Su kanalında sıkışan kara kız kurtarıldı

Kağıthane’de su kanalında sıkışan inek, itfaiyenin saatler süren operasyonuyla kurtarıldı.

GİRİŞ 08.11.2011 17:15 GÜNCELLEME 08.11.2011 17:15

Su içmek için kanala yanaşan ve ayağının kaymasıyla künkün içinde sıkışan kara kız isimli inek, itfaiye erlerinin yılmadan sürdürdüğü yaklaşık iki saat süren çalışmanın ardından dışarı çıkartıldı.

İtfaiyeyi alarma geçiren kurtarma operasyonu Nurtepe Karasu Sokak üzerinde gerçekleşti. Lüks evlerin bulunduğu bölgenin yamacındaki gecekonduda oturan Orhan ve Şehri Gül çifti, ineklerini otlatmak için dışarı saldı.

Tepelik alana doğru giden kara kız, su içmek içmek isterken yağmur sularının aktığı borunun içine düştü. Borunun içinde sıkışan kara kız, yaklaşık 5 metre sürüklendi. İneklerini arayan Gül çifti bir süre sonra ineklerinin sesini duydu. Gül çifti ve komşuları yağmur sularının aktığı borularda sıkışan ineği bir süre kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalıştı. Başarılı olamayan Gül çifti itfaiyeden yardım istedi.

Olay yerinin sarp olması ve araç girememesi sebebiyle itfaiye erleri büyük zorluk yaşadı. Yoğun çaba sarf eden itfaiye erleri, malzemeleri sırtlayarak olay yerine taşımak zorunda kaldı. Bir yandan kazma kürek bir yandan da teknolojik aletlerle çalışma yapan ekip, çevredeki vatandaşların da yardımıyla yaklaşık iki saatlik uğraşın ardından künkü yerinden çıkartarak ineği sıkıştığı yerden çıkardı.

Kara kızın sahibi Şehri Gül, ineğin su içmek isterken künkün içine düştüğünü söyledi. Orhan Gül ise kendi imkanlarıyla çıkaramayınca itfaiyeden yardım istediklerini söyledi.

Gövdesinde yaralar olan inek, çıkar çıkmaz ayağa kalkarak ahırına doğru gitti. Gül çifti hayvanlarını kurtaran itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Risk haritasında son durum! Tehlikenin bulunduğu 16 il açıklandı
FED'in faiz kararı sonrası piyasaların tepkisi: Altını nasıl etkiler?