1,5 tonluk yavru balinayı kurtarma anı

Avustralya'da 1,5 tonluk yavru kambur balina kıyıya vurdu. Uzun uğraşlar sonunda açık denize yönlendirilen yavru balinanın yaşaması annesini bulabilmesine bağlı... O anlar:

GİRİŞ 08.08.2011 20:04 GÜNCELLEME 08.08.2011 20:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yetkililer, Avustralya'nın doğusundaki Quuinsland eyaletinde kıyıya vuran bir yavru kambur balinayı kurtarmak için seferber oldu. İlk etapta balinanın derisinin kurumaması için büyük çaba harcandı. Gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından 50 kişilik kurtarma ekibi, dev memeliyi vinç yardımıyla derin sulara çekmeyi başardı.

Ancak yetkililer 1,5 ton ağırlığındaki yavru balina için tehlikenin hâlâ devam ettiğinin altını çiziyor. Yavru kambur balina annesi ile buluşamazsa hayatta kalma şansı imkansız.

Yetkililer, balinanın annesiyle iletişim kurup, buluşabilirse hayatının ancak o zaman kurtulduğunu söyleyebileceklerini vurguladı.

Kambur balina vücuduna yerleştirilen bir GPS cihazı ile bir süre izlenecek. Yavru balinanın kısa sürede annesine kavuşması umuluyor. 1,5 ton ağırlığındaki yavru balinanın sadece iki haftalık olduğu tahmin ediliyor.

Kambur balinalar 15 metre uzunluğa 35 ton ağırlığa kadar ulaşabiliyor.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 1
  • hakan aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    be ne?. böyle haber mi olur? afrika da millet ölüyor.malum medya insanlığın faydasına olan bir şeye ne sitelerinde ne de gazete ve tv lerinde yer vermezken.bu haberi size yakıştıramadım :(
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trump'a 3. suikast girişimi mi? Miting yapacağı alanda bomba bulundu!
Avrupa'nın zirvesindeki 20 takım! Listede tek Türk takımı var...