Esmer Evin isyan etti: Ne yapayım Kürt devletini

Siirt'teki terör saldırısında 2 kızını kaybeden Esmer Evin isyan etti: Kürt devleti kurulduğunu farz edin, ne yapayım böyle devleti. Benim acımın üstüne kurulduktan sonra...

Esmer Evin isyan etti: Ne yapayım Kürt devletini
Esmer Evin isyan etti: Ne yapayım Kürt devletini
GİRİŞ 29.09.2011 08:58 GÜNCELLEME 29.09.2011 08:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Son dönemde artan teröre farklı kesimlerden tepki yükseliyor. En çok canı yananlar arasında Siirt'teki roketli, bombalı saldırıda can veren 4 genç kızın anneleri var. Yemekten dönerken kurşunların hedefi olan Nergiz (25)ve Zeynep'in (31) annesi Esmer Evin isyan etti.

Diğer kızı da tedavi gören acılı anne, Türk ve Kürt analarına birlikte yürüme çağrısı yaptı.

Vatan'ın haberine göre; İşte Esmer Ana'nın Kürtçe çığlığı:

ŞAKAYI, TERÖR GERÇEKLEŞTİRDİ

"Kızlarım o gün güle oynaya dışarıya çıktı. Nergiz'i okula uğurlayacaklardı. Vedaları başka oldu. Arkadaşlarıyla birlikte büyüdüler. 'Ölümümüz de birlikte olacak' diye şakalaşırlardı. Şakayı teröristler gerçekleştirdi.

Artık barış istiyorum. Anneler ağlamasın. Bu ne savaş böyle kardeş kardeşi öldürüyor. Asker de dağdakiler de bizim yavrumuz. Türk'ün de Kürt'ün de annesi ortak yürüyüş yapsın. Üstüne titrediğim çocuklarımı öldürdüler. PKK'ya ne yaptım?

BÖLMEK İSTEYEN EVİME BAKSIN

Kürt devleti kurulduğunu farz edin, ne yapayım ben böyle devleti. Benim acım üstüne kurulduktan sonra. Yavrularım gitti. Ülkeyi bölmek isteyenler taziye evime baksın. Kürt, Türk ve Arap birlikte kardeş gibi yaşıyoruz. Camiyi paylaşıyor, ibadetlerimizi birlikte yapıyoruz. Beraber hacca gidiyoruz. Bu ölümler niye?"

ABLA DA KISMİ FELÇ

Acı olayın ardından Evin Ailesi'nin evine taziye ziyareti yağıyor. İki kızını kaybetmenin acısını yaşayan Esmer Evin, bir yandan da saldırıda yaralanan kızı Nuran'ın sağlığına kavuşması için dua ediyor. Ailenin büyük kızı Zozan Evin ise kardeşlerinden gelen kara haber üzerine şoka girmiş. O günden beri Zozan'ın sağ eli titriyor ve kısmi felç geçiriyor.

VATAN

YORUMLAR 10
  • idriscaglar 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah Yüce Türk Miiletini Korusun. Bakıyorum teyzenin çocuğu ölünce konuşmaya başladı. kürt devleti istemem felan-filan... Bizim o kadar Mehmedimiz şehit olduğunda neredeydi kürt anneleri. Kandildeki hainler için canlı kalkan olmayı biliyorlar. Geçeceksiniz bu ayakları. Hem ekmek verin, besleyin, destekleyin... Eee İlahi adalet işte.
    Cevapla
  • murat güney 12 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah sorunun cevabıda burda ama neden görmemezlikten geliriz.. "Kürt, Türk ve Arap birlikte kardeş gibi yaşıyoruz. Camiyi paylaşıyor, ibadetlerimizi birlikte yapıyoruz. Beraber hacca gidiyoruz. Bu ölümler niye?"Diye soruyorsak cevabıda burda.
    Cevapla
  • Cengaver 12 yıl önce Şikayet Et
    Ya teyze evlat acısı böyle işte... Çocuğun ölene kadar Kürt devleti kuruluyo diye diğer evlatların ölümüne razı oldun Teyze... ses çıkarmadın umursamadın ama Cenab-ı Allah tattırınca acıyı dayanamadın ya diğer analar nasıl dayandı evlatlarına yaaa böyle işte Teyze.Başa gelmeyince bilinmiyor.Kürt devleti falanbunlar hayal sizi kandırıyolar artık tepkinizi koyun susmayın susutukça sıra size geliyor.
    Cevapla
  • cem yasin kayaci 12 yıl önce Şikayet Et
    KÜRT - TÜRK Hep birlikte bu hainlere bu ülkeyi zindan edelim.... Allahım sen bunlara azabların en kötüsünü ver... insan öldürmenin ne olduğunu kendileride yaşayarak görsünler... Allahım sen vatanamızı milletimizi bu hainlerden koru.yaptığı her tuzaklara kendileri düşsünler inşallah.herkez bir olsun heryerde böyle şerefsizlere prim vermeyelim lütfen. bu işi hepbirlikte çözücez. benim kürt kardeşlerim var onların adını kirlettirmiyeceğim. onlarda bu konuya özen göstersinler lütfen...
    Cevapla
  • zehra karataş 13 yıl önce Şikayet Et
    Başbakandan önemli sözler.... Erdoğan, PKK'yı destekleyen, BDP'ye oy veren bölge halkıyla ilgili açık açık "Bunlara gönül verenler, bunlara oy verenler tarihe nasıl hesap verecek?" dedi ve "PKK'ya direnmeleri" çağrısında bulundu ayrıca "Bu cinayet şebekesine destek olan, oy veren Kürt kardeşlerim tarihe bunun hesabını nasıl verecek" çok önemli çoook...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ülkeyi tamamen işgal edebilir! Nasrallah’ın ölümü sonrası bölgeyi bekleyen büyük tehlike
'Gazze Kasabı' Netanyahu'yu BM'de alkışlayanların kim oldukları ortaya çıktı