Siirt'te hayatını kaybeden 4 kadın toprağa verildi

Siirt'te, dün akşam teröristler tarafından sivillerin bulunduğu araca haince düzenlenen saldırı sonucunda hayatını kaybeden 4 kişi göz yaşları arasında toprağa verildi.

Siirt'te hayatını kaybeden 4 kadın toprağa verildi
Siirt'te hayatını kaybeden 4 kadın toprağa verildi
GİRİŞ 21.09.2011 14:26 GÜNCELLEME 21.09.2011 14:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Siirt'te dün akşam teröristlerin el bombalı ve silahlı saldırısı sonucu hayatlarını kaybeden 4 kadın, bugün sabah saatlerinde toprağa verildi. Saat 09.00'da Şeyh Musa Camii'ne getirilen Nergiz Evin (25), Zeynep Evin (31), Kevser Çekin (25) ve Nurcan Olgaç'ın (25) cenazeleri, kılınan namazlarının ardından Şeyh Musa Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Vali Musa Çolak da katıldı. Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven de cenazelerden birini omuzlarına alarak taşıdı.

İçişleri Bakanı İdris Naim şahin, ''terörün halk için değil, halkı katleden bir yapı olduğunu'' söyledi.

Bakan Şahin, teröristlerce dün akşam düzenlenen hain saldırıda ölen Nergiz Evin, kardeşi Zeynep Evin (31) ile Kevser Çekin (25) ve Nurcan Olgaç (25) için Şeyh Musa Camisi'nde düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Bakan Şahin, hain saldırıda terörün gerçek yüzünün ortaya çıktığını söyledi. Ankara'da ve Siirt'te dün iki hain saldırı gerçekleştirildiğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

''Amerika'da bulunan sayın Başbakanın da bilgisi oldu. Doğal olarak yaptıkları görüşmelerde gündemin önemli bir maddesi terörle mücadele oldu. Örnek olarak en son yaşanan bu iki olayı aralarında değerlendirmiş oldular. Terörün gerçek yüzü yeni ortaya çıkıyor. Terör, güya bu bölgede halk adına örgütlenmiş bir yapı olarak hep kendini takdim etti. 'Barış, hak, özgürlük, kimlik' dedi. Ama geldiğimiz noktada açıkça görüldü ki terör halk için değil, halkı katleden bir yapıdır. Sınır tanımıyorlar, sınır tanımayan bir saldırıyı yürürlüğe koydular. Vur kaç yapıyorlar. Bebek, yaşlı, çocuk genç kız demeden saldırı gerçekleştiriyor. Böyle bir yapıya sempati duymak insanlıkla bağdaşmaz. Bu ve benzer yapıları çökertmek için büyük bir kararlılık ve gayret içindeyiz. Bu uygulamalar öyle zannediyorum ki terör örgütünü rahatsız ediyor. O sıkıntının verdiği çılgınlıkla öğrenci demeden, kadın demeden, yaşlı demeden hatta yaylada otlayan hayvanları bile ayırt etmeden yok ediyor, ormanı, tabiatı yok ediyor.''

Törenin ardından saldırıda hayatını kaybeden 4 kadın, Şeyh Musa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Selim 13 yıl önce Şikayet Et
    Keser döner sap döner.... Yine çıkarlar "Bu saldırı devletin yüzünden oldu, polisleri vuracaktık kadınlar öldü. Polisler olmasa bunlar başımıza gelmeyecekti" derler iki gün sonra. Bunu iyi bir yere yazın çünkü aynen yazdığım gibi olacak. Onlardan ne köy olur ne kasaba...
    Cevapla
  • ünsal tayfur 13 yıl önce Şikayet Et
    .TAŞERON. PKK Kürt Halkının haklarını 'Kürtleri Öldürerek ' ıspat etmeye çalışıyor. Zaten ondanda bu beklenirdi. PKK nın silahı kırılmadan 'Kürt Sorunu' nun çözülemeceği son iki aylık tecrübeyle ortayA çıkmış durumda.
    Cevapla
  • el_turco 13 yıl önce Şikayet Et
    hani neredesiniz BDP?. eee haydi ne duruyorsunuz? BDP, örgütlesenize halkı, yürüyüş yapın, bağırın-çağırın,taş atın, sopa ile saldırın, olmadı molotoflayın, kardeşlik ve domokrasi isteyin? demirtaş çıksın ve yine; halkı baskılara karşı durmaya ve ellerinde ne kadar güç varsa kullanmaya, basmaya çağırsın! nerde? pardon, ben hiç duymadım, görmedim. neden yürümüyorsunuz? işte sizin gerçek yüzünüz bu. pkk yanlışlıkla bdp tabanını hedef aldı ama hiç ses var mı? kardeşliğe, demokrasiye, birlik ve bütünlüğümüze asıl kurşunu BDP ve sözde STKlar sıkıyor!.. körler sağırlar birbirini ağırlar.
    Cevapla
  • adiyez abbas 13 yıl önce Şikayet Et
    İlahi adalet mi?. Dün Ankaradaki saldırıyı kına(ya)mamıştı BDP. Bugün 4 kürt kadını öldürülünce kınamak zorunda kaldılar saldırıları. Herkesin bir planı var, hepsinin ötesinde de Yüce Yaratıcının planı var...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden'dan Nasrallah açıklaması! Flaş Orta Doğu talimatı! Hizbullah, Hamas, Husiler...
Bir zamanlar pembeydi! Meyil Gölü tamamen kurudu