Emmy Ödülleri'ne Türkiye'den ilk jüri üyesi! Selin Yeninci'den globale ilk adım!

Bir Zamanlar Çukurova dizisi ile yıldızı parlayan Selin Yeninci, bu yıl düzenlenecek olan 52. "Uluslararası Emmy Ödülleri"nde jüri olarak görev alacak. Bu prestijli ödüllerin jürisine seçilen Türkiye'deki ilk kadın oyuncu olan Yeninci, hazırlıklara başladı.

Emmy Ödülleri'ne Türkiye'den ilk jüri üyesi! Selin Yeninci'den globale ilk adım!
Emmy Ödülleri'ne Türkiye'den ilk jüri üyesi! Selin Yeninci'den globale ilk adım!
GİRİŞ 24.08.2024 21:36 GÜNCELLEME 24.08.2024 21:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Birbirinden başarılı tiyatro ve dizi projelerinde yer alan Selin Yeninci, artık uluslararası bir platformda da başarısını taçlandırmaya hazırlanıyor. Yeninci, 2024 Emmy Ödülleri'nde jüri olarak yer alacak ve dünya çapında önemli projeleri değerlendirecek.

Emmy Ödülleri'nin kazananları, 25 Kasım'da New York'ta yapılacak görkemli bir törenle açıklanacak. İşte, Selin Yeninci'nin Türkiye'yi gururlandıracak olan o görevi!

EMMY ÖDÜLLERİNE TÜRKİYE'DEN İLK JÜRİ!

2024'te ise başarısını uluslararası bir seviyeye taşıyarak, dünya çapında prestijli bir ödül olan Emmy Ödülleri'nin jürisine seçildi. Türkiye'den ilk kez bir kadın oyuncunun bu önemli görevi üstlenmesi, ülkesini gururlandıran bir başarı olarak öne çıkıyor. Yeninci'nin bu büyük onuru, sanat hayatında yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Peki, Selin Yeninci kimdir? 

SELİN YENİNCİ KİMDİR?

16 Ocak 1988'de İstanbul'da doğan Selin Yeninci, küçük yaşlardan itibaren sanata ilgi duydu. Eğitim hayatının büyük bir bölümünü İzmir'de geçiren Yeninci, İzmir Atatürk Lisesi'nde tiyatro bölüm başkanı olarak aktif bir rol aldı. Sanat yolculuğu boyunca aldığı ilk önemli eğitim ise, 2011 yılında mezun olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nde başladı. Eğitim hayatının ardından tiyatro sahnelerinde profesyonel olarak boy gösteren Yeninci, Haluk Bilginer’in Oyun Atölyesi’nde sahnelenen "Macbeth" ve "Don Juan'ın Gecesi" gibi önemli oyunlarda rol alarak kendini kanıtladı.

Televizyon dünyasına ise 2013 yılında, "Vicdan" dizisinde canlandırdığı Hande karakteri ile adım atan oyuncu, buradaki başarılı performansı ile dikkat çekti. Daha sonra 2012 yılında İstanbul Halk Tiyatrosu’na katıldı ve burada da sahnelerde adını duyurmaya devam etti. Televizyon dizilerindeki yükselişi, "Ah Neriman" ve "Kaçın Kurası" gibi projelerdeki rollerle sürdü. Ancak Selin Yeninci'nin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan yapım, ATV'de yayınlanan ve büyük ilgi gören "Bir Zamanlar Çukurova" dizisi oldu. Bu dizideki Saniye karakteriyle, güçlü bir oyunculuk sergileyerek geniş bir hayran kitlesi kazandı.

Yeninci'nin kariyeri sadece televizyonla sınırlı kalmadı; sinema alanında da başarılı projelerde yer aldı. "Olur Olur" ve "Toz Ruhu" isimli sinema filmlerinde oynayarak beyazperdede de adından söz ettirdi. Tiyatro, dizi ve sinema gibi farklı alanlarda sergilediği başarısıyla geniş bir yelpazede oyunculuk yapan Selin Yeninci, kariyer basamaklarını emin adımlarla tırmanmaya devam ediyor.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Manevi değerlerimle bir alakası olmayan biri, şaşırdımmı? Hayır
    Cevapla
  • ahanda 2 hafta önce Şikayet Et
    Nuran neyi savunduğuna dikkat et. Oyunculuk sakat iş.
    Cevapla
  • Nuran 2 hafta önce Şikayet Et
    Degerlerin arasinda isini duzgun yapma, calisarak para kazanma, egitimli ve liyakat sahibinin hak ettigi yere gelmesi de var mi?
    Cevapla
  • Millet 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne alaka bunun kariyeri neki ne oyuncular var Türkiye de
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Narin cinayetinde anne ve ağabey dahil 8 kişi tutuklandı!
Emekli maaşı için üçlü artış! İşte milyonların beklediği emekliye zam hesabı