FETÖ'ye hukuki kınama!
Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nin Sonuç Bildirgesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü güçlü bir şekilde kınandı.
Bildirgede "Kongrede, küresel bir yapılanma olan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde; seçilmiş Cumhurbaşkanına, Hükümete ve Meclise karşı gerçekleştirilen silahlı darbe teşebbüsü, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü hedef alan, kabul edilemez bir eylem olarak nitelendirilmiş ve en güçlü şekilde kınanmıştır."ifadelerine yer verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasının yatığı ve Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenene Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nin Sonuç Bildirgesi açıklandı. Kongreye, 47 ülkeden aralarında Adalet Bakanı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu başkan ve üyeleri, Adalet Akademisi muadili kurum temsilcileri ile hukukçu ve akademisyenlerden oluşan 210 kişi ve yurt içinden yüksek mahkeme başkan ve üyeleri, hâkim-savcılar, akademisyenler, avukatlar ile çok sayıda saygın meslek mensubu katıldığı belirtildi .
KONGRE 2 YILDA BİR YAPILACAK
Bildirgede katılımcı ülkelerin yargı kurumları arasındaki temas ve işbirliği ile bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılması amacıyla Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresinin 2 yılda bir İstanbul’da yapılması, Kongrenin gündeminin bir önceki Kongrenin katılımcılarıyla istişare edilerek belirlenmesine karar verdikleri açıklandı.
FETÖ'YE KINAMA
Sonuç Bildirgesi'nde"Kongrede, küresel bir yapılanma olan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde; seçilmiş Cumhurbaşkanına, Hükümete ve Meclise karşı gerçekleştirilen silahlı darbe teşebbüsü, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü hedef alan, kabul edilemez bir eylem olarak nitelendirilmiş ve en güçlü şekilde kınanmıştır. Darbe teşebbüsüne karşı demokrasi, hukuk devleti ve milli iradeye sahip çıkan ve bu uğurda bedel ödeyen Türk milletinin fedakârlığı büyük bir takdirle karşılanmıştır. Türk milletinin bu mücadelesinin, tüm dünyaya örnek teşkil edecek birçok yönü bulunduğu vurgulanmıştır. Katılımcılar; hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerini sunmuşlardır."ifadelerine yer veridi.
Sonuç Bildirgesinde terör kınanırken " İnsanlık suçu olan terörizmin tüm ülkeler için öncelikli bir sorun olduğuna, terörizmin sınıraşan niteliğinin uluslararası işbirliğini zorunlu hâle getirdiğine, terörizme karşı hukuk temelinde ve dayanışma içerisinde, etkin ve kararlı şekilde netice almaya yönelik mücadele edilmesinin önemine vurgu yapılmıştır."denildi.
SINIRLARA DUVAR İNŞA EDEREK ÇÖZÜLMEZ
Mülticeler Hukuku'nun tartışıldığı kongrenin sonuç bildirgesinde "Suriye ve Irak’ta yaşanan iç çatışmalar ile bölgede yaşanan terör eylemleri sonucu milyonlarca insan yerini-yurdunu terk etmek zorunda kalmış ve mülteci durumuna düşmüştür. Halen Türkiye’de üç milyon, Lübnan’da bir milyon, Ürdün’de ise 600 bini aşkın mülteci bulunmaktadır. Mülteci sorununun kalıcı çözümü, sınırlara tel örgüler veya duvarlar inşa etmeyi değil, soruna etkin ve kalıcı çözümler bulmayı gerektirir. Bunun için, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplumun, uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmek için acilen birlikte hareket etmesi büyük önem taşımaktadır."ifadelerine yer verildi.
Sonuç Bildirgesinde yer verilen diğer başlıklar şunlar:
-Terörizmin finansmanı, sanal ortamda işlenen suçlar, insan ticareti, göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu madde ticareti gibi insanlığın ortak sorunu olan ve uluslararası işbirliğini zorunlu kılan örgütlü suçlarla mücadele için etkin ve verimli adli işbirliği gerekli ve zorunludur.
-Yargılamaların makul sürede sonuçlandırılmasıyla adalete güven arasında doğrudan bir ilişki bulunmaktadır. Yargılamaların hızlandırılması amacıyla, bilişim sistemlerinin yargı hizmetlerinde etkin bir şekilde kullanılması ve mahkemelerde uzmanlaşmaya gidilmesi tavsiye edilmiştir.
-Adalete erişimin önündeki engellerin kaldırılması, toplumun tüm kesimlerine adli yardım hizmetlerinin etkin bir şekilde sağlanması yönünde çalışmalar teşvik edilmiştir.
-Uyuşmazlıklarda dava yolu her zaman en uygun ve tek çözüm yolu değildir. Sayıları her geçen gün artan ve çeşitlenen uyuşmazlıkların çözümünde, uyuşmazlığın mahkeme önüne getirilmeden çözülmesini sağlayacak alternatif yöntemlerin geliştirilmesine ve etkin bir şekilde uygulanmasına önem verilmelidir.
-Suçla mücadelede etkin soruşturma yöntemlerinin geliştirilmesi, delillerin sağlıklı toplanması ve muhafazası amacıyla adli kolluğun kapasitesi artırılmalı ve savcılık kurumu güçlendirilmelidir.
-Yatırım ve ticaretin teşviki ile korunması için uluslararası asgari hukuk standartları oluşturulması gerekmektedir.
-
hamit 8 yıl önce Şikayet Etyüce rabbim katındanda kınanırsınız inşallah.bide darbe yapanlar için,utanmadan bizi destekliyor,bizi seviyor,bize gönül vermiş olabilir diyorlar.ya zaten bu 15 temmuz darbesini yapanlarda,övenlerde,zeminini hazırlayanlarda hepsi abd uşağı olan (fetö) sizlersiniz.Beğen
-
?????????? 8 yıl önce Şikayet Etharikasınız bırravooo hemde "hukuki" bravo elleriniz dert görmesinBeğen Toplam 1 beğeni
-
mami 8 yıl önce Şikayet Etooo güçlü bir şekilde kınanmış . işte şimdi yıkılmıştır bu şaklaban.Beğen Toplam 1 beğeni