Polislerimiz anonsa rağmen vurulmuş!

Silopi'de iki polisin şehit olduğu ­saldırı göz göre göre geldi. Polislerimiz şehit edilmeden 15 dakika önce 'Çelik yelek giyin, çatışmaya hazır olun' anonsu yapıldı.

Polislerimiz anonsa rağmen vurulmuş!
Polislerimiz anonsa rağmen vurulmuş!
GİRİŞ 18.05.2011 14:32 GÜNCELLEME 18.05.2011 14:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Abdullah Kılıç'ın haberi

Şırnak’ın Silopi ilçesi Polisevi’nde iki polis memurunun şehit edildiği saldırıdan yaklaşık 15 dakika önce polis telsizlerinden nöbet tutan polislere “Çelik yelek giyin, silahlarınızı ateşe hazır getirin ve çatışmaya hazır olun” anonsu yapıldığı ortaya çıktı. Şehit iki polis anonsu duyduklarını merkeze teyit etmişti. Ancak çatışmadan sonra görüldü ki şehit polislerin üzerinde çelik yelek yoktu, Kalaşnikof silahları da duvara dayalı ve şarjörü sürülmemiş vaziyette duruyordu.

Müdür görevden alındı
Polisevi’nin çatısında keskin nişancıların o gün olmaması, polis telsizinden saldırı uyarısı yapılmasına rağmen olay yerine takviye kuvvet yollanmaması akıllarda birçok soru işareti bıraktı. Silopi Emniyeti’nde müdür ile müdür yardımcılarının arasının açık olduğu, bunun da polis içinde disiplinsizliğe yol açtığı ileri sürülüyor. Olaydan sonra Silopi Emniyet Müdürü Selim Kan’ın görevden alınması da bunu güçlendiriyor.

Beş metreden ateş
11 Mayıs akşamı meydana gelen saldırıda Polievi’nin girişinde nöbet tutan polis memurları Muharrem Ünlü ile Gökmen Şimşek şehit olmuştu. Saldırıdan sonra yapılan incelemede teroristlerin nöbetçi kulübesine 5 metreye kadar yaklaştıkları, Kalaşnikovlarla ateş açtıkları tespit edilmişti. Polis, kamera kayıtlarından saldırganların kullandığı aracı tespit etti. Ancak saldırganlar henüz yakalanmadı.

Bu arada Silopi’deki olayla ilgili ilginç bir ayrıntı daha dikkat çekti. Mayıs ayı başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kastamonu’daki mitingi sonrası konvoya eskortluk yapan polis ekibine saldırı düzenlenmişti. Bu saldırda yer aldığı iddia edilen teroristlerden C.B, geçen hafta Çorum’un Mecitözü ilçesinde teslim olmuştu. Silopi’de şehit olan Muharrem Ünlü de Mecitözülü.

Güvenlik güçlerine teslim olan C.B, yanında getirdiği bir Kalaşnikof piyade tüfeği, iki el bombası, 187 Kalaşnikov fişeği ve hazır gıda maddesini de jandarmaya teslim etti. C.B’nin Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı’ndaki ifadesinde önemli bilgiler verdiği belirtiliyor.

Radikal

YORUMLAR 5
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    74 MİLYON MÜSLÜMAN ŞEHİT OLMAYA HAZIRDIR. Bize devlet emir versin, Çanakkalede şehit olan 250 bin Müslüman gibi şehit olmaya her saniye hazırız. ANCAK, BU CHP NASIL OLUR DA PKKNIN YASINI TUTAR?
    Cevapla
  • noğman salıh 13 yıl önce Şikayet Et
    ANONS EDİLMİŞ. kaleşnikofu duvara yasla diye müdür emirmi vermiş..bakın bende doğuda askerlik yaptım çelik yelek taşıyordum yaz aylarında sıcaktan yeleğin içindeki mermeri çıkarıb üst bölgesinde bırakıyordum bunu farkeden komutanımız operasyonda beni bir güzel patakladı sen beni vicdan azabından öldürcenmi diye nasıl bırakırsın mermeri diye...diceğim şu ki çok fazla senaryo kuruyorsunuz.
    Cevapla
  • darbeleredurde 13 yıl önce Şikayet Et
    velevki. anons edilmemiş olsun nöbette çelik yelek giymeyen,silahını duvara yaslayan nöbetçilerin ölümünden bir müdür sorumlu tutulamaz.bölge şartlarını özümseyemeyen,rehavete kapılan arkadaşlarımız maalesef böyle üzücü olaylarla zarar görüyor.olayın başından beri anlatmaya çalışıyoruz sözkonusu iddialar akla mantığa aykırı..
    Cevapla
  • Mutlu DERİN 13 yıl önce Şikayet Et
    Hesap verin neden böyle oluyor?. Kesin bu olayıda MHP'liler yaptı diyenler çıkacak kan olmazsa baraj altında kalacaklar edebiyatı yapacaklar. Ülke yangın yeri Başbakan milletin uçkurunun özelmi genelmi olduğunu tartışıyor yazık yazık
    Cevapla
  • Faruk Emre 13 yıl önce Şikayet Et
    Masum İnsanlara Kıymak Hangi Hakkın Davasıdır?. Eline silah alıp, taşla meydanlara çocuklarını gönderenlerin hali, bunlara emir verenlerin umrunda bile değil. Onlar ceplerini doldurup emellerine kavuşmak isterken, kullandıkları insanlar perişanlık içinde, hiçmi akılları kesmiyor koca bir devletin üç-beş çapulcuya pamuç bırakmayacağını?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Baba ile oğlu, hasta taşıyan ambulansın önünü kesip sürücüyü yumrukladı
CHP'li belediyede başkan yardımcısı PKK'ya terör örgütü diyemedi