Yer: Hatay! Fidan hırsızları çiftçiyi çileden çıkarttı

Hatay'ın Erzin ilçesinde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Süleyman Bakıcı, bahçesine diktiği zeytin fidanlarına dadanan hırsızlardan yaka silkerek, yetkililerden çözüm bulmalarını istedi.
Türkiye’nin narenciye üretimi açısından en önemli konuma sahip olan Hatay’ın Erzin ilçesinde, narenciye de hazırlık yapılırken zeytin gibi bazı ürünlerin ekimi devam ediyor.
Erzin ilçesinde çiftçilik yapan Süleyman Bakıcı, geçen yıl bahçesine 20 ila 25 zeytin fidanı alarak ekti.
HIRSIZLIK DEFALARCA TEKRARLANDI
Ektiği fidanlardan 5'inin 2 ay sonra kökünden koparılarak çalındığını söyleyen Bakıcı, çalışan fidanlar yerine tekrar fidan diktiğini ama onların da çalındığını kaydetti.
Bakıcı çalınan fidanlar yerine fidan dikmeye devam ettiğini ama hırsızlık olayının devam ettiğini belirtti.
BAKICI DİKTİ HIRSIZLAR ÇALDI
Narenci hırsızlığından sonra fidan hırsızlarıyla sorunlar yaşayan Bakıcı, hırsızlar nedeniyle çiftçiler çok zorumda kalıyor ve yetkililerden çözüm beklediğini belirtti.
"ZEYTİN FİDANLARINI KÖKÜYLE BİRLİKTE GÖTÜRÜYORLAR"
Hırsızların sürekli zeytin ağaçlarının almasından usanan çiftçi Süleyman Bakıcı, "Geçen yıl Mart ayında bahçeme 20 ila 25 zeytin fidanı dikmiştim. 2 ay sonra hırsızlar zeytin fidanlarından 5’ini çaldı. Çalınan ağaçlarımın yerine tekrardan ağaç aldım. Hırsızlar yine 5 fidan çaldılar. Hırsızlar çalmalarına rağmen tekrardan yine diktim. 2 hafta önce bahçeye geldiğimde hırsızlar 7 fidanı çalmışlar. Ben hırsızlara inat olsun diye geçen cumartesi tekrardan 7 fidan aldım. Pes etmeyeceğim. Narenciye hırsızlığından sonra aşıladığımız zeytin fidanlarını köküyle birlikte götürüyorlar. Hırsızlar nedeniyle çiftçiler çok zor durumda kalıyor. Yetkililerden çözüm bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
YORUMLAR
4 Yorum Var