörlüğü'ne kadar yürüdü.

Rektörlük önünde grup ile üniversite güvenlik görevlileri arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Grubun bina önüne yaklaştırılmasına izin verilmesi üzerine tartışma büyümedi.

Grup adına açıklama yapan asistan doktor Evren Tümkaya, gelecek kaygısı yaşamadan, şiddetten ve baskıdan uzak demokratik bir ortamda çalışmak istediklerini söyledi.

Performansa dayalı çalışma sisteminin iş barışını bozduğunu öne süren Tümkaya, bu sistem ile çalışmak zorunda bırakıldıklarını belirtti.

Hastanede görev yapan memur, işçi, teknisyen, hemşire, asistan doktor ve öğretim üyelerinin çalışma koşullarının her geçen gün kötüleştiğini iddia eden Tümkaya, yasaların her kademedeki çalışanlara sağladığı hakların üniversite yönetimi tarafından verilmediğini ileri sürdü.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen Tümkaya, taleplerini okudu. Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, ''Çalışanlar burada, rektör nerede?'' şeklinde slogan attı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde bağlı ekiplerin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem, ardından olaysız şekilde sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • muhammet keleş 13 yıl önce Şikayet Et
    magdurum. bu gün sabah 06:30 da hataydan adana balcalıya hasta olan babamı götürdüm . bir baktım saat 09:00 kadar polikilinikte bekledim .sonra bugün muayene yapmıyoruz deyip geri döndük .Benim gibi yüzlerce insan magdur oldu. bumu hak arayışı birilerinin hakkını yiyerek hak arama .AYIP AYIP altınızda son model arabalar so sistem hayat standardı bu ne vurdum duymazlık.bu dünyanın öbür tarafıda var o DİSK midir nedir hep sini ALLAH a havale ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika İsrail duyurusu! Tüm devletlere çağrı: Silah kullanmaya hazır...
Kuzey Kore'den son dakika Güney Kore kararı! Kim Jong-Un ateş emri verdi