Özel timli terör operasyonunda sıfır zayiat

PKK'nın sınırımızdaki Kavaklı Kampı'na yapılan operasyon sıfır zayiatla gerçekleştirildi. Teröristlerin sığınak olarak kullandığı üç katlı mağaralar tam anlamıyla yerle bir edildi.

Özel timli terör operasyonunda sıfır zayiat
Özel timli terör operasyonunda sıfır zayiat
GİRİŞ 12.10.2011 10:08 GÜNCELLEME 12.10.2011 10:08
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Kamil Maman'ın haberi

Terör Örgütü PKK'nın yurt içindeki yapılanmalarına karşı süren operasyonlarda, örgütün efsanevi ve dokunulmazlığı temsil eden Kavaklı Kampı yok edildi. Bugüne kadar operasyon yapılmayan içinde tripleks mağaralar dahil örgütün lojistik yapılanmasının ve 500 teröristin bulunduğu kamptan geriye fotoğraftakiler kaldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin aylardır sürdürdüğü çalışma sonrası bölge halkının üzerinde korku iklimi oluşturan Kavaklı Kampı yerle bir edildi. Kampa yönelik operasyon için 14 ayrı planı yapıldığı ve 15 gün önce de Valiliğin emriyle kampa yakın köylerin ve yaylaların boşaltıldığı öğrenildi. Örgütün operasyonu haber aldığı ve helikopterin inecekleri yerlerle birlikte askerin kampa karadan gelebileceği noktaları mayınlamalarına rağmen operasyon zayiat verilmeden başarıyla gerçekleştirildi.

ÜÇ KATLI MAĞARALAR

7 gün sürdürülen hava harekâtının ardından kampa karadan bin 500 profesyonel askerle giren Türk Silahlı Kuvvetleri Kavaklı Kampı'nda 3 katlı çok sayıda mağaralarla karşılaştı. 11 ayrı mağaranın yer aldığı bölgede sığınakların iş makineleriyle oyularak yapıldığı tespit edildi.

kullanMağaralarda çok sayıda mekap ayakkabı, telsiz ve bomba yapılımda kullanılan çok sayıda mühimmatla birlikte kablolar ele geçirildi. Özellikle bazı mağaralarda ise internet bağlantılı diz üstü bilgisayarlar ile birlikte korsan film cdleri bulundu. Çok sayıda kitap ve dokümanların da yer aldığı kampta akü ve piknik tüplerinin de yer aldığı görüldü. Bunlar arasında üç katlı tripleks mağara, yer altı barınakları, sorgu odaları, hücreler, tıbbi malzeme ve yüzlerce kilo gıda maddesi bulunuyor. Operasyon sonrası panik halde dağılan örgüt mensuplarının bıraktığı mühimmata da el konuldu. Taşınamayacak durumda olan mühimmat uzman ekip tarafından imha edildi.

OPERASYONDA SIFIR ZAİYAT

kullanPKK terör örgütüne ait Kavaklı kampında bulunan 11 ayrı sığınağın operasyon öncesinde boşaltılarak kaçtıkları tespit edildi. Askerin operasyon için Valiliğe bilgi vererek köylerin ve yaylaların boşaltılmasını istemesi üzerine örgüt mensupları operasyonları haber aldığı ve çoğunun kampları boşalttığını söyledi. Askeri yetkili özellikle arama tarama sırasında sığınakların ve kampın civarlarına mayınlar döşendiğini ve teröristlerin önlem aldıklarını belirtti. Kampın etrafında yer alan tuzak mayınlara rağmen operasyonlarda zayiat verilmediği öğrenildi.

ÖZEL HAREKÂT İLK KEZ ARAZİDE

Aylardır tartışılan ve araziye çıktı çıkacak denilen Polis özel harekat da ilk kez Kavaklı Kampı operasyonunda araziye çıktı. Yaklaşık Jandarma ve Polis Özel harekattan 60 personel görevlendirildi. Operasyonda takviye olarak geride tutulan özel harekat birlikleri operasyonun son günlerine doğru karadan kampın bulunduğu mağaralara kaydırıldığı öğrenildi.

Özel birlikler PKK'nın komuta merkezine girdi

Zaman Gazetesi'nin haberine göre de, örgütün komuta merkezi olarak kullandığı ve insanları dağa çıkarıp sorguladığı, işadamlarından ihale başına pay aldığı kamp yerle bir edildi. Kirpi tipi araçlarla yıkılan üç katlı mağaralarda, infaz edilen vatandaşların cesetleri bulundu. Çukurca'da 7 askeriyle birlikte şehit edilen Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar'ın adının verildiği operasyonda, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken, örgütün silah deposu da ele geçirildi.

Teröre karşı uygulamaya konulan yeni mücadele stratejisinin sonuçları alınıyor. Hakkâri'de bulunan Kavaklı ile Kato Dağı'ndaki PKK sığınaklarına yönelik geniş çaplı operasyonlarda örgüte büyük darbe vuruldu. Örgütün Kato, Çeltik, Beytüşşebap, Kavaklı, Yoncalı ve Armutlu bölgelerindeki sığınak ve mağaraları yok edildi. Operasyonla ilgili Hakkâri Valisi Muammer Türker, "Elimizde çok sayıda örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği bilgisi var. Dağlık alandaki operasyonlar devam ediyor. Durum tespitinden sonra net bilgiler ortaya çıkacak." dedi.

Hakkâri Piyade Tugay Komutan-lığı'na bağlı birlikler, bir hafta boyunca bu bölgede bulunan terör unsurlarını bombardıman altına aldı. Bolu Dağ Komando birliklerinin de katıldığı operasyona Jandarma Özel Harekât birlikleri ve Emniyet Özel Harekât polisleri de destek verdi. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre bu olayla birlikte polis Özel Harekât birlikleri de ilk kez kırsalda yapılan operasyonlarda aktif rol aldı.

Saldırı öncesi güvenlik birimlerinin örgütün güzergâh üzerine mayın döşeyebileceği ihtimali üzerine geniş çaplı bir mayın arama tarama çalışması da yaptığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Bölgede mayın patlamalarına karşın etkin olan Kirpi adındaki zırhlı araçlar da kullanıldı. Belirlenen hedefler vurulurken, Çukurca ilçesine bağlı Davultepe mevkiine yerleşen Özel Harekât polisleri ile Jandarma Özel Harekât birlikleri, saldırılara karşı tedbir aldı.

BASKINLARDA 4 TERÖRİST ELE GEÇİRİLDİ

Örgütün bu saldırıda onlarca zayiat verdiği, 4 teröristin yakalandığı da öğrenildi. Kaynaklar, özellikle terör örgütü mensupları arasında telsiz konuşmalarına ulaştıklarını, buradaki konuşmaların da kendilerini doğruladığını dile getiriyor.

Güvenlik kaynakları, Kavaklı kampının örgüt için önemine dikkat çekiyor. Bu mevkinin PKK için dokunulmazlığı temsil ettiği, Kavaklı'nın yerle bir edilmesi ile birlikte örgüte büyük darbe vurulduğu belirtiliyor. Kamp, PKK'nın infaz ve sorgu gibi işlerinin yanı sıra halka işkence yaptığı yer olarak da biliniyordu. Örgütün 'sorgu odaları'nda kafası koparılmış 2 ceset de bulundu. Bu arada, operasyonlarda örgütün malzeme, silah ve mühimmat depolarına da ulaşıldı. Doçka uçaksavar silahı, RPG-7 roketatar mühimmatları, AK-47 Kalaşnikof ile Kanas keskin nişancı silahlarına ait şarjörler ve mermiler, gece görüş dürbünleri, mayın ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan kablo, pil, fünye ve patlayıcı madde, jeneratör, bol miktarda ayakkabı, elbise, askerî elbise de ele geçirildi.

YENİ ŞAFAK - ZAMAN

YORUMLAR 32
  • mehmet ali 12 yıl önce Şikayet Et
    neden boşaltılma talebi oluyor ki.bu resmen kaçın demek. adeta askeri ve özel harekarı etkisiz kılmak için bilinçli olarak teröristlere haber verilip kaçmaları için zaman tanınıyor.böyle devlet olmaz.neden etraf kuşatıldıktan sonra çemberdeyken kontrollü boşaltma yapılmıyor.sonra sanki umumi bombardıman mı yapılıyor ki bölge boşaltılıyor.netice de bu bir nokta operasyonu.teröristlere hem kaçma fırsatı veriliyor hem de yığınla bombalı mayınlı tuzak hazırlayıp yerleştirme fırsatı yaratılmış.bu ciddi bir rezalettir.alenen kaçsınlar da fazla terörist gebermesin diye bilinçli yapılmış bir savsaklama.allah teröristlerin kaçmasına meydan verenlerin belasını verir inşallah.hangi yavruların kaatilleri o kamptan kaçtı ve gene kimlerin yavrularını öldürüp ciğerleri yakacaklar.bunu yapanların ciğeri yanar inşallah.
    Cevapla
  • kenan 12 yıl önce Şikayet Et
    BİRBİRİMİZİ KANDIRMAYALIM AYIPTIR!!!. sıfır zaiyat diyorlar.... kamplar boş boş 15 gün önce bangır bangır geliyorum dersen boşaltırlar kampı tabiii sende zaiyat vermezsin çünkü kimse sana silah dogrultmamıştır,yeter bu milletle dalga gectiginiz beyler,ensesinden vurulan gencecik uzmanlar bunun hesabını ahırette önce sizden sorar...
    Cevapla
  • suleyman d 12 yıl önce Şikayet Et
    AZ KALSIN, KİFAYETSİZLERİN GÜVENLİK GÜÇLERİNİN ÖNÜNDEN ÇEKİLDİĞİNE İNANACAKTIM !. BU MİLLETE HABURVARİ REZALETLERİ KANIRTA KANIRTA HAZMETTİRMEYE GÜCÜ YETENLERİN,40 tan fazla muvazzaf, bir sürü emekli generali terörist eskilerinin gizli tanıklıkları dışında delil olmaksızın 3 yıldır hapislerde tutmaya gücü yetenlerin: TERÖRE GÜÇ YETİREMEDİĞİ İÇİN PISKIN DAVRANDIĞINA İNANMAM! Her şeye güçleri yetti de; Başörtüsü ile teröriste yetmedi. Birine %1,5 un meselesidir dedi.Diğerine 10 yıldır taviz üstüne taviz verdi! İKTİDARININ(!) 10.YILINDA 'Kötü niyete karşı ARTIK iyi niyetli davranmak taktik planlarımızın dışındadır' demek:Bu güne kadar TERÖRE İYİ NİYETLİ DAVRANDIKLARININ İTİRAFI DEĞİLMİDİR? Sadece 5 kişinin öldüğü olayların 3.Gününde İngiliz Hükümeti:Olayların faillerine 'sıfır hoşgörü' gösterileceğini açıklayıp;olaylara karışan 18 yaş altı gençlere: 'suç işleyecek kadar büyükseniz,cezasını çekecek kadar da büyüksünüz' derken. BİZİMKİLERİN KIZLARIMIZI YAKANLARI TAŞ ATAN ÇOCUK YASASIYLA KORUMAYA ALMASINDAKİ PISIRIKLIĞI SİZ GÖREMESENİZ DE BEN GÖRÜYORUM
    Cevapla
  • tuncay tezel 12 yıl önce Şikayet Et
    KAVAKLI GİBİ SINIRIMIZ YAKININDAKİ YÜZLERCE SIĞINAK, MAĞARA DA YOK EDİLMELİDİR. Kanaatimce PKKya moral çöküntüsü olması açısından bu başarılı operasyonlar medyayla çok daha geniş paylaşılmalıdır. Bunun yanında bu kampta öldürülenlerin yakınlarına PKK yine tek taraflı propaganda yapacaktır. Bunun önlenmesi için mutlaka geniş çaplı komünist ayaklanmanın tarihsel, ilmi, bilimsel süreci, gerçekleri halkımıza anlatmalıyız.
    Cevapla
  • Allahın Aslanı 12 yıl önce Şikayet Et
    EVET DOĞRU,OKUMAYI ÖĞRENEMEDİK GİTTİ.... Nerede yazıyor hani kampın boş olduğu ? Kampın içindeki 11 adet mağara boşmuş sadece.Yoksa kampın boş olduğunu söyleyen yok.11 adet mağara var beş-on çift kullanılmış eski mekap var.Yağ var un var (arada helva yapmışlar zahar) Yani kamp boş değil ama gelde bizim CHP li ve MHP li ulusalcılara anlat.Yok anlamazlar :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nasrallah öldürüldü! Hizbullah'ın muhtemel yeni lideri!
Araç sahiplerinin yüzde 200 zam isyanı! İndirime rağmen dudak uçuklatan fiyat farkı