İsrail'in Gazze saldırısı protesto edildi

Fatih'te, çeşitli sivil toplum örgütleri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Fatih Camii'de toplanan yüzlerce kişi, Saraçhane'ye kadar yürüdü.

İsrail'in Gazze saldırısı protesto edildi
İsrail'in Gazze saldırısı protesto edildi
GİRİŞ 18.11.2012 15:04 GÜNCELLEME 18.11.2012 15:04

Açıklamalarda Filistin halkına destek çağrısında bulunuldu.

İsrail'in Gazze'ye saldırıda bulunmasına tepkiler sürüyor. Fatih'te de çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 800 kişi İsrail'i protesto etti. Öğle namazının ardından Fatih Camii avlusunda bir araya gelen, aralarında Filistinlilerin de bulunduğu grup, ‘Filistin halkı yalnız değildir', ‘Kahrolsun İsrail', ‘Yaşasın küresel intifada' şeklinde slogan attı. ‘Gazze kuşatması direnişle yıkılacak' yazılı pankart ve dövizler taşıyan eylemciler, Saraçhaneye doğru yürüyüşe geçti. Fevzipaşa Caddesi'ne çıkan protestocular, tekbir getirerek Saraçhane'deki Hava Şehitleri Parkı'na geldi.

Burada grup adına yapılan açıklamalarda İsrail'in Gazze'ye yasak silahlarla saldırdığına dikkat çekildi. Son saldırılarda ölenlerin sayısının 52 olduğu belirtilirken, yaralı sayısı da 520 olarak açıklandı. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri konuşmalarında Gazze ve Filistin halkına destek çağrısında bulundu. Grup, İsrail Bayrağı'nı yaktı. Eylemde ayrıca Suriye halkına da destek mesajı verildi. Beşşar Esed protesto edildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lübnan'daki çağrı cihazlı terör saldırısının arkasında Mossad'ın 'Kızıl Serçe'si mi var?
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaret