Pansiyon parasına Boğaz'a sıfır mekanda konaklama fırsatı! Dünyada başka bir örneği yok, odalar ekmek peynir gibi gidiyor

Dünya'nın ve Türkiye'nin en güzel manzaraları arasında gösterilen, uğruna onlarca şiir yazılan İstanbul Boğazı'nda çok uygun fiyata konaklamak mümkün. Nasıl mı? İşte, heyecan verici yönteme dair merak edilen tüm detaylar!

Pansiyon parasına Boğaz'a sıfır mekanda konaklama fırsatı! Dünyada başka bir örneği yok, odalar ekmek peynir gibi gidiyor
Pansiyon parasına Boğaz'a sıfır mekanda konaklama fırsatı! Dünyada başka bir örneği yok, odalar ekmek peynir gibi gidiyor
GİRİŞ 18.11.2022 07:00 GÜNCELLEME 18.11.2022 07:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Boğazı'nda bir gece geçirmenin ücreti, günümüzde on binlerce lirayla ölçülüyor. Sahil şeridindeki otellerin önemli bir çoğunluğu 10 bin TL'nin altında kapı açmamakta. Ancak bu durumu pansiyona vereceğiniz paradan dahi ucuza kapatabilirsiniz.

Bilindiği üzere tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgınından sonra en ağır hasarı turizm-otelcilik sektörü almıştı.

Uzun süre misafir ağırlayamayan firmalar, art arda zarar açıklarken; konaklama alanında da fiyat artışına gidilmişti.

Bu sebeple şehrin dışında kalan mekanlar dahi kapıyı minimum 500 TL'den açıyor. Ancak siz İstanbul'un tam da göbeğinde çok çok uyguna konaklayabilirsiniz. Nasıl mı?

Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında hizmet veren Sabancı Öğretmenevi, her gün onlarca misafirini bütçe dostu fiyatlar karşılığında ağırlıyor.

Üstelik pencereden eşsiz mi eşsiz Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün manzarasını sunuyor. 2022 Kasım ayı itibariyle gözde mekanın ücret tarifesi şu şekilde belirlendi:

ÖĞRETMEN: 350 TL

KAMU ÇALIŞANI: 350 TL

SİVİL: 450 TL

EK YATAK: 250 TL

SİVİL EK YATAK: 300 TL

2 KİŞİLİK ODA: 500 TL

SİVİL 2 KİŞİLİK ODA: 650 TL

Yukarıda yer alan fiyatlar 'kişi başı' kullanımlarda geçerli oluyor. Yani bir nevi misafirhanelerde. Ancak mekanın özel oda avantajı da bulunmakta. Özel oda fiyatları da şöyle:

2 KİŞİLİK ÖZEL ODA: 700 TL

SİVİL 2 KİŞİLİK ÖZEL ODA: 900 TL

3 KİŞİLİK ÖZEL ODA: 1050 TL

SİVİL 3 KİŞİLİK ÖZEL ODA: 1350 TL

Rezervasyonlar bizzat Bakanlık tarafından alınmakla birlikte haftalık ve aylık yoğunluğa göre geri dönüş yapılıyor. 

Beykoz Anadoluhisarı Mahallesi üzerinde bulunan bu mekanın adresi ise şu şekilde:

'İSTANBUL ili Küçüksu Caddesi No:10 Anadolu Hisarı Beykoz İstanbul'

Ramazan Dengiz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 1
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 15.0.2022 tarih ve 57766217 sayılı yazı ile "Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okullarında, mevcut kapasitenin sadece ihtiyacı olan Öğretmenlere kullandırılması" için bir genelge yolladı. Yani, kamu çalışanı veya sivilller buralarda konaklayamaz. Yoksa Sabancı Öğretmenevi Bakanlığı kaale almıyor mu...?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor U19 - Barcelona U19! Muhtemel 11'ler
İBB'deki bavul skandalına CHP'li Yarkadaş tepki gösterdi!