Teoman’ın sözleri Yeşim Salkım’ı rahatsız etti

Şarkıcı Yeşim Salkım, ünlü sanatçı Teoman'ın Suriyeliler ile ilgili yaptığı açıklamalardan rahatsız oldu.

Teoman’ın sözleri Yeşim Salkım’ı rahatsız etti
Teoman’ın sözleri Yeşim Salkım’ı rahatsız etti
GİRİŞ 27.08.2024 19:35 GÜNCELLEME 27.08.2024 22:51
Bu Habere 429 Yorum Yapılmış

Teoman, geçtiğimiz günlerde İstanbul'un özellikle Beyoğlu bölgesinin Arap kültürüne uygun hale gelmesinden rahatsız olan bazı kişiler hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Teoman’ın açıklamalarından rahatsız olan Yeşim Salkım da tepki gösterdi.

Teoman, verdiği o röportajda, "Taksim'de Norveçli sarışın çocuk görseler 'Harika' diyecekler, ama Suriyeli kara çocukları görünce rahatsız oluyorlar. Hepsini tanıyorum. Tam olarak böyle demeseler bile içlerinden geçenleri biliyorum. Benim için "Her yer Arap oldu" demek ırkçılıktır. Türkiye'deki aşırı göçten rahatsızım, bu işler yanlış ve plansız bir şekilde yapıldı, hâlâ da devam ediyor. Ancak artık bunun çaresi yok; o çocuklar burada büyüdüler. Onları geri göndermek vicdansızlık olur. Ayrıca, Suriyelilerden rahatsız olanların çoğu İngiltere'ye gitmek istiyor, İngiltere'nin Suriyelisi olmak için. Kendine hak gördüğünü başkasına layık görmüyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın ardından Yeşim Salkım, sosyal medya hesabından Teoman'a tepki gösterdi. 

Salkım, "Yaş ilerleyince kafada fosfor kalmıyor tabii, normal. Teoman, bol bol balık ye ve balık yağı iç, belki iyi gelir.” şeklinde yorum yaptı.

Teoman, 2016'da yayınladığı “Eski Bir Rüya Uğruna” albümündeki “Limanında” adlı şarkısı için çektiği klipte mülteci sorununu işlemişti. Klipte, Suriyeli Beriwan ve Wassim'in ikilisinin Türkiye'den Almanya'ya göç etme hikayesi anlatılmıştı.

 

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 429
  • KARANLIKLAR PRENSİ 3 hafta önce Şikayet Et
    Rumeliden gelen muhacirler ve göcmenler Türk oĝlu Türktür.Zamaninda yerleṣtirildikleri yerlerden anavatana gelmiṣlerdir/dònmüṣlerdir.Suriyeli kim.Acìdık aldık zamanî geldimi yurtlarına döneceklerdir.Elin Suriyelisi ile Rumeliden Makedonyadan gelen Türkleri bir tutmak bu konu cok tehlikeli bir konu.Dikkatli olmak gerekir.Klavye delikanlılıĝì zor zanaat.
    Cevapla
  • Haldun06 3 hafta önce Şikayet Et
    Sen kimsin? Kainat ve mülk Allah'ındır. Ecnebilere sempati duyup Müslümana öfke kusana münafık denir. Daha derinlerinde kin ve nefret varsa alsana ayet "Kendi başlarına kaldıklarında da size olan kinlerinden dolayı parmaklarının uçlarını ısırırlar." Ali imran suresi 119. Ayet
    Cevapla
  • Ebru Yeter 3 hafta önce Şikayet Et
    Dinime söven müslüman olsa,daldan dala yeşim salkım..Sevilmedim, sevilmeyeceksin.. Teoman ın bu kadar vicdan sahibi olduğunu bilmiyordum.Şarkılarını severek dinliyorum, şimdi şahsını da sevdim
    Cevapla
  • Osman 3 hafta önce Şikayet Et
    Ne kadar ırkçı varsa geçmişine bakın ataları bu yurda sığınmış savaş kaçkını. Bu yeşim de öyle. Biri daha var Ümit Özdağ . Hani alman İngiliz Norveçli göçmenlere gül diyemeyip bütün kin ve öfkesini en garibana kusan mahluk ! Dedesi Kafkasya da vatanını düşmana bırakıp kaçmış bir mülteci. İlginç değil mi? Benim ülkeme sığınıp bana akıl veriyor bu tipler.
    Cevapla
  • Bulut 3 hafta önce Şikayet Et
    Hele yaşlı yeşim neneye bak teomana yaşlı dedi acaba kendisi nerenin göçmeni neden açıklamıyor
    Cevapla
  • İbrahim mutlu 3 hafta önce Şikayet Et
    Nerenin olacak bildiğimiz Selanik Yahudisi
    Cevapla
  • Gur 3 hafta önce Şikayet Et
    Senin sülalen göçmen değilmi Yeşim Hanım
    Cevapla
  • Gökdeniz 3 hafta önce Şikayet Et
    Göçmen ayrı sığınmacı ayrıdır. Rumeli göçmenleri hiçbir suça karışmadılar. Türkçe konuştular ve bize uyum sağladılar. Balkanlardaki Türk köylerinde hala Türkiye Cumhuriyeti bayrağı asılıdır. Ok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan son dakika TL kararı! O uygulama kaldırıldı, oranlar değişti
Son Dakika: Bahar Candan tahliye edildi