Üç ayları müjdeleyen kandil yarın kutlanıyor

Üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaip Kandili, yarın kutlanacak.

Üç ayları müjdeleyen kandil yarın kutlanıyor
Üç ayları müjdeleyen kandil yarın kutlanıyor
GİRİŞ 01.06.2011 10:44 GÜNCELLEME 01.06.2011 10:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu kandilde bir ilke imza atacak. Görmez, Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajını görüntülü olarak iletecek.

Görmez, ayrıca Regaip Kandili dolayısıyla Edirne'deki Selimiye Camisi'nde düzenlenecek ve TRT 1 ile TRT Avaz'dan canlı olarak izlenebilecek kandil programında bir konuşma yapacak.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Selimiye Camisi'ndeki program ikindi namazı sonrası başlayacak. ''Kur'an-ı Kerim Ziyafeti'' olarak da nitelendirilen programda, İstanbul'daki Valide-i Cedit ile Büyük Piyale Paşa Camileri ile Edirne'deki Kirazlı, Üç Şerefeli ve Eski Camileri imam hatipleri Kur'an okuyacak.

Kasidelerin yanı sıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz'ın da vaaz vereceği programda, Diyanet İşleri Başkanlığı İlahi Grubu da ilahiler okuyacak.

ÜÇ AYLAR CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

Kandiller Geçici ve Mukaddes Zamanlar olarak da adlandırılan üç aylar, 3 Haziran Cuma günü başlayacak.

Recep, Şaban ve Ramazan aylarının bulunduğu ve Miraç, Berat kandilleri ile Kadir gecesinin de içinde bulunduğu 3 aylar, Müslümanlar için tövbe etmenin, affın, manevi arınmanın ve kendini yenilemenin habercisi olarak görülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • İbrahim Dursun 13 yıl önce Şikayet Et
    ÜÇ AYLAR!!..MANEVİ HASAD/HARMAN ZAMANI-1. Manevi hasad ve harman zamanının zirveye ulaştığı mübarek gün ve geceleri içinde bulunduran üç ayların başlangıcına erişmenin mutluluğunu tattırdığı için/bu günlere kavuşturduğu/eriştirdiği için ALLAH a (cc)yatatıkların sayısınca hamd ve senalar olsun!!Elhamdülillahi Rabbil alemin!..VesSELAM
    Cevapla
  • Fazlı ERDOĞAN 13 yıl önce Şikayet Et
    mübarek olsun.!. bütün müslümanların üç ayları ve kandilleri mübarek olsun.yüce ALLAH bütün müslümanları affetsin.Bütün insanlığı islam yolunda hidayete kavuştursun,amin.
    Cevapla
  • kafalar kumdan çıksın 13 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlara vesile olur inşallah. İnsanlığın kendine gelmesi ve rahmetin kalplerimize büyük bir çoşkuyla girmesi dileğiyle mübarek olsun kandilimiz
    Cevapla
  • seyfettin 13 yıl önce Şikayet Et
    dua. Mübarek üç ayların tüm islam alemine hayırlar,bereketler ve Allah'ın rızasını getirmesini dilerim. - amin -
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Yerde yatan kişiyi acımasızca yumrukladı! Dehşet anları kamerada
'Temizlik' üzerinden algı yapan CHP okulların taleplerine 'tasarruf var, yapamayız' demiş!