BDP'liler sokakları savaş alınana çevirdi

Şırnak'ın Uludere ilçesinde güvenlik kuvvetleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 12 teröristin ardından başlayan olaylar bugün Diyarbakır, Ağrı, Şanlıurfa ve Batman'da devam etti.

BDP'liler sokakları savaş alınana çevirdi
BDP'liler sokakları savaş alınana çevirdi
GİRİŞ 16.05.2011 15:50 GÜNCELLEME 16.05.2011 15:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

PATNOS'TA OLAYLAR

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, BDP'liler tarafından yapılan basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçen bir grup, CHP seçim bürosuna ve polise taşla saldırdı.

Alınan bilgiye göre, aralarında Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz ile BDP İlçe Başkanı Bekir Acar'ın da bulunduğu bir grup, Şırnak'ın Uludere ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 12 teröristin etkisiz hale getirilmesini protesto etmek bahanesiyle ilçe merkezindeki ''Demokratik Çözüm Çadırı'' önünde toplandı.

Buradan ellerindeki afiş ve pankartlarla Menderes Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen grup, caddede basın açıklaması yaparak, terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonları protesto etti.

Daha sonra yeniden çadıra doğru yürüyen kalabalık arasında bulunan ve çoğunluğu çocuklardan oluşan bir grup, çevrede güvenlik önlemi alan polise ve bazı iş yerlerine taşla saldırdı.

Polisin biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulunduğu grup, ara sokaklara dağılırken, Cumhuriyet Caddesi'nde tekrar biraraya gelen göstericiler, caddede bulunan CHP seçim bürosunu taşladı.

Göstericiler, polis ekipleri tarafından dağıtıldı. Polis, olayların ardından ilçe merkezinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

DİYARBAKIR SOKAKLARI SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Şırnak'ın Uludere ilçesinde güvenlik kuvvetleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 12 teröristin ardından başlayan olaylar Diyarbakır sokaklarını savaş alanına çevirdi.

Teröristlerin öldürülmesini protesto eden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir çok ilde olay çıkardı. BDP tarafından desteklenen bağımsız milletvekili adaylarının PKK'lıların öldürülmesinin ardından bölgede 3 gün yas ilan etmesiyle Diyarbakır başta olmak üzere bir çok ilde kepenkler açılmadı. Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde toplanan kalabalık BDP'li grup Şırnak'ın Uludere ilçesinde öldürülen 12 PKK'lı için oturma eylemi başlattı. Caddeyi trafiğe kapatarak oturma eylemi yapan kalabalık grup içinde bulunan yüzleri maskeliler ise çevrede güvenlik önlemi alan polis ekiplerine taşlarla saldırdı.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi ağırlıklı olmak üzere bir çok ilçe ve mahallede toplanan kalabalık gruplar, güvenlik önlemi alan polis ekiplerine taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Bağlar ilçesi Medine Bulvarı üzerinde toplanan kalabalık gruplar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü karşısında bulunan cadde ve sokaklara barikatlar kurup, ateş yakarak yolu trafiğe kapattı. Kalabalık içinde bulunan yüzleri maskeli gruplar, Emniyet Müdürlüğü önünde güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerine taşlarla saldırdı.

Olayların yoğun olarak çıkabileceği önemli noktalarda konuşlandırılan çevik kuvvet polisleri taş, havai fişek ve molotof kokteylleri ile saldıran gruplara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile müdahale edilen gruplar ara sokaklara kaçarken, bir süre sonra yeniden toplanıp polis ekiplerini taşlamaya başlıyor.

Şehir merkezinin muhtelif yerlerinde toplanan gruplar, trafiğe kapattıkları yollarda lastik yakarak sloganlar atıyor. Yer yer polis ekiplerinin müdahale ettiği olayların yaşandığı bölgelerdeki cadde ve sokaklar adeta savaş alanını anımsatıyor.

HELİKOPTERLİ TAKİP

Diyarbakır'ın bir çok noktasında toplanan grupların eylemleri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bir helikopterle havadan takip ediliyor. Grupların hareketlerini takip eden helikopter, olaylara müdahale etmek üzere hazır bekleyen polis ekiplerini telsizlerle uyarıyor. Helikopterin verdiği güzergahlarda önlem alan polis ekipleri, izinsiz gösteri yapanlara müdahale ederek dağıtmaya çalışıyor.

BDP'LİLER AK PARTİ VE CHP SEÇİM BÜROLARINA SALDIRDI

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde BDP eylemi sonrası polis ile BDP'liler bir birine girdi. Çıkan olaylarda, ortalık savaş alınana döndü.

Edinilen bilgiye göre, Suruç'ta Hakkari'nin Uludere ilçesi kırsalında çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden 12 PKK'li için yapılan eylem düzenlendi. Basın açıklaması için toplanan BDP ilçe örgütü ve partililer Demokratik çözüm Çadırında toplandıktan sonra Atatürk bulvarına doğru yürüyüşe geçti. Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı eyleme, izin çıkmayınca basın açıklaması yapılıp 15 dakika oturma eylemi yapıldı. Eylemin ardından ara sokaklarda yürüyüşe geçen kitleye polis müdahale etti. Tazyikli su ve gaz bombalarıyla yapılan müdahale de göstericiler bir çok gösterici gözaltına alandı. AKP ve CHP ilçe seçim bürolarına da saldıran göstericiler seçim bürolarının camlarını kırarak, ortalığı savaş alanına çevirdi. İlçede esnafların kepenek kapattığı gösteride, büyük sessizliği çatışma sesleri ve gaz bombaları bozdu. Eczane ve fırınların haricinde bütün esnaflar kepenk açmadı. İlçede halen gerginlikler sürüyor.

BATMAN’DA OLAYLAR ÇIKTI

Batmanın kenar semtlerinde lastik yakan göstericiler ile polis arasında olaylar çıktı. Barış ve Demokrasi Partisi , Şırnak'ın Uludere kırsalında öldürülen 12 PKK'lı için başlattığı 3 günlük yasın ilk gününde olaylar çıktı.Batmanda sabah kepenk açmayan esnaflardan sonra kenar semtlerde çocuklar lastik yakıp yolları trafiğe kapattı.Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile göstericilere tazyikli su sıkan polis ekipleri ile göstericiler arasında kovalamaca yaşandı. Polis, taş atan çocukları tazyikli su sıkarak dağıttı.

BDP'nin öldürülen 12 PKK'lı için yarın Batman Belediyesi önünden seçim lokaline kadar kitlesel büyük bir yürüyüş yapacağı bilgisi üzerine Güvenlik güçleri olası olaylara karşı kentte geniş güvenlik önlemleri almaya başladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ercan İNCE 13 yıl önce Şikayet Et
    korkunun resmidir.. kürtleri serbest bıraksalar bdp ye oy atmayacaklarını huzur istediklerini biliyorlar ve seçimi kurtaramak için resmen kan kusuyorlar.allah hepimizi bu melun bdplilerden korusun.hak ile uslanmayanın hakkınıda hatırlatırım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
FETÖ elebaşı Pensilvanya’da tutulduğu yeni evden çıkarken görüntülendi! İşte son hali...
Diyarbakır'da yasağa rağmen toplanan göstericiler bebek katili Öcalan için slogan attı