İftiracılar kendi tuzaklarına düştü

Türkiye'de karanlık bir oyun oynanıyor. Oyuncuların son hedefi kurumumuzun teknik altyapı ve yazılım sorumlusu Mustafa Kutsal Ay'dı. Ama oyunları tutmadı.

İftiracılar kendi tuzaklarına düştü
İftiracılar kendi tuzaklarına düştü
GİRİŞ 17.05.2005 11:45 GÜNCELLEME 17.05.2005 11:45

Türkiye'de karanlık bir oyun oynanıyor. İki cemaatin mensupları birbirlerine adeta düşman edilerek, yek diğeri hakkında neredeyse ağza lınmacak küfürler etmek ve iftiradan geri durmuyorlar.


Çekilen filmler, kurulan siteler, dağıtılan kitap ve broşürler bu oyunun birer parçası. Aslında bütün bu filmlerin gerçekten kimin tarafından çekilip dağıtıldığı bile meçhul. Ama görünen odur ki resmen kabullenmesede bazı cemaat mensupları söz konusu dökümanların kendilerine mal edilmesinden oldukça memnun.


Bu kavga da birbirine düşman edilen (ya da olan) kesimlerin iddialarının ne kadarı iftira ne kadarı gerçektir bunu bilmek mümkün değil. Site olarak her konuda olduğu gibi her iki tarafın iddia ve savunmalarına yer vererek, bu gürültünün arkasında gerçekte neyin olduğunun anlaşılması için gerekli her veriyi sizlere aktarmaya gayret etmekteyiz.


NEDEN MUSTAFA KUTSAL AY SEÇİLDİ?


İşbu oyunda kullanılan en etkili enstrümanların başında internet siteleri geliyor...


Bu sitelerden birinde oyananan karanlık oyuna sürpriz bir isim de alet edilmek istendi.


Birileri,  kurumumuz çalışanı olan Mustafa Kutsal Ay'ın adını kullanarak kendi reklamlarını yapmaya çalıştılar. Şüphesiz bu ismin seçilmesinin arkasında oynanan bu karanlık oyunun içine başkalarını da dahil edip, müdahil gösterme gayretleri vardı...


Ama bu kez iftiracılar kendi oyunlarına düştüler ve oynadıkları oyunla aslında sahtekar ve her yolu meşru gören bir anlayışta olduklarını gözler önüne sermiş oldular.   


OYUN NASIL OYNANDI?


Kendi sitelerinde '3. SİTEMİZİ DE HEKLEDİLER...!' diye başlık atıp kendi yaptıkları düzmece siteyi buna delil olarak göstermeye çalıştırlar.





Yaptıkları sitede kendilerine tehditkar ifadeler yazan bu kimseler altına da Mustafa Kutsal AY ismini yazdılar. Herkes bilir ki hiçbir hacker kendi adını yazmaz. Bu da bu oyunu kuranların başka bir hataları.




Mustafa Kutsal Ay'ın konu ile ilgili açıklaması şöyle :

' Bu kimseler, kendi reklamlarını yapmak için çok ucuz bir yol denemişler ama aslında bunun yalandan ibaret olduğunu anlamak çok kolay.
Bir siteyi hack etmenin bir kaç yolu vardır. Örneğin yazılımda bir açık varsa istediğiniz bir mesajı siteye koyabilirsiniz ama site sahipleri bunu gördükleri andan yayını keserler.



Bir başka yolu, Domain Hack'tir. Burada yapılan ise alanadı kime aitse onun eposta adresi bir şekilde ele geçirilir daha sonra yeni bir hosta yönlendirilerek istenilen içerik görüntülenir.

Aşağıdaki imajda bu alanadına ait kayıt görülmektedir. İncelendiğinde,

Domain ID:D106041833-LROR
Domain Name:HAYDARBASHAREMI.ORG
Created On:07-Apr-2005 21:54:11 UTC
Last Updated On:07-Apr-2005 21:54:19 UTC
Expiration Date:07-Apr-2006 21:54:11 UTC
Sponsoring Registrar:Network Solutions LLC (R63-LROR

alanadının alınma tarihi ile en son güncellenme tarihinin aynı olduğu görülüyor. Dolayısıyla bu siteyi ilk kim açmışsa şu an onun kontrolünde.
Aşağıdaki kayıt dikkatli incelenirse CLIENT TRANSFER PROHIBITED yazıdığı görülecektir. Dolayısıyla transfer edilmesi mümkün değil. Bu defa hosting aldıkları firmayla bağlantıya geçip kapatabilirler. Bunun için telefon etmeleri yada ödeme bilgilerini ibraz etmeleri yeterli olacaktır. Bunlar olmadığına göre herşey çok açık.



Yapılmak istenen çok açık ben Türkiye'nin en büyük haber sitelerinin teknik altyapısından sorumluyum. Bu adi yollarla bu tezgaha daha çok insan alet edilmek isteniyor.
Benim ismim ve eposta adresim verilmiş, bu sayede tüm bilgilerime, adresime, telefon numaralarıma google'da bir arama yapılarak ulaşılabilir.

Ben ve bu kurumlar bu oyuna alet olmayacağız. İftira sitesini yapanlara aynı gün eposta gönderip, ismimin kullanıldığını ve bu tekzip ettiğimi bildirdim. Buna rağmen herhangi bir yazı yazmadılar. Bu arkadaşlar kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.'

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sendika üyesi, başörtülü basın mensubunun boğazını sıktı
Suriye'de darbe ihtimaline karşı TSK'dan önlem! Uzman isimlerden kritik değerlendirme