Akçakale'de gerginlik!

Akçakale'de bir grup vatandaş Kaymakamlığa yürümek istedi. Polis biber gazı kullanarak grubu dağıttı.

Akçakale'de gerginlik!
Akçakale'de gerginlik!
GİRİŞ 03.10.2012 18:55 GÜNCELLEME 03.10.2012 20:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye tarafından atılan top mermilerinin isabet etmesinin ardından vatandaşlar kaymakamlığa yürüdü. Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, "Ölü ve yaralılarımız var" diyerek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Bugün saat 15.30 sıralarında Suriye ordusu tarafından atılan bomba Akçakale'ye düşmüştü. Çok sayıda polis ve asker çevredeki vatandaşları uzaklaştırırken ikinci bir bombanın düşmesi sonucu ölen ve yaralananlar olmuştu. Olayın ardından vatandaşlar, Akçakale Kaymakamlığı'na yürüdü. Vatandaşları sakinleştirmek için yanlarına giden Kaymakam Eyüp Fırat, "Kayıplarımız var, yaralılarımız var. İlk bomba atıldığında ben olay yerine gittim, hatta aracımın tam arka kısmına bomba düştü. Sizden ricam sakin olun. Biz de işimizi yapalım" dedi.

Daha sonra kısmen dağılan kalabalık, tekrar toplanarak ikinci kez Hükümet Konağı'na saldırmak istedi. Bunun üzerine polis ekipleri, tazyikli suyla kalabalığa müdahale etti. Vatandaşlar panik içinde kaçışırken, polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı sıktı. Kalabalık dağıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • vatan millet sakarya 12 yıl önce Şikayet Et
    buyur burdan yak.... hayranim türk milletine diyorum.. yada artik türkiye cumhuriyeti vatandasi olan kürt kardeslerim mi diyeyim bilmiyorum velhasili ordaki yürüyen türk vatandaslari diyeyim. mantigini peynir ekmekle yiyen bir toplumun peki ya peynirle niye yiyiyoruz diye isyan etmesi gibi birsey... o zaman mantigini kuruekmekle ye desen sesi cikmayacak ya . neden ? nicin ? hangi akla hizmet böyle bir tepkide bulunuyorsunuz ? a,aciniz ne ? sorular sorular.. akil ihsan edilmis oturup bi düsünün sonra da tepkinizi dile getirin .. eger mantikli gelirse size destek mutlaka cikacaktir. neyse yorum oldugu icin lafi uzatmaya gerek yok. umarim akli ile hareket eden bir toplum oluruz..
    Cevapla
  • Hamza D. 12 yıl önce Şikayet Et
    adamlar adresi şaşırmış. yada akça kale kaymakamlığı suriye kamu binası sanmışlar..
    Cevapla
  • süleyman bostancı 12 yıl önce Şikayet Et
    buyur . buyur beyler olacak buydu oda oldu.. hükümet açil bir açıklama yapmalı.. bu açıklamada sadece kınama olmamalı.. kınaya kına kına kalmadı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
12 şubat 2025 Gazete manşetleri
Ege'de sismik hareketlilik! AFAD'dan son dakik tsunami açıklaması