Paris Olimpiyatları’na damga vuran Yusuf Dikeç, meşhur pozun sırrını açıkladı!

Milli sporcularımızdan Yusuf Dikeç, Paris Olimpiyatları'nda başarılı bir atış gerçekleştirerek ülkemizi gururlandırmıştı. Ancak atışı gerçekleştirdiği esnadaki pozu tüm dünyada büyük yankı oluşturdu. İşte, bir eli cebinde atış yaparak madalya kazanan Yusuf Dikeç'in sırrı!

Paris Olimpiyatları’na damga vuran Yusuf Dikeç, meşhur pozun sırrını açıkladı!
Paris Olimpiyatları’na damga vuran Yusuf Dikeç, meşhur pozun sırrını açıkladı!
GİRİŞ 05.08.2024 17:43 GÜNCELLEME 05.08.2024 17:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Paris Olimpiyatlarında 'Atıcılık' dalında gümüş madalyayı hak eden Yusuf Dikeç, başarısının beraberinde gelen ve çok konuşulan o pozun sırrını açıkladı! 2024 Paris Olimpiyatları'nda eli cebinde atış gerçekleştirerek globalde yankı oluşturan ve gümüş madalyayı alan Yusuf Dikeç, o atışla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"BU KADAR İLGİ GÖRECEĞİMİ BİLMİYORDUM!"

Sadece ülkemizden değil dünyanın dört bir yanından kendisine mesajlar geldiğini söyleyen Dikeç, kendisine yöneltilen soruları cevaplandırarak meşhur pozun sırrını açıkladı!

-Olimpiyatlar'da Türkiye ilk defa atıcılık branşında gümüş madalya kazandı. Neler söylemek istersiniz?

+Evet, cumhuriyet tarihinde ilk defa Türkiye atıcılık branşında böyle bir başarı kazandı. Gümüş madalya aldığım için çok mutluyum. 24 yıldır atıcılık sporuyla uğraşıyorum. Çok büyük emek, disiplin ve çalışmanın sonucu bu başarıyı kazandım.

"DENGE İÇİN ELİM CEBİMDE!"

-Atış yaparkenki pozunuz dünya basınında geniş yer buldu. Bu kadar konuşulacağını bekliyor muydunuz?

+Açıkçası bu pozu sükse olsun diye yapmadım. 24 yıldır bu sporu yapıyorum. 5 Dünya, 4 Avrupa şampiyonam var. O yarışmalarda da aynı pozisyonda aynı şekilde atış yaptım. Vücudumu daha stabil ve dengede tutabilmek için elim cebimde atış yapıyorum. Atış pozumun bu kadar konuşulacağını da hiç beklemiyordum. Ben de açıkçası çok şaşırdım. Yurt dışındaki arkadaşlarım da atış pozumun çok konuşulduğunu söyledi. İnanın beklemediğim bir şeydi. Japonya'dan "Ülkemizde çok meşhur oldun" diye mesajlar geliyor. Sırbistan'da da aynı şekilde çok konuşuluyormuşum. Birinci olan Sırp arkadaşım bana mesaj attı, "Birinciliği biz aldık ama en çok sen konuşuluyorsun. Altın madalyayı biz mi aldık, siz mi aldınız karıştırılmış gibi" dedi.

4 DEFA OLİMPİYATLARA KATILDIM!

-2024 Paris Olimpiyatları'na katılırken bu başarıyı kazanacağınızı düşünüyor muydunuz?

+Kesinlikle. Daha önce 4 defa olimpiyatlara katılmıştım. Dereceye girememiştim ama bu defa altın madalya alacağıma inanıyordum. 24 yılığın emeği var. Haftanın 6 günü, günde 4 saat çalıştım. Çok emek verdim. 2023'te Dünya 2'ncisi olduk. Şubat ayında Brezilya'daki Dünya Kupası yarışmasında birinci olduk. Münih'teki yarışmada da birinci olduk. Bir sporcu yarışmaya şansıyla, rızkıyla gider. Maalesef altın madalyayı ucundan kaçırdık. 2028'de altın madalyayı ülkeme kazandıracağıma inanıyorum.

"ATICILIKTA BİRÇOK ULUSLARARASI MADALYAM VAR!" 

-Olimpiyat dışındaki başarılarınızdan da bahseder misiniz?

+Atıcılık aslında Türkiye'de çok tanınan bir branş değil. Oysa ki Federasyonumuz Cumhuriyet'le yaşıt. Daha önce atıcılıkta birçok uluslararası başarım var. Tek eksik olan Olimpiyat madalyamdı. Onu da ülkeme kazandırdım. Rakiplerim de benden bu başarıyı bekliyordu. Madalyayı aldıktan sonra "Madalya sana çok yakıştı. Hak ettin" dediler. 85 milyonun duasını alarak Olimpiyatlara gittik. Ülkemize böyle bir madalya getirdiğim için çok mutluyum. Benim bu başarım umarım gençlere ilham verir. Atıcılık sporuna ilginin daha da artacağına inanıyorum.

"EKİPMANA İHTİYACIM YOK, SESTEN ETKİLENMİYORUM!"

-Rakiplerinize göre daha az ekipmanla yarışmanız da gündeme geldi. Neler söylemek istersiniz?

+Bununla ilgili yorumlar yapılıyor ama ekipmanım olmadığı için böyle yarışmadım, bunu baştan söyleyeyim. Devletimiz de bakanlık da federasyon da hangi ekipmanı istesek bize zamanında temin ediyorlar. Kendimi daha rahat hissettiğim için böyle yarışıyorum. Gözlük mercek kullanma ihtiyacım yok. Kulaklık da öyle. Yarışma sırasında dış sesten konsantrasyon açısından etkilenmiyorum. Bugüne kadar tüm yarışmalarda bu şekilde yarıştım.

"2028'DE ALTIN MADALYA KAZANACAĞIZ!"

Milli sporcumuz Yusuf Dikeç'in antrenörlüğünü üstlenen Osman Erdinç Bilgili de hedeflerinin 2028 yılı olduğunu belirtti. 

-Yusuf Bey'le kaç yıldır çalışıyorsunuz?

+2002'den beri tanışıyoruz. 15 yıl aynı takımda birlikte yarıştık. Sonra da Milli Takım Antrenörü oldum. Yusuf Dikeç'le de 4-5 yıldır birlikte çalışıyoruz. Olimpiyatlara çok uzun zamandır hazırlanıyorduk. Beşinci defa Olimpiyata gitmenin de baskısı vardı üzerimizde. Beş dünya, Dört Avrupa Şampiyonluğumuz var. 2006'da Norveç'te Yusuf Dikeç Dünya Rekoru'nu kırdı. O zaman Norveç gazetelerinde manşet olmuştu. Biz bu başarıyı hak ettik. Ailelerimizden ödün vererek çok çalıştık, çok emek verdik. 2028 Olimpiyatları'nda altın madalyayı kazanacağız. Hatta Sırbistan takımına "Altın madalyayı size emanet olarak veriyoruz, 2028'de sizden alacağız" diye espri yaptık.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • EMRAH 1 ay önce Şikayet Et
    helal olsun hemşerime ellerine sağlık
    Cevapla
  • Mesut altaşer 1 ay önce Şikayet Et
    Yeteneğin süslü eşyalara ihtiyacı yoktur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mersin’e askeri tersane: Türkiye için stratejik zorunluluk
Narin'in otopsisi tamamlandı! Cenaze öncesinde ilk itiraf geldi...