Bakan, 'Oğlum bak git' cezasını ödeyecek

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Oğlum Bak Git' sözü ülkemize, değerlerimize ve inancımıza hakaret eden ırkçı ve faşist bir Hollandalı Avrupa Parlamentosu üyesine karşı o cevabı vermeme ilham kaynağı olmuştu." dedi.

Bakan, 'Oğlum bak git' cezasını ödeyecek
Bakan, 'Oğlum bak git' cezasını ödeyecek
GİRİŞ 05.03.2013 15:35 GÜNCELLEME 05.03.2013 16:47
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu'nu kabul etti. Bağış, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Oğlum Bak Git Davası'nda temizlik işçisine verilen cezayı ödeyeceğiniz' yönünde haberler çıktı, neler söyleyeceksiniz" sorusuna, Bağış, "Temizlik işçimizin defalarca uyarmasına rağmen, kendisini hakaret eden kendisini küçük düşürmeye çalışan bir afacana tatlı-sert bir abilik yapması sonucu aldığı para cezası gerçekten düşündürücüdür. O görüntüleri izleyince ben de üzülmüştüm. Ama benim o kardeşimizle ilgili başka ortak bir paydam var. Onun kullandığı 'Oğlum Bak Git' sözü ülkemize, değerlerimize ve inancımıza hakaret eden ırkçı ve faşist bir Hollandalı Avrupa Parlamentosu üyesine karşı o cevabı vermeme ilham kaynağı olmuştu. O yüzden ben bu cezayı duyunca benim o çıkışı yapmama ilham kaynağı olan temizlik işçisi kardeşimizin o para cezasını üstlenmemin doğru olacağını düşündüm. Eğer, böyle bir ceza varsa, o cezayı ödeme konusunda kendisinin bu maddi külfetini üstlenmeye hazırım" cevabını verdi.

Özel Kalem Müdürü'nün temizlik işçisiyle iletişime geçtiğini belirten Bağış, bu konuda kendisine yardım yapmaya hazır olduklarını ve süreci takip ettiklerini bildirdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • TEOMAN BEY 11 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun bakanımıza toplumsal vicdanı seslendirmiş. valla bugün en çok konuşulan konu idi bu. temizlik işçisine verilen cezayı kimse sindirememiş ve çocuğun ailesine ceza verilmemesinede herkes tepkiliydi. bakanımız çok doğru karar vermiş...
    Cevapla
  • big_day 11 yıl önce Şikayet Et
    herkes bi tarafa hakim bi tarafa. hakim halk adına karar verir.ama karar halkın ezici çoğunluğunun beklentisine ters olmuş.o halde ya hakimde sorun var ya da yasalarımız halkımızın hayata bakışından çok farklı.tepeden aşa kanun korsanız böyle olur.klasik sizin kafanınz çalışmaz ne anlarsınız.bişe yapılacaksa biz yaparız,kafalarının yasaları.
    Cevapla
  • Analist 11 yıl önce Şikayet Et
    Belki de.... belki de hakim çocuğu iyi dövemediği için vermiştir böyle bir cezayı! olamaz mı? olamaz!.. ben de inanmadım zaten. elli yıl öncesinde kaldı o hakimler. ilhamını kanun kitabından ziyade toplum değerlerinden alan hakim amcalar. onlar bu terbiyesizliğin asıl suçlusu sensin diye çocuğun babasına ceza verirlerdi, pisliğimizi temizleyen işçiye değil!
    Cevapla
  • yaşar sağlam 11 yıl önce Şikayet Et
    O ÇOCUĞU. Hakim ve Savcının karşısına dikelim bakalım aynı kararı verecekler mi?
    Cevapla
  • Salih 2 11 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanımızdan Allah razı olsun.... Türk milletine yakışır karar işte böyle olur... O terbiye ve ahlak yoksunu haylazın yaptığı tahrik ve aşağılamaya, bu temizlik işcisi vatandaşımız kadar hiç kimse sabredemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
72 saatlik kanlı plan - 29 Eylül 2024 Gazete Manşetleri
Sosyal medyada gündem oldu! Okan Buruk'tan hakem tehdidi