'Rüyamda Davutoğlu babamı gördüm'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla girdiği duygusal diyalogla Türkiye'nin gündemine oturan 9 yaşındaki şehit kızı Gülnisa Alkış konuştu.

'Rüyamda Davutoğlu babamı gördüm'
'Rüyamda Davutoğlu babamı gördüm'
GİRİŞ 19.03.2012 15:50 GÜNCELLEME 19.03.2012 15:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Konya'da dün şehitlikte düzenlenen törende Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile girdiği duygusal diyalogla Türkiye'nin gündemine oturan 9 yaşındaki şehit kızı Gülnisa Alkış, en büyük hayalinin "Baba" dediği Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile lunaparka gitmek olduğunu söyledi.

"ÇOK MUTLUYUM BENİM DE BİR BABAM VAR"
Babası Selçuk Alkış'ı, vatani görevini er olarak yaptığı Tunceli'de Çiçekli kırsalında 2002 yılında teröristlerle çıkan çatışmada kaybettiğinde henüz anne karnında olan Gülnisa Alkış, şu anda 9 yaşında. Babasının ölümünden 7 ay sonra dünyaya gelen Gülnisa Alkış, dün şehitlikte babasının mezarını ziyaret ederken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaşadığı duygusal anların kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Kendisinden 1 yaş büyük bir ağabeyi bulunan Gülnisa, "Babamı hiç görmedim. Onu fotoğraflarından ve rüyalarımdan tanıyorum. Babamın mezarına ziyarete gitmiştik. Davutoğlu babamla göz göze geldik. Bana gülümseyince annemin elini bırakıp ona koştum. Saçımı okşayıp beni sevdi. Şehitlikte kimin mezarına geldiğimi sordu. 'Babamın' deyince 'Babanı hatırlıyor musun?' dedi. 'Hayır onu hiç görmedim' dedim. Sonra bana 'Beni baba olarak kabul eder misin?' deyip telefon numarasını verdi. Çok mutlu oldum. Mutluluğum halen devam ediyor. Artık benim de elinden tutup gezeceğim, oyun oynayacağım bir babam var" dedi. Gece boyunca yaşadıklarını düşündüğünü de dile getiren Gülnisa Alkış, "Rüyamda bile Davutoğlu babamı gördüm. Bir evdeydik, onun üzerinde eşofman vardı. Ben kucağındaydım. Beni gıdıklayıp öpüyordu. Çok güzel bir rüyaydı. Uyandığımda bile gülüyordum" dedi.

"DAVUTOĞLU BABAMLA LUNAPARKA GİTMEK İSTİYORUM"
En büyük hayalinin "baba" dediği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile lunaparka gitmek olduğunu dile getiren Gülnisa Alkış, "Ben babamı hiç görmedim. Ne zaman babasıyla parkta oynayan birini görsem kıskanırdım. Ama artık kıskanmayacağım. Ben de Davutoğlu babamın elinden tutup parka gitmek istiyorum. Onun beni salıncağa bindirmesini istiyorum. Onu herkese tanıştırıp 'İşte benim babam' diyeceğim, çok mutluyum. Onu her gün telefonla arayıp sesini duyacağım, derslerimi, notlarımı, arkadaşlarımı, o gün neler yaptığımı anlatacağım" diye konuşntu.

"ÖNCE BABAM SONRA BAKAN"
Ahmet Davutoğlunun bakan olduğu ve işlerinin yoğun olabileceğini hatırlatan annesine ise Gülnisa, "O önce benim babam, sonra bakan. Önce benimle ilgilenecek, sonra işleri ile bana söz verdi" şeklinde konuştu.

"GÜN BOYU AKRABALARINI ARAYIP 'BENİM ARTIK BABAM VAR' DEDİ"
Anne Esengül Alkış ise Bakan Davutoğlu'nun kızına gösterdiği samimi davranıştan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Bugüne kadar birçok miletvekili, bakan Konya'ya geldi. Bize bu kadar samimi davranan, gerçek bir baba şefkati gösteren, sorunlarımızla ilgilenen, hatta telefon numarasını veren kimse olmadı. Sayın Bakanıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim maddiyata değil, maneviyata ihtiyacımız var. Sayın Bakanımız bize gösterdiği sevgi ve ilgi ile bize güç verdi" şeklinde konuştu. Olayın yaşandığı gün boyu kızının akrabalarını telefonla arayarak "Benim artık bir babam var" dediğini, gün boyu Davutoğlu'nun telefonunun yazdığı kâğıdı bir an olsun elinden bırakmadığını da dile getiren Esengül Alkış, "Yatağına yatırdığımda telefon numarasının yazılı olduğu kağıdı elinden alıp çekmeceye koydum. Sabah kalktığında ilk sözü 'Davutoğlu babamın telefonunun yazdığı kağıt nerede?' oldu. Onun bu mutluluğu bizi de mutlu ediyor. Allah sayın bakanımızdan razı olsun" dedi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri çerçevesinde memleketi Konya'da düzenlenen etkinliklere katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şehitlikte karşılaştığı şehit kızı Gülnisa Alkış ile duygusal anlar yaşamıştı. Babasını hiç görmediğini söyleyen şehit kızı Gülnisa'ya Bakan Davutoğlu, "Beni baban olarak kabul eder misin?" diye sormuştu. Küçük kızın "evet" yanıtını vermesi üzerine telefon numarasını Gülnisa'ya veren Davutoğlu, "Canın 'Baba' demek istediğinde beni ara. İnşallah düğününe de gelirim" demişti.

HABERTÜRK

YORUMLAR 2
  • efe 12 yıl önce Şikayet Et
    yanlış ifade. anne ölmüş olsa ifade yerinde olurdu ama anne sağ.
    Cevapla
  • İsmail ÇETİN 12 yıl önce Şikayet Et
    Şevkatlı olabilmek. Allah (cc) böyle kullarının çoğalmasını nasip eylesin. Ve başımıza da böyle candan yöneticiler nasip eyler inşaallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş, Gaziantep'te 90+5'te yıkıldı!
Bakan Fidan, Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü