Yılanlı tedaviye valilikten yasak

Bayburt'un Kırkpınar köyünde uygulanan yılanlı tedavi valilik tarafından yasaklandı.

Yılanlı tedaviye valilikten yasak
Yılanlı tedaviye valilikten yasak
GİRİŞ 17.05.2011 14:33 GÜNCELLEME 17.05.2011 14:33

Bayburt'un Kırkpınar köyünde her yıl Mayıs'da ortaya çıkan ve şifa dağıttığına inanılan yılanlı tedaviye, Valilik'ten yasak geldi.

Vali Kerem Al, tıbbi olarak şifanın mümkün olmadığının tespit edilmesi üzerine yılanlı tedaviyi yasakladıklarını, bu yöntemi kullananlar hakkında yasal işlem yapılacağını belirtti.

Merkeze bağlı Kırkıpar köyünde Mayıs ayında ortaya çıkan ve sadece bir ay görülebilen yılanlar, çeşitli hastalıkları tedavi ettiği inancıyla vatandaşlarca kullanılıyor. Sık sık yerel ve yaygın basında haber olan yılanlı tedavi konusunda harekete geçen valilik, konuyla ilgili inceleme başlattı. Yapılan incelemede yılanlardan şifanın tıbbi olarak mümkün olmadığının belirlenmesi üzerine bu yöntemle tedaviyi yasakladıklarını belirten Vali Kerem Al, yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.

Her yıl Mayıs’ta basına yansıyan yılanla tedavi edilen insan görüntülerinin Sağlık Bakanlığı yetkililerini ve kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden Vali Al, “Bunun için tıbben mümkün olmayan böyle bir şifa arayışını yasakladık. Bu işin turistlik bir yanı da yok” dedi.


 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'dan son dakika yasak kararı! Yolculara çağrı! Resmen ilan ettiler
Son dakika haberi... İsrail şokta! Peş peşe duyurdular: Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü