Sanat camiasını sarsan ölüm haberi! Yeşilçam oyuncusu hayatını kaybetti

Yeşilçam filmlerinde gerek oyunculuk gerekse senaristlik yapan Suphi Tekiner'in ölüm haberi geldi. 84 yaşında hayata gözlerini kapatan sanatçının ölüm haberi sanat camiasında büyük etki oluşturdu...

Sanat camiasını sarsan ölüm haberi! Yeşilçam oyuncusu hayatını kaybetti
Sanat camiasını sarsan ölüm haberi! Yeşilçam oyuncusu hayatını kaybetti
GİRİŞ 21.10.2024 15:18 GÜNCELLEME 21.10.2024 15:22

1960'tan günümüze çok sayıda Yeşilçam filmi ile ön plana çıkan 84 yaşındaki Suphi Tekiner hayatını kaybetti. En son 2006'da Binbir Gece ile ekrana gelen oyuncu ve senaristin ölüm haberi sanat camiasını sarstı. 

Suphi Tekiner'in ölüm haberi Şehir Tiyatroları'nın resmi sosyal medya hesabından duyuruldu. Açıklama ise şöyle:

Ustamız Suphi Tekniker’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kurucumuz Muhsin Ertuğrul’un teşvikiyle 1960 yılında, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Kral Lear oyununda figüran olarak sahneye çıkan, sonrasında tiyatroda oynadığı başrollerle sahnedeki başarısını kanıtlayan, ardından sinemada Şener Şen, Kemal Sunal, İlyas Salman gibi ustaların rol aldığı filmler başta olmak üzere birçok filmin senaryo yazarlığı ve tiyatro ve sinemada oyuncu olarak sanat yolculuğunu başarıyla yürüten Tekniker, bir röportajında 'Şehir Tiyatrosu sevincimdir. Dünyaya bir daha gelsem yine Şehir Tiyatroları’nda gelir, aynı şekilde aynı hayatı yaşamak isterim. Tiyatrocu olmak isterim' diyecekti. Suphi Tekniker’i sonsuz yolculuğuna uğurlarken, İstanbul Şehir Tiyatrosu Ailesi olarak, ustamıza Allah’tan rahmet, ailesine, sanat camiamıza, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Narin Güran davasında iddianame hazırlandı: 4 isme ağırlaştırılmış müebbet istemi
Dört bir yanda sevinç! FETÖ elebaşının ardından tatlılar dağıtıldı davullar çalındı